Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paluszekek

drugi palec u nogi dluzszy od pierwszego

Polecane posty

Gość joYgirl90
hej wszystkim.tez tak mam jak wy i powiem Wam ze pocieszyliscie mnie troszq. skoro to jest grecki ideal piekna to nie powinnysmy miec z tego powodu kompleksow;)) pozdrawiam.

Gość czykier
Witam Panie !! Jestem facetem i tak ja Wy mam palec drugi dłuższy. Nigdy nie zwracałem na to uwagi. Wcześniejszy post tłumaczy to zjawisko,mianowicie pochodzenie ras grecka i egipska, grecka charakteryzuje sie dłuższym drugim palcem. Nie do końca sie z tym zgodze. Prawdą jest, że w spora część rasy greckiej posiada bądź posiadała dłuższy palec. Co do wierzeń o specjalnych zdolnościach nikt tego jeszcze naukowo nie udowodnił. Natomiast starożytni grecy wierzyli iż taka osoba obdarzona jest niezwykłą inteligencją, silnym charakterem, potrafiąca zdominować partnera, a przede wszystkim odznaczała się wielka namiętnością oraz ponad przeciętnej wielkości członkiem (meżczyźni) Przekonanie było to tak silne iż tworzący posągi, freski bóstw i bogów, herosów w okresie starożytności uwzględniali dłuższy drugi palec. Pozdrawiam bądźcie piękne i nie przejmujcie się długością palców

Gość a ja mam....
drugi palec dłuższy tylko o 3mm i co mam go uciąć?

Gość elo elo
mój drugi paluszek jest o 1 cm większy od pierwszego , musze kupywac przez to o jeden rozm wieksze buty ale kit i tak jest zaajebisty i go kocham pozdro

Gość silene
ha! czym sie przejmujecie, ja mam drugi i trzeci dluzszy od pierwszego i wogole strasznie dlugie palce. ale jakos wcale mi nie przeszkadza, kiedy sie ludzie na to gapia, lubie swoje stopy i nigdy nie widzialam zgrabniejszych;-P

Gość rutek234
nie martwcie sie. jest to moze stres ale nie ma sie czym martwic... ja tez tak mam i nikt na mnie zwraca latem na mnie uwagi na plazy

Gość flirty thirty
ha ha , u mnie cala rodzina tak ma :) A u mnie akurat najbardziej sie to rzuca w oczy bo do mam bardzo cienkie i dlugie palce zrowno u stop jak i u rak. Przy czym oczywiscie te na stopach wygladja bardziej dziwnie. W Polsce sporo ludzi tak ma. Spojrzcie na wschodnia ikonografie bizantyjska - tam wszyscy tak maja, Matka Boza, Apostolowie... Ja mieszkam za granica i tutaj to naprawe jest ewenement. Juz nieraz widzialam jak ludzie ukradkiem spogladaja na moje stopy a przyajciolki smialy sie , ze mam palce ufoludka ha ha :) Jestem pewna, ze nie mawsz takich dziwnych palcow u stop jak moje. Roznica jest tylko taka, ze ja zupelnie sie tym nie stresuje, jak chce to nosze sandaly i mam to w glebokim powazaniu czy ktos sie obrzydzi moimi topami czy nie. A moj chlopak bardzo je wychwala, ze sa takie inne i wyjatkowe... :) Pozdrawiam P.S. Jedyne niebezpieczenstwo to to ze jakis fetyszysta moze sie do Ciebie przyczepic, ale to niekoniecznie musi byc zla rzecz ;) pozdrawiam

Gość flirty thirty
A najwazniejsze jest miec zdrowe stopy, Wyobraz sobie teraz, ze duzo kobiet ma bardzo 'katalogowa' piekna stopke ale gdzyba na paznokciach i miedzy palcami....to jest dopiero zmartwienie i stres!!!

Gość druga ja
Ja też mam drugi palec u obu stóp dłuższy od pierwszego.Skoro niektórzy twierdzą,że to nienormalne,to moi rodzicie musieli się chyba wyjątkowo dobrać,bo oboje maja takie stopy.Babcia i dziadek ze strony mamy też takie mieli.Dziadek zmarł pierwszy,wiec to bzdura z tym wdowieństwem.Na każdego przyjdzie jego pora, niezależnie od długości palca... Jako dziecko strasznie się przejmowałam,bo byłam nieświadoma tego,że jestem posiadaczką greckiego modelu stopy.Większość kolegów i koleżanek posiadała model stopy egipskiej i wmawiano mi,ze to coś dziwnego,więc chodziłam w zakrytych butach... Odkąd dorosłam przestałam się tym przejmować.Na zaczepki i docinki innych albo w ogóle nie reagowałam,albo mówiłam,że mnie się podobają moje palce i nikt nie każe komuś patrzeć na moje stopy.Latem chodzę w butach z odkrytymi palcami, mam peducure francuski i wcale nie wygląda to źle.Od parunastu lat jestem mężatką, mój mąż uwielbia moje stopy (sam ma stopy egipskie)i mówi,że bardzo go podniecają...Aż żal mi dwóch kolesi,o których ktoś pisał w swoim poście,że w ich oczach dziewczyna z takimi palcami od razu jest zdyskwalifikowana...No cóż,skoro długość palca ich zdaniem świadczy o wartości dziewczyny,to w przypadku tych panów na pewno ich sposