Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Do korzystających z solarium

Polecane posty

Gość lenka19
kiedyś rozmawialam z wlascicielka solarium i ona mi powiedziala ze niektorzy maja plamy w okolicach lopatek, bo jak lezymy to krew nam w tych miejscach wolniej krazy i dlatego pojawiaja sie nieopalone plamy...dlatego ja staram sie co jakis czas chociaz troche unosic, w sumie nie wiem czy to cos daje, ale jak narazie takich plam nie mialam :)

Ja unosilam pupe zeby nie bylo bialego sladu nad.. ..i nie bylo, ale za to w okolicach pępkomajtek mialam bardziej usmażone :D

Gość Sandra.....
WITAM MAM 16 LAT I BYAM NA SOLARCE 1-RAZ NA 16-MNI CZY JEST MOZLIWE ZEBYM BYŁA ZAJEBISCIE OPALONA A MI SKURA NIE SCHODZIŁA 841995 zAPRASZAM

Gość Marlena D.
Padam ze smiechu na twarz.. To jeszcze są takie glupie szesnastki:D :D :D 16 minut..pierwszy raz.Tak dziecko bedziesz miec swietna opalenizne.

Gość Marlena D.
I jeszcze to stwierdzenie a jednoczesnie pytanie :D Bylam na solarce ale czy mozliwe ze jestem opalona?? Co to , jakis teleturniej??? LOL

Gość Kaska 20
witam !! dziewczyny ja chodze na solare juz od sporego czasu ale nigdy nie uzywalam zadnych przyspiszaczy bo mysle ze opalenizna zalezy od ich dobrego rozprowadzenia!!poradzcie i jakich uzywac??jak je rozprowadzac i czy daja one prawdziwy efekt?? poradzcie mi pleasik

Gość enusiak
Ja mam troche piegow i zauwazylam ze po KAZDEJ wizicie na solarium, a chodze na 5 min, wyskakuja mi nowe pieprzyki i piegi:/ i to w miejscach tak smiesznych ze szok, np mam od tygodnia dwa pieprze na kolanie ;d !!!!! Nie wiem co sie dzieje, czy to tak dzialaja te lampy ? jestem prawie biala, nie jestem solarkowa lala ; (((( why mee

Gość bolek i loleki tola
czy biorąc tabsy anty i antybiotyki można iść na solarkę ??

Gość do bolek i loleki tola
pewnie ze mozna, jesli chce sie miec przebarwienia ;) wlasciwosci fotouczulajace maja cyt.: ****Zioła**** Ziele dziurawca Psoraleny - substancje występujące w niektórych roślinach ****Leki**** Leki z grupy barbituranów i sulfonamidów Niesteroidowe środki przeciwzapalne (przeciwbólowe, przeciwreumatyczne) Środki moczopędne Tabletki na serce ******Antybiotyki (tetracykliny) Niektóre środki przeciwdepresyjne, uspokajające Niektóre leki przeciwcukrzycowe ******Leki hormonalne np. tabletki antykoncepcyjne Fenotiazyny (środki przeciwwymiotne) Niektóre środki przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, pochodne kwasu benzoesowego Pochodne retinoidów zawarte w maściach i lekach doustnych np. Roaccutane, Differin ****Kosmetyki**** Dezodoranty i środki przeciwbakteryjne w mydłach Niektóre substancje zapachowe (piżmo, olejek lawendowy, cedrowy, waniliowy, sandałowy i bergamotowy) Retinoidy (kwas retinowy i jego pochodne, retinol, wyjątkiem jest retinaldehyd, który nie uwrażliwia skóry na światło słoneczne), kwasy hydroksylowe (AHA, BHA) Benzofenony, Pochodne kwasu cynamonowego, Oxybenzon, Kwas paraaminobenzoesowy (PABA), Estry PABA

Gość kosmetic
jesli chodzi o te nieopalone miejsca w okolicach lopatek i pupy..to prawda ze nie dochodzi tam krew kiedy lezymy na lozku i dlatego te miejsca nie sa opalone, trzeba po prostu zmieniac pozycje np. obrocic sie na troche na bok, na jeden pozniej na drugi a nie lezec caly czas w jednej pozycji. a jesli chodzi o tradzik i korzystanie z solarium... absolutnie nie a tymbardziej jesli urzywacie jakis masci czy srodkow a nie daj boze lekow, antybiotykow na tradzik.. uwazajcie bo mozecie miec po tym przebarwienia na skorze... tak jak to justa napisala- "używanie środków przeciwtrądzikowych wyklucza opalanie" teraz nastepna sprawa: kapac sie zaraz po solarium czy po 2 godz? zdecydowanie po przynajmniej 2godz. dlaczego? solarium opala tylko powierzchowne warstwy naskorka a nie tak jak slonce ze dochodzi do skory wlasciwej, wiec nie myjcie sie od razy po przyjsciu z solarium bo nie bedzie zadnych efektow, wszystko wam sie "zmyje"

