Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honestly

czy macie uczulenie na nikiel?

Polecane posty

Gość namanka
ja dostałam okropnego uczulenia odkąd zaczelam pracowac w zakładzie produkujacym płytki elektroniczne doszlo do takiego stanu ze mi skóra płatami odchodzi dzieje sie to tylko na palcach u dłoni .uzywałam elokomu i schodzilo ale nie chce tego robic bo słyszalam na temat tej masci zle opinie czy sa moze jakies domowe sposoby zeby chociaz zalagodzic ten bol?

Gość ALLLLLIA
NIKIEL A CIĄŻA WITAM, CHCĘ SIĘ PODZIELIĆ WŁASNYMI DOŚWIADCZENIAMI.. MIAŁAM WIELKIE OBAWY JAK TO BĘDZIE Z MOIM UCZULENIEM GDY ZAJDĘ W CIĄŻĘ.. TZN CZY DAM RADĘ UNIKAĆ TYCH WSZYSTKICH STERYDÓW... MAM NAJWYŻSZY STOPIEŃ UCZULENIA NA NIKIEL (TAK WYSZŁO W BADANIACH) I O DZIWO W CIĄŻY NIE MIAŁAM I NIE MAM PROBLEMÓW Z UCZULENIEM.. TAK JAKBY ZAPOMNIAŁO MNIE DOPADAĆ.. JESTEM W 7 M-CU CIĄŻY I NIC MI NIE WYSKAKUJE, NIC NIE SWĘDZI.. NA POCZĄTKU CIĄŻY MUSIAŁAM TYLKO TROCHĘ POUŻYWAĆ MAŚCI MOCNO NATŁUSZCZAJACEJ ŻEBY ZAGOIĆ TO CO JUŻ SIĘ WYTWORZYŁO... DOPIERO OD PARU DNI SIEDZĘ W DOMU, A DO TEJ PORY CAŁY CZAS PRACOWAŁAM Z BILONEM-JESTEM KASJERKĄ WIĘC KONTAKT Z NIKLEM BYŁ NIEUNIKNIONY.. WIĘC PRZYSZŁE MAMY, MOŻE NIE TRZEBA SIĘ NIEPOTRZEBNIE MARTWIĆ..... POZDRAWIAM ALLLLLLIA

Gość Madyiaaa
Hej Nikielki:D Wysypki mam od pięciu lat.Sezonowe...raz są a raz ich nie ma.Byłam u różnych dermatologów z marnym skutkiem. Ostatnio jak nigdy wysypało mnie już w każdym możliwym miejscu więc (zmuszona) przez moja mamę poszłam do alergologa.Po testach okazało się,że mam uczulenie na nikiel( w jakiejś tam skali jestem gwiazdą:)) Pielęgniarka z niedowierzeniem zrobiła zdjęcie moich pleców. Na początku,kiedy opsypali mi tymi wszystkimi informacjami,kiedy pobuszowałam po necie to ryczałam jak bóbr. Dostałam tabletki:rano Telefast a wieczorem Hydrocortison,no i maści.Powinnam rzucic kawe i papierosy,ale tej przyjemności mi nie odbiora:)Uczę się wszystkiego na nowo.Staram się,ale.... Mam tylko jedno pytanie...jak u Was z farbowaniem włosów? Ja nie moge używać żadnych farb,a włosy mam już takie wypłowiałe :( odnalzłyście jakieś bez tego cholernego "nieprzyjaciela"? Pozdrawiam Was:) i trzymam za każdą kciuki:) Aaa o tym,że w ciąży wszystko przechodzi...też słyszałam.Może warto się zastanowić:D

Gość licencjatka_ona
ja mam uczulenie. i to jak jasna cholera... wystarczy ze zaloze bluze z suwakiem, ktory czasami dotknie mi ciała bo się koszulka akurat przesunie i od razu swędzące jak nie wiem co krostki ;/ wystarczy jeden dzien i kilka chwil kontaktu tego świnstwa z mmoją skórą :/

cześć ja też mam uczulenie na nikiel i chrom w lecie gdy nie nosi się obcisłych rzeczy jest ok ale teraz w zimie nie mogę sobie z tym paskudztwem poradzić jeszcze wytrzymuję jasne spodnie ale czarne i ciemne to horror i te nikle w spodniach po co oni to wszywają:)pozdrawiam wszystkich chorych i byle do lata

Gość majka19548
Witam wszystkich;) Ja też już jakoś przez ostatnich pare tygodni nie mogę sobie poradzić z doprowadzeniem moich rąk do ładu, wciąż mi coś wyłaźi, swędzi, pęka mi skóra ;( Biore TELFAST 180 i mam maść CLOBEDREM. no i nie wiem co mam jeszcze użyć ;/ Może mi ktoś coś poradzi???? Proszę ;) i z góry dziękuję ;)

Gość eweczka30
Cześc niunia_2312. Mam pytanie, co ci pomogło z tym niklem? Pozdrawiam Ewelina

Gość PolaRaksaIPiesSzarik
Ja mam takie uczulenie, że mam wysypkę nawet od niklu zawartego w jedzeniu (kawa, herbata, pomidory, sałata) miejscowo i chwilowo działa elocom

Witam, nikiel jest prawie we wszystkim... mam na niego uczulenie... a do osoby która napisała ze ma uczulenie na nikiel i cytrusy to ją pociesze0 niekiel jest w cytrusach i wieluuuu innych owocach i tylko w zależności od jego stezenia mamy iznaki lub nie tego paskudztwa.

