Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Do korzystających z solarium

Polecane posty

Gość jejeje
U mnie w solarium sprzedają na ml ale jakoś nie interesowałam się cenami, w saszetkach (nie wiem jak one starczają na wysmarowanie całego ciała :o) kosztuja ok 3-7zł Ja kupuje w sklepie, ceny myśle tak do ok. 20zł Za przyspieszacz dax cosmetics zapłaciłam ostatnio 16zł. Kiedys miałam też fajny z pollena-ewa za 8zł Wystarczy porozglądać się po sklepach a wcześniej poczytać np opinie na wizażu :)

Gość bajka22
dzięki ale te sklepowe przyspieszacze, to chyba pic na wodę, ja uzywałam ich do opalania na plaży i wcale nic nie przyspieszało

Gość najlepsze przyspieszacze
są te co sprzedaja w solarium

Gość jejeje
to chyba zależy które te 2 które ja miałam przyspieszają - sprawdzone potwierdzone :)

Gość bajka22
może to zależy od skóry, ja mam dosyć jasną karnację, ale taką bardziej żółtawą i dużo czasu mi zajmuje, zanim się opalę stosuję przyspieszacze i marne efekty są z tego

Gość na temat anty...
... ja biorę anty, korzystam z solarium i żadnych przebarwień nie mam :) to chyba zależy od skóy indywidualnie i tyle

z tego co pamiętam, to i na ulotce z tabl.anty i w regulaminach korzystania z solarki, które wiszą w solariach jest napisane, że tabletki anty są przeciwwskazaniem do opalania a może jakieś inne skutki uboczne są anty+solarki???????

Gość ja mam inny klopot
jestem bardzo szczupla zadnych boczkow,waleczkow itd a mimo to mam 2 biale plamy na plecach miedzy lopatkami i hmm jak to nazwac no tam gdzie sie pupa zaczyna ,dlaczego solarium tam nie chwyta nie mam pojecia:)

ja tez tak mam plamki miedzy łopatkami i na łydkach :/ podobno sa to miejsca na które nie działa UV z lamp solariowych

Gość Anetuchaa
Ja chciałam tylko napisac...zeby zadna z was sie nie opalała jesli ma jakies wieksze pieprze(lub lekko zaczerwienione).Bo ja kiedys chodziłam na solarium...no i doigrałam sie...pieprz mi sie powiekszył(i musiałam usunac) teraz omijam solarke(za to smaruje sie balsamami brazujacymi-mam nadzieje ze one nie sa szkodliwe

Gość MNIE SOLARIUM
pomaga na skóre, bo mam ŁZS, nawet deratolog mi zalecała

Gość ja stosuję anty
i nic mi nie było jak chodzilam na solarkę :)

Gość obiektywna obs
A schodzi Ci szybciej opalenizna? Mi jakos dziwnie szybko schodzi

Gość nie...
trzyma się długo.

Gość ostatnio byłam
drugi raz na solarce, a byłam tylko 6 minut i poparzyłam się chyba, bo skóra mi schodzi z twarzy.!!!! mam jasną, ale nie białą skóre, więc zastanawiam sie, czy to solarium było do kitu, czy za długo siedziałam. W tym solarium podobno sa nowe lampy, ale o tych lampach mówia juz od miesiąca, że nowe... Wydaje mi się, że to wina solarium, a nie mojej skóry... jak myślicie?

Gość GORKA.
????????????????????????????

Gość odpowie ktoś
mi??

Gość chyba kiepskie solar
było

Gość sama juz nie wiem...
kurcze a cyz moge sie opalc jesli mam slady po wypryskach...? przebarwienia...?

chyba lepiej nie opalaj się od razu najpierw pozbądź się tego np. kwasami owocowymi, ale potem nie wolno się opalać przez jakiś czas

Gość ile powinno
mieć watt dobre łóżko?

Gość odpowie ktoś
??????????????????????????????????????

Gość takie normalne
ma chyba 100 a turbo 160 - 180

Gość agata-
a korzystacie z solarium mimo brania tabletek antykoncepcyjnych? czym to grozi??

Gość SandraDDDD
A ja powiem tyle. Nie powinno sie kąpać po solarium z 2-3 h bo właśnie nie zachodzi proces wytwarzania melaniny, można dostać szoku termicznego (bo ciało jest nagrzane do głębokich warstw). Jeśli chodzi o częstotliwość, polecam chodzenie raz na tydziń, jeśli ktoś ma jasną karnacje, przyzwyczajając skóre (najpierw krótkie sense..póżniej coraz dłuższe i mocniejsze.).Ja mam bardzo ciemną karnacje i chodzę 3 razy w tygodniu na mocne lampy ale ze mnie przykładu nie bierzcie bo to nie zdrowo. Pozatym polecam chodzenie rano na solarium, nie wiem dlaczego ale ma wrażenie że skóra lepiej przyjmuje promienie.I jeszcze jedno...tuby są zazwyczaj mocniejsze niż łóżeczka...i łatwiej o oparzenie:( ale ogólnie lepiej opalają. Co do pytanie ...o filtry ochronne, kosmetyki solaryjne bardzo się różnią od tych słonecnych tzn letnich, bo używając tych kosmetyków na solarium...chronicie skóre przed promieniowaniem ultrafioletowym a solarium właśnie tymi opala. Ja używam oliwki i nawet dobrze łapie promienie:D

Gość sylwiq1
Ja nie wiem w co wierzyć.Niektórzy mówią że solarium pomaga na trądzik(wysusza pryszcze), a inni że nie????

chciałabym zacząć chodzić na solarkę i mam pytanie jak często w miesiącu trzeba chodzić żeby utrzymać efekt opalonej skóry

sylwia, najlepiej wierzyć w fakty naukowe, w opinie dermatologów, kosmetologów... solarium początkowo wysusza skórę, ale powoduje rogowacenie skóry, zwiększanie wydzielania sebum, zatykanie porów i w ten sposób zaostrza stany trądzikowe! ponadto, używanie środków przeciwtrądzikowych wyklucza opalanie.