Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Dwa donuty pączek tak

Rozmawialiśmy z anastazje

Polecane posty

5 minut temu, baba jędza wołać księdza napisał:

A ja czekam na odpowiedź, jak łączysz przymiot Boga, który określacie jako "wszechdobry", ze stworzeniem przez niego świata z samej swej natury opartego na mordzie? Jest wszechmocny, jego dzieło mogło wyglądać dowolnie, nie w ten sposób. 

Czy twój mąż kochałby ciebie szczerze, gdyby trzymał cię w domu i nie pozwalał wychodzić, "dla twojego dobra". bo może ci się coś stać?

Czy to jest prawdziwa miłość?

Bóg kocha ciebie i mnie szczerze i kompletnie, miłością pełną i bezkresną, dlatego pozwala ci mieć wolną wolę i wybierać, gdyby cię ograniczył, do tego, że nie możesz grzeszyć, to po prostu nie byłabyś w pełni wolna i ta miłość by cię ograniczała, a Bóg chce byś świadomie wybrała jego miłość, nie przymusem.

Bóg kocha cię tak bardzo, że daje ci wybór i wszystkie jego konsekwencje. 🙂

Edytowano przez +RC+

Przed chwilą, taka_pokraka napisał:

Istnienia Boga nie da się udowodnić, ani zaprzeczyć. 

Natomiast nie da się obronić jego biblijnego wizerunku, ale jeśli masz wierzyć w Boga, który jest wszechmocny i wszechwiedzący ale nie jest dobry, albo jest dobry ale nie jest wszechmocny i wszechwiedzący to się trochę mija z sensem.   

Dokładnie Pokrako, to jest sedno, o to mi właśnie chodzi. Nikt od dziecka mi tego logicznie nie wyjaśnił, a ja bzdur nie kupuję. 

Przed chwilą, +RC+ napisał:

Czy twój mąż kochałby ciebie szczerze, gdyby trzymał cię w domu i nie pozwalał wychodzić, "dla twojego dobra". bo może ci się coś stać?

Czy to jest prawdziwa miłość?

Bóg kocha ciebie i mnie na prawdę, miłością pełną i bezkresną, dlatego pozwala ci mieć wolną wolę i wybierać, gdyby cię ograniczył, do tego, że nie możesz grzeszyć, to po prostu nie byłabyś w pełni wolna i ta miłość by cię ograniczała, a Bóg chce byś świadomie wybrała jego miłość, nie przymusem.

Bóg kocha cię tak bardzo, że daje ci wybór i wszystkie jego konsekwencje. 🙂

Ok, a co to ma się do natury świata, opartej na tym, że jedno stworzenie musi zabić inne, żeby przetrwać? I często okrucieństwo tego jest niewyobrażalne? Bo ja o to pytam. Nie o bajeczki, że ktoś mnie kocha. 

9 minut temu, +RC+ napisał:

Proszę, podaj mi swoją definicję powstania świata: jak powstał świat, choćby pierwszy atom z absolutniej nicości.

po prostu był skoro bog jest i tworzy atomy to moze atom jest i stworzyl boga ?

5 minut temu, +RC+ napisał:

że kula ziemska jest ustawiona w idealnym kącie do słońca by mogła rozwinąć się atmosfera i życie,

to jest proste i chodzi o pole magnetyczne slonca

2 minuty temu, baba jędza wołać księdza napisał:

Dokładnie Pokrako, to jest sedno, o to mi właśnie chodzi. Nikt od dziecka mi tego logicznie nie wyjaśnił, a ja bzdur nie kupuję. 

Zawsze jako broń ostateczna wpadnie argument, że nie jesteśmy wstanie jego pojąć. 

• Like 1

3 minuty temu, libedovski napisał:

po prostu był skoro bog jest i tworzy atomy to moze atom jest i stworzyl boga ?

Czy atom jest rozumny, czy np rozmawiasz z pilotem od telewizora, lub kubkiem od kawy?

Bóg jest bezkresny i rozumny, spróbuj tego eksperymetu: Powiedz do Boga: Chcę poznać prawdę, jeśli istniejesz to cię zaakceptuje, poprowadź mnie.

Gdy zrobisz to z pełną świadomością, zobaczysz, że może za godzinę, a może po latach, ale Bóg da ci odpowiedź bardzo namacalnie

"Szukajcie a znajdziecie."

Zróbcie sobie kiedyś ten eksperyment, ale od serca i szczerze z dobrą wolą, powiedzcie Panu: Jeżeli istniejesz, poprowadź mnie bym cię znalazł/a.

Edytowano przez +RC+

1 minutę temu, taka_pokraka napisał:

Zawsze jako broń ostateczna wpadnie argument, że nie jesteśmy wstanie jego pojąć. 

Nie mam już reakcji, musiałabym się przelogować, ale zgadzam się z Tobą z każdym postem. 

1 minutę temu, +RC+ napisał:

Czy atom jest rozumny, czy np rozmawiasz z pilotem od telewizora, lub kubkiem od kawy?

ale z atomow powstal czlowiek a czlowiek moze byc rozumny pod warynkiem ze jest niewierzacy 😄 sorry za drugi czlon ktory jest zartem 😄 ale nie moglem sie powstrzymac

no wiec oprocz tego ze byl atom byl tez czlowiek rozumny i stworzyl boga małpa ewoluowała i stworzyła boga 

skad sie wziela małpa ? no była skoro bog mogl byc to i mogla byc maupa czyz nie ?

