Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

r_ooda

wpadka podczas brania tabletek, czy trzeba usunac??

Polecane posty

slyszalam ze jesli sie wpadnie podczas brania tabletek lub plastrow, to trzeba usunac, ze wzgledu na zbyt duza ilosc hormonow. czy to prawda? obawiam sie ze wpadlam, ja bym nie chciala usunac a moja mama pielegniarka uwaza ze jesli serio bede miec dzidzie to trzeba usuwac. jaka jest prawda? pomóżcie, bo nie chce urodzic kalekiego dziecka.

Nie martw sie słoneczko to nie prawda. Możesz sie uspokoic. Jesli wpadnie sie podczas brania tabletek lub plastrów tzn. że tabletki nie były wystarczająco dobre by Cie zabezpieczyc, były za słabe. I jesli w trakcie ich brania wpadłas to z dzieckiem bedzie wszystko ok. Kolezanka wpadla w taki sposob bo brala tabletki dwufazowe slabsze od jednofazowych i wpadla, widocznie tabletki byly dla niej za slabe a tera zma slicznego zdrowego bobusia... a tak wogole jakby kazda kobieta wpadla podczas brania tabletek (wiadomo nie kazdemu leki pasują) to byłoby mnustwo usuwania ciąż na świecie

Gość do r_ooda
aj... po co sie martwisz widocznie tabletki byly kiepskiej jakosci, dziecko bedzie zdrowe, przeciez jesli wiesz ze wpadlas odloz tabletki i po 10 dniach organizm bedzie juz normalny. Jesli bys wpadla i dalej bys brala tabletki to rzeczywiscie moze to zaszkodzic dziecku, ale nie ze bedzie kalekie ale moze dojsc do poronienia. Tabletki anty mają do do siebie ze po odstawieniu ich automatycznie organizm wraca do normy. wiec jesli wpadlas i odlozysz teraz tabletki na bok organizm wroci do normy a dziecko bedzie zdrowe :) niemartw sie i sie usmiechni

Gość jasne że nieeeeeeeeee
jesli kochasz faceta z którym jestes i niewidzisz innych przeszkód by usunac dziecko to niemartw sie o tabletki jesli wpadniesz podczas brania tabletek wszystko bedzie ok, tylko odstaw je jak sie upewnisz ze wpadlas a dziecko bedzie piekne i zdrowe

ale ja nie wiem czy wpadlam. mam naklejony 3 laster evra ale mam dziwne objawy (takie jak przy owulacji) wiec poczekam na okres. pozdrawiam.

kochanie niemartw sie dziecko bedzie normalne, jak sie wpadnie podczas brania tabletek nic sie nie stanie, tylko po prostu nie bierz dalej tabletek :)

a nawet słyszałam że tabletki pomagają zagnieździć się zarodkowi :D więc na pewno nie szkodzą :D

Gość ej to po co bierzecie
te tabletki??? zeby miec dzidziusiua?????????? bo ja juz nic nie rozumiem