Gość dZIEFCYNECKA 17
A jak ja sie mam opalac , mam bardzo jasną karnacje, mnostwo piegow na twary jednak bardzo chce opalic twarz na ciemny kolor zeby nie bylo znac piegow. Czy jest to mozliwe?? jakie filtry czy kosmetyki uzywac ? POMÓŻCIE

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Opalając się przez 10 min w solarium dostarczamy naszemu organizmowi tyle wolnych rodników (które są rakotwórcze) ile dostarczylibyśmy leżąc "na słońcu" przez CAŁY wakacyjny miesiąc. Nrazie nie słyszy się, zeby solarium komuś zaszkodziło. No tak, w sumie to nic dziwnego - solarium mamy jeszcze przecież młode, a wolne rodniki mogą zadziałac dopiero po 5-6 latach. Pomyślcie zanim znowu pójdziecie po kolejną dawkę wolnych rodników. Pozdrawiam.

a oc zrobić żeby opalenizna utrzymała się dłużej, a nie tylko 2 dni? mam bardzo jasna skore i taki problem... po sloncu mam to samo

hmmmmmmmmmmmmmm - a kto chce byc blady??? komputer tez promieniuje, tylko inaczej :) komórka. kiedys taki troche szalony facet podszedl do mnie i kolezanki, ktora miala komorke na wierzchu i powiedział dosłownie: to jest śmieerć. a my przerażone... jak odszedl zaczelysmy sie smiac

Gość solarium wysusza skore
tak jak i slonce, a wy chcecie sie potem jeszce kąpac, czyli pozbawiac jadodatkowo lipidowego plaszcza ochronnego. Oj wyjdzie to po latach, ale nie moja broszka, ja nie chodzę.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Zdaję sobie sprawe z tego, że komputer, komórka też, ale to nie jedyny minus solarium. Ja osobiście wolę w zime być blada, a od wiosny nabierać sobie stopniowo opaleniznę, chociaż wiem, że to też niejest korzystne ani dla zdrowia, ani dla urody. Jednak zdecydowanie lepsze od solarium.

Gość Olcia 3410
mam pytanie dlaczego jak chodzę do solarium to mnie bardzo wolno bierze? czy to też zależy jaką sie ma karnację? Nie chodzę co 3 dni chodzę różnie jak mam czas. Dlaczego tak jest? Proszę o odpis! Pozdrawiam:)

Gość beeeeeee
byłąm na solarium 2 razy.pierwszy-6 minut,drugi-8.Miedzy nimi był dwudniowy odstęp.Po pierwszym razie wszystko było ok.Niestey po drugim moja twarz była strasznie czerwona i skóra zaczeła schodzic.Wygląda to okropnie.Czy moja skóra twarzy wróci do noramlnosci?Iczy nadal bede mogła korzystac z usług solarium? Należy dodac ze do opalania uzywąłm oliwki.

Gość jak nie wolno sie kapac
po sloraium przeciez to MIT przez duze M w kabinach powinien byc wywieszony plakacik jak prawidlowo korzystac z solarium i jest nadmienione ze po solarium nalzey sie umyc i nawilzyc dobrze skore jakims tlustrzym balsamem badz specjalnym po opalaniu, LUDZEEEEE!!!!!!!!! glupot nie opowidajacie

Gość YOSHINOKA
NIESTETY PO WYKAPANIU ZARAZ PO WIZYCIE, OPALENIZNA NIE BEDZIE AŻ TAK TRWAŁA I ŁADNA. NAWET NA SOLARIUM WISI REGULAMIN (NA KAZDYM Z REGUŁY) ZE NIE MOZNA 1-2H PO OPALANIU - KĄPAĆ SIĘ... NIESTETY :(

Gość blanka09
dlaczego sie nie wolno kapac a wieckapac sie nie wolno dlatego poniewaz to jest swiatlo uv czyli sztuczne swiatlo wiec musi dotrzec głęboko do skory ze by byl efekt a tak to scieraz po przez mycie ta powieszchnie skory ktora jest opalona po przez te swiatlo tak samo jak po wyjsciu od soliarium nie widac efektu dopiero po jakims czasie to logiczne wystarczy pomyslec

Gość gość
Kosmetyki do opalania naturalnym sloncem maja troszke inne wlasciwosci niz te przeznaczone do opalania w solarium, wiec jesli ktos sie wysmaruje jakims specyfikiem na slonce to opalenizna z solarium chyci zdrcydowanie slabiej niz przyspieszacz opalania na solar

Gość gość
Spóźniam się 'troche' z odpowiedzią, ale jestem w szoku! Jak można nie lubić zapachu solarium!? Ubóstwiam go!! Najchętniej nie mylabym się wcale :p zawsze po wyjściu wącham swoja skore, bo pięknie pachnie :>