Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfaibeta

ludzie mieszkający w USA,co porabiacie?

Polecane posty

Gość ola2000
to mnie tu denerwuje najbardziej ze te domy kropka w kropke wszystkie identyczne mozna oszalec

Gość *Justynka21*
to prawda :) wszystkie oklejone jakimis deskami ... albo z rudej cegly :)

Gość l*e*o*n
masz jakiś ogródek,ogrodzenie czy prosto z domu na trawnik i na ulicę?(znowu obraz z filmu)

Gość ola2000
no faktycznie moj pod tym wzgledem rozni sie od domow na calym bloku jest ogrodzony taki fajnym kremowym plotkiem a latem na werandzie mam mnostwo kwiatow

Gość ola2000
ty chyba leon za duzo filmow ogladasz hihi

Gość l*e*o*n
czy faktycznie odczuwcie różnicę w poziomie życia tam a w Polsce?z czym lepiej a z czym gorzej?

Gość ola2000
strasznie trudne pytanie poprostu wole tutaj bo jest latwiej o wszystko

Gość fajowaroma
a ja mam w Polsce mieszkanie,prace,męża i chyba bym się nie zdecydowała na wyjazd do USA nawet jak bym miała zieloną kartę bo wszystko miałabym zaczynać od początku, od zera a życie jest za krótkie,chciałabym tylko w przyszłości zwiedzić trochę Stanów i wrócić do domu,przecież tam ludzie mają takie same problemy jak my w Polsce więc po co sobie życie utrudniać

Gość ola2000
jedni maja wybor a innych zycie zmusza wiec nic innego nie pozostaje jak zaczynac wszystko od zera ale to sie nazywa wyzwanie i nie kazdego stac na to aby je podja

Gość foxylady
Rzucam dygresję - dzisiaj sie dowiedziłam że moja przyjacióla z liceum dostała się na doktoranckie studia w Niemczech, takie z uczeniem studentów, a stypendium doktoranckie ma tam 1300 EU. A w ogóle tam wcześniej nie studiowała, tylko w POlsce i wyjechała za meżem. Jestem z niej dumna i zastanawiam się czy jednak by nie wyjechać z Polski. Tutaj pracując głową dostaję 2200 i ciągle musze się sczypać, wkurza mnie. Pozdro !

Gość *Justynka21*
ja przyjechalam do USA w wiku 19 lat:) dobry wiek na zmiane otoczenia bez wiekszych premow z tzw "Zaczynaniem od zera" z PL pochodze z Wroclawia z pieknego miasta na dolnym slasku... szczerze ... mialam tam dobre zycie ... ale jednak wole USA ... wiecej mozliwosc.... chodz nie zawsze jest mi ze wszyskim lekko

Gość fajowaroma
wszędzie mamy jakieś wyzwania,fakt że przeprowadzka do innego kraju jest dużym wyzwaniem,ale tak z innej beczki,chyba tęsknisz do Polski skoro siedzisz na Polskiej kafeterii a nie na jakiejś amerykańskiej

Gość ola2000
napewno jest tesknota wieksz lub mniejsza a ja poprostu lubie ludzi z kafeteri i czesto tu zagladam jak oczywiscie czas na to pozwala a ze jeszcze dzis leje to duzego wyboru nie ma trzeba siedzies w domu

Gość l*e*o*n
wasze dzieci mówią lepiej po angielsku czy po polsku? Cholera,u nas znowu brzydka pogoda,mgła i ogólnie zimno a zazwyczaj na majówkę było zawsze już fajnie ale znając życie w czwartek jak trzeba będzie iść do szkoły to się wypogodzi

Gość Jayla
Justynka - tez w wieku 19 lat przyjechalam za ocean... :) > i nadal tu jestem >i tez jestem w Wroclawia ( dzielnica Fabryczna sie klania).

Gość alfaibeta
a co teraz porabiasz Jayla pracujesz czy nadal się uczysz i jak ci sie podoba Ameryka?

Gość ola2000
czesc witam dzis wszystkich u nas dzis tez paskudna pogoda leje i wieje cos okropnego a moje dzieci jak wiekszosc chyba woli jednak mowic po angielsku bo latwiej oczywiscie

Gość gość xxx
No w końcu zaświeciło sloneczko i aż się żyć chce :) :) :) ,pozdrawiam wszystkich za wielką wodą

Gość Niunka5302
Ja od dwoch lat mieszkam w Chicago,na polnocy miasta. Pracuje w biurze sa south-cie. Dzis jak jechalam do pracy to jakis black facet we mnie wjechal swoim autem. W sumie nic sie nie stalo, tylko moja toyotka stoszke podrapana i powginana z tylu. Facet nie mal prawka i ubezpieczenia. Policja sie tym zajela. A poza tym, jeszcze nie mam papierow ale to kwestia czasu. Moj narzeczony bedzie wkrotce obywatelem wiec wszystkona dobrej drodze.Pozdrawiam

Gość ola2000
no nareszcie zaczyna byc cieplej bo juz by sie przydalo troche opalenzny zlapac pozdrawiam wszystkich zapracowanych

Gość Jankeska
Hi, Ola Pozdrowienia z Connecticut.

Gość ola2000
hi co tam ciekawego u was no i jak tam ceny paliw czy sa na tym samym poziomie co w chicago

Gość ola2000
hi co tam ciekawego u was no i jak tam ceny paliw czy sa na tym samym poziomie co w chicago

Gość Sam1
Ja mieszkam w NJ juz 14 lat i w tym roku jade pierwszy raz do Polski. Nie wiem co tam bedzie bo napewno duzo sie zmienilo od mojego wyjazdu. Troche sie denerwuje ale przecierz nie moze byc tak zle. Chce wypozyczyc tam samochod tylko tez obawiam sie tam jazdy. Te wszystkie drogi w Polsce sa chyba jakies takie waskie i reguly jazdy sa inne. Nie wiem co bedzie ale mysle ze bedzie zajebiscie....Kochana Polsko przyjezdzam.:)

Gość uliszonek
hejka! czy ktos posiada może jakieś szczególowe informacje o wizie H-2B kto sie może o nia ubiegac i jakim wymaganiom trzeba sprostać?? czy zwykły laik w okresie urlopu dziekańskiego ze średnią znajomościa języka da radę? chciałabym wyjechac na rok by poznac kulture i troche popracowac :)

Gość la ila
hejka, so slychac?

Gość ola2000
cos tu pusto dzisiaj moze dlatego ze cieplej sie zrobilo ? nareszcie

Gość jestem...
Hej Ola ja jestem :)

bylam w usa dwa razy bylo wyjatkowo moglabym tam mieszkac szczegolnie na Florydzie a drogi w POlsce nie sa takie zle, waskie?? hmm bardziej wyboiste i dziurawe, dasz rade :)

Gość polish girl
Mieszkam w Dallas juz od 8 lat i nie moge sie tu przyzwyczaic. Przedtem mieszkalam w NY i bylo o wiele lepiej chociaz drozej. Pozdrawiam polonie w stanach