9 minut temu, +RC+ napisał:

Nikt nie odpowie na to pytanie, nikt nie odpowie na to pytanie jak to się stało, że kula ziemska jest ustawiona w idealnym kącie do słońca by mogła rozwinąć się atmosfera i życie, nikt nawet nie wie, jak woda znalazła się na ziem - serio. Teoria jest taka, że meteortyty gromadziły mikro cząstki które tworzyły wodę i spadały tak długo aż po miliardach lat powstawały pierwsze kałuże i parowały do atmosfery.

Nikt ci nie odpowie na to pytanie bo nikt nie był wtedy świadkiem. Natomiast badania naukowe prowadzą do wniosków, że kiedyś doszło do kolizji z inną planetą wielkości Marsa. To jest bardziej prawdopodobne niż to, że ktoś sobie palcem przestawił planetę i postanowił, że tu będzie trzymał żyjątka..

Według AI bez przechylenia ziemi życie nadal mogłoby tutaj istnieć.

Przed chwilą, Shameless AngeR napisał:

Ty jesteś tak tępa, że słów brakuje, by to opisać. Przegraństwo życiowe w pełnej krasie to synonim ciebie - bez pracy, bez perspektyw, mąż lubujący się w rajskich prostytutkach, nawet prawa jazdy nie masz. A zegar tyka… ⏳ 

Musisz czuć się samotna bez Magdobota z tymi wklejkami (został ci filipek z namiotu) 😎

1 minutę temu, Shameless AngeR napisał:

Ty jesteś tak tępa, że słów brakuje, by to opisać. Przegraństwo życiowe w pełnej krasie to synonim ciebie - bez pracy, bez perspektyw, mąż lubujący się w rajskich prostytutkach, nawet prawa jazdy nie masz. A zegar tyka… ⏳ 

Skasuj konto.

No i tak to jest. Ludzie próbują rozmawiać używając lepszych lub gorszych argumentów, to się zaraz włączy jakiś ułom z odklejonym bełkotem nie na temat, jak w domu wariatów 😄

1 minutę temu, Szpinak napisał:

Chyba już fifi nie taki zły widziałam 🤭 na bezrybiu i rak ryba 

a tak sie szlorzyla

nasza Gucci Szlora 😂

Fifa to teraz główny sojusznik i partner do wieczornego oglądania filmów sprzed 100 lat 🤣

• Haha 2

4 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Nikt ci nie odpowie na to pytanie bo nikt nie był wtedy świadkiem. Natomiast badania naukowe prowadzą do wniosków, że kiedyś doszło do kolizji z inną planetą wielkości Marsa. To jest bardziej prawdopodobne niż to, że ktoś sobie palcem przestawił planetę i postanowił, że tu będzie trzymał żyjątka..

Według AI bez przechylenia ziemi życie nadal mogłoby tutaj istnieć.

Oczywiście, że by istniało nie było by tylko zmieniających się pór roku, to wiedza na poziomi 6 klasa podstawówki, akurat jestem na bieżąco. 

3 minuty temu, taka_pokraka napisał:

Oczywiście, że by istniało nie było by tylko zmieniających się pór roku, to wiedza na poziomi 6 klasa podstawówki, akurat jestem na bieżąco. 

Ja już i jeszcze nie jestem na bieżąco, muszę podpytać czata 😜 

Edytowano przez Śliwka z Grójca

5 minut temu, Szpinak napisał:

O haluksie pisal zaśliniony namiotowy

A kolegów z Australii, czyli starych "tatusiów" w gierkach ma z kolei opóźniony klaudek, tu się schiza tak miesza, że każdy świr może być każdym;)

7 minut temu, szlora in the house napisał:

Oo to chory stalker spermiarz stopkowy

To nie on, bo z tego konta wyzywała mnie wczoraj chora klaudiurzyca.

18 minut temu, baba jędza wołać księdza napisał:

A ten nick, to według mnie nie jest klaudek z wodogłowiem, tylko po prostu tucznik. 

to sernik na pewno

14 minut temu, Szpinak napisał:

O haluksie pisal zaśliniony namiotowy

dokladnie juz wczoraj pare razy sie wydal ze to on obudzil sie i zaczyna jak tematy beda pokasowane to zalozy swoj i bedzie gadal do siebie ze idzie na saune

8 minut temu, Shameless AngeR napisał:

To nie on, bo z tego konta wyzywała mnie wczoraj chora klaudiurzyca.

on on wyzywa cie z innego z drugiego jest mily dajesz sie robic w balona przez czlowieka o iq szympansa. 

on czasmai nawet z jednego nicku kogos wyzywa a za 2 minuty pisze ze go kocha. 

te posty sa kogos o umysle 8 latka klaudia ma umyslowo cale 14 lat 😄

Edytowano przez libedovski

crazy zbanowano wiec juz wam nie odpowie

zglosilem spam wysylany na maial mod spamu nie usunal tylko raport

chyba ostatni raz sprobuje cos zrobic zeby z ta moderacja tu ktos zrobil porzadek rym jak mozesz to ty sobie tam przez formularz tez napisz ja sprobuje inaczej

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się