masakra z tym uczuleniem na nikiel. Podam wam produkty m.in które są z duza zawartościa niklu...i niech ktoś jadłospis z tego ułoży ;] OWOCE I WARZYWA: Gruszka, wiśnia, banan, rabarbar, brzoskwinie, orzechy, ziemne, pistacje, kukurydza, soja, fasola, bób, soczewica, groch, kalarepa, pomidor, szparagi, cebula, grzyby, szpinak, pietruszka, czerwona boćwina, kapusty i sałata, kiszona kapusta, konserwowe warzywa (w puszkach), jagody (truskawki, maliny, czarna jagoda) PRODUKTY ZBOŻOWE: Kiełki, produkty z pełnego ziarna, owsiane, gryka, proso Serwatka, żółte twarde (ementaler, chester, cheddar, parmezan), półtwarde (tylżycki, edamski, roquefort, gouda), topione Podroby (są również w produktach gotowych), skorupiaki (małże kraby, ostrygi, homar), śledź, tuńczyk, sardynka, makrela, szczupak, konserwy mięsne i rybne SŁODYCZE z Czekoladą, migdałami, marcepanem, margaryna, lukrecja Soki owocowe (głównie kwaśne), kompoty, kawa, herbata zielona i czarna, kakao, wino, piwo

w truskawkach jest nikiel. bo spotkałam się ze stwierdzeniem na forum że nie ma... A czy jest w jabłkach???

Gość em wu
czesc, witam wszytskich mam uczulenie na nikiel, wydaje mi sie ze nietypowe bo ani od zegarka nigdy nie dostalam wysypki, ani od kolczykow,, ale najgozej jest z kosmetykami - zupelnie nie moge sie malowac..... prosze o podpowiedz jakich kosmetykow, cieni, tuszy, etc. uzywacie..!! bede b b b wdzieczna

Gość mario4t3t34y34y
To co w koncu mozna jesc. Od 2 lat mam ostre uczulenie na nikiel kobalt i chrom chyba i nic nie moge jesc. Jeszcze nie mialem tygodnia bez babelkow. Cala skora juz mnie piecze od tego drapania. Najlepiej napiszcie co kupujecie w sklepie do zarcia. Co jecie. Konkretne produkty , jakies slodycze cokolwiek co moglbym jesc i nie miec w ogole niklu

Gość olał
Ciekawe co się dzieje w przewodzie pokarmowym. Też jestem uczulona na nikiel ale do tej pory myślałam że tylko kontaktowo. Na rękach pęka mi skóra do krwi. Doszły właśnie problemy gastryczne i nie wiem czy to związek. Do tego cierpię na wieczny katar. Faktycznie jak zaszłam w ciążę to problemy skórne znikły. Niestety powróciły po 8 latach. Mam takie jedno mądre pytanie najlepiej do lekarza. Skoro jestem uczulona na nikiel to czy w testach pokarmowych wyjdzie wynik pozytywny w konkretnych produktach?

Gość gość
Tak i nie tylko. Mam uczylenie na nikiel, chrom, kobalt, pyłki traw i drzew i na dodatek mam AZS(atopowe zapalenie skóry). Nie trzymam żadnych diet. Jem wszystko tylko, że w bardzo małych ilościach. Bo gdybym miała trzymać dietę niklową + na AZS to nic by mi już nie zostało. Wiele razy byłam hospitalizowana i nic. Debile tylko faszerowali mnie sterydami i od tego strasznie tyłam. Stosowałam begicort G , ADVATAN, i wieeeeeeelllleeee innnnyyyccchhhh ale nic na ciało nie daje ukojenia. na twarz dobrze mi trafili chociaż raz od 15 lat od początku leczenia a mam dopiero 21 lat. Niezłe co?Tą maścią jest PROTOPIC bardzo dobry. POLECAM. A na ciało no cóż nie ma nic skutecznego. Tyle szpitali odwiedziłam i nigdzie mi nie pomogli( Wałcz,Piła, Police,Szczecin,Poznań i wiele innych) a z Piły mnie wypisali w gorszym stanie niż jak przyszłam, zadrapałabym się na śmierć. Jedyne preparaty, które stosuję do ciała są emolienty firmy MEDIDERM. Jak wiele z was mam problem z goleniem ale ostatnio chyba znalazłam na to patent : Po kąpieli smaruję nogi balsamem MEDIDERM potem zwykła maszynka do golenia( i zawsze używam jesen raz nawet jeśli można więcej), potem znów balsam MEDIDERM i nie mam chrostek to było dla mnie wielkie odkrycie. I ukojenie dla ciała. Na guziki od spodni i zapięcia stanika też mam patent smaruję lakierem bezbarwnym i nie mam wysypki w tamtych okolicach. Tylko jedna wada bo trzeba odnawiać malowanie po każdym praniu. A co do prania Dzieci proszki i płyny do płukania są najlepsze bo nie zawierają substancji zapachowych itp. Jakoś muszę nauczyć się żyć bo wyleczyć się nie da :D Głowa do góry ważne by się nie poddawać

Gość Nina Niklowa
A ja na uczulenie na nikiel polecam preparat Nidiesque. Z tego co się zorientowałam na rynku jest od niedawna, w aptece nie mogłam go dostać, ale kupiłam tutaj: https://www.nidiesque.com/pl/home/ Stosuję go od miesiąca i jestem mega zaskoczona - pozytywnie :-))) Dużo zdrowia!

Gość gość
Ja w tym tygodniu idę zrobić badania do http://alergomed.com.pl/. Ostatnio źle się czuję i mam dziwną wysypkę, prawdopodobnie może to być właśnie przez nikiel.