Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bez imienna

Drogie Mamy pomóżcie w wyborze śpioszków dla maleństwa.

Polecane posty

Gość Bez imienna

Kompletnie nie znam się na dzieciach, a za kilka dni idę w odwiedziny do koleżanki. Ona ma miesięczną córeczkę. Chciałabym małej kupić śpioszki, wcześniej nie widziałam małej więc na jaki wzrost mam kupić te śpioszki?? Wszystkie dzieci praktycznie są takie same, ale chyba mogę się mylić. Nie chciałabym, żeby śpioszki okazały się za małe, ani też za dużo. Pomóżcie.

Gość xax
Jeżeli to twoja koleżanka to zadzwoń i zapytaj ile wzostu ma mała, bo są dzieci, które rodzą się i maja 49 cm, a inne 62. Na pierwszą wizytę radziłabym nie śpioszki a jakiś komplecik, nie są drogie, a lepiej wygladają.

Gość Bez imienna
Wolałabym nie pytać koleżanki o wzrost małej. Chciałabym kupić jakiś drobiazg dla mamy np. czekoladki i drobiazg dla maleństw, chciałabym śpioszki, ale nie wiem czy takie na 62 cm byłyby dobre??

Gość xax
jesli chcesz spioszki to lepiej kupić większe (62-68) niż miałoby sie później okazać że za małe, albo zamiast ubranka może jakąś ładną grzechotkę lub gryzaczek.

jesli chcesz spioszki to lepiej kupić większe (62-68) niż miałoby sie później okazać że za małe, albo zamiast ubranka może jakąś ładną grzechotkę lub gryzaczek.

Gość spioszki
Ja proponuję od razu w rozmiarze 74.

Skoro mała ma miesiąc to tez ma już nawał śpioszków w rozmiarze 62-68 dlatego ja zdecydowanie kupiłabym w 74 bo takie dzieci szybko rosną

Ja też jestem za rozmiarem 74. Najlepsze byłoby body lub rampers (to takie body z krótkim rękawkiem i nogawkami jak krótkie spodenki). Idzie lato, a to najlepsze ubranie dla malucha na gorące dni. Poza tym dzieci rodzą się różnej wielkości. Większy rozmiar daje pewność, ze na pewno mama zaloży malucchowi takie ubranko (bo albo do niego dorośnie, albo będzie w sam raz - ale na pewno nie za małe ). Jak moja córeczka była mała to najlepszym prezentem było wlaśnie body, tego nigdy za mało. 🌻

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeetam
kup rozpinane w kroku śpioszki na 59 albo 62. Chyba, że chcesz, żeby to wielkie kurzyło się w szafie do przyszłego roku. Akurat na gwiazdkę się przyda albo na przyszły rok to na 68 albo 74. W tym czasie zjedzą to mole, albo mama zapomni... Dziewczyny, co wy wypisujecie z tymi wielkimi. Moze od razu rozmiar na 3 lata kupic???

Zdecydowanie rozmiar 68. Moja corka urodzila się mala (2950, 49) i 74 teraz to jest akurat.Ma 1,5 roczku prawie. A 68 - nawet jak się dzidzia urodzila duza - to mama zdązy zalozyc.

Gość doradzalska
nie kupuj 56!!! 62 tez dlugo nie ponosi, lepiej kup rzeczywiscie cos na lato albo dresik, spioszki nie sa praktyczne, dziecku czasem sie paluszki placza u nozek. lepiej body i skarpetki lub rajstopki. niezaleznie od tego co kupisz, najlepiej rozmiarowka 68/74, jak beda luzniejsze nic sie dziecku nie stanie. moja np jest wysoka, ma 1,5 roku i nosi 92, urodzila sie z 58 cm i ciuszki rozmiar 56 byly od razu za male. z 62 szybko wyrosla i juz za 3-4 miesiace trzeba bylo przejsc na rozmiar 68, a chyba nie chcesz zeby twoj prezent nadawal sie na gora miesiac:) jak to dziewczynka, mozesz kupic jakas sukieneczke:) zycze udanych zakupow:)

Rozmiar 74 za 3 lata-ehehhehe :) dzieci szybko rosną.Na początku kupowałam 56 i mały nawet miesiąca nie przechodził.Autorka tego topiku napisała że dziecko ma już miesiąc więc jak kupi 56 to wątpie by był dobry,no chyba że na drugie dizecko jeśli koleżanka się postara :)

Gość niebieskaaa
A mamie nie kupuj czekoladek, bo jesli karmi piersią to i tak nie będzie mogła ich zjeść. A to bardzo przykre, bo slinka cieknie... :-)

Gość Bez imienna
Kupię mniejsze opakowanie czekoladek, nie musi od razu zjadać wszystkich czekoladek, a dwie jej nie zaszkodzą:) Chciałam kupić coś tańszego, to tylko taka krótka wizyta a dresik i sukienka sporo kosztują, wiem bo ostatnio dla dziecka siostry kupowałam. Pomyślałam o śpioszkach bo są ładne i nie za drogie:)

Gość lepiej kup
pozytywkę z ładną cichą melodyjką do snu, ubranek to ma już pewnie zapas...

Gość mamusia24.00
Ja proponuje spioszki w rozmiarze 74cm.Na pewno bedą dobre,a jak nie to będzie miała na wyrost.Napewno nie będą za małe.Jeżeli chcesz kupić tanio to nie kupuj żadnych oryginalnych,tylko takie "szyte"od producenta-zazwyczaj dostępne są na targowiskach lub manhatanach.Pozdrawiam.

jezeli bedziesz kupowac ciuszki to zwroc uwage na to zeby byly latwe w ubieraniu czyli odpinane na ramionkach i nozkach to bardzo ulatwia ubieranie dzidziusia

Gość Bez imienna
Dzięki za rady. Wolałam zapytać tutaj na forum, bo panie w sklepie nie zawsze okazują się pomocne. Gdybym powiedziała, że chcę śpiochy na miesięczne dziecko pewnie dostałabym jakieś uniwersalne rozmiar 60:)

Jeśli zdecydowałaś się na śpioszki to kup bawełniane takie moim zdanien są lepsze lub moga być welurowe na chłopdniejsze dni bo przeciez to jeszcze maleństwo

Jeśli zdecydowałaś się na śpioszki to kup bawełniane takie moim zdanien są lepsze lub moga być welurowe na chłopdniejsze dni bo przeciez to jeszcze maleństwo

Ja bym wybrałam komplecik. Dla maleństwa proponuję takie z zakrytymi stópkami, aby dziecko nie zmarzło. Do tego lepiej, aby w komplecie było body nie kaftanik, ponieważ body trzyma pampersik. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.