Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolcia3410

od dwoch dni mam swedzaca wysypke na dekoldzie- jak sie tego pozbyc?

Polecane posty

Gość jolcia3410

i wogole czym moze byc spowodowana? lancuszkow itp rzeczy nie nosze gdyz wlasnie po tym wyskakuje mi wysypka, ostatnio uzywam balsamu dla dzieci ktorego juz uzywalam i wtedy nic mi nie bylo, hmmm slonce.........jak za dlugo siedze na sloncu to tez mi wyskakuje wysypka tylko ze teraz to zbytnio dlugo nie wysiaduje sie na sloneczku

Gość a to ci dopiero/.....
przemyj to delikatnie woda, moze z dodatkiem jakiegos delikatnego mydla, i moze uzyj oliwki dla dzieci... sprobuj tez wypic wapno, moze to chwilkowe i niebawem przejdzie

Gość martyna173
moze proszek do prania ja tak mam

Gość cree79
dokładnie mam to samo!!!po sobotnim opalaniu pojawiła się na rękach swędząca wysypka, takie małe przezroczyste krostki.Swędzi jak cholera. kupiłam beta karoten, bo ma działanie ochronne na skórę w trakcie opalania i pije wapno, a i jeszcze wykąpałam sie w oilatum...zobaczymy. czy ktoś też miał podobny problem z taka wysypką po słońcu?

Gość .Ewcia.
Uczulenie na słońce to inaczej fotodermatoza. Fatalna przypadłość :O niestety jestem jej posiadaczką :O Póki co pomaga tylko Elocom - sterydy :( Należy zaopatrzyć się w żel Fenistil - łagodzi objawy swędzenia. Wapno dla alergików. Tabletki blokujące wydzielanie histaminy - Cet Alergin, Zyrtec itp. , bloker 50+ .. no i unikać niestety słońca :(

Gość .Ewcia.
Mi nie pomaga nic poza Elocomem :( żadne tabletki na alergię, wapno.. nic :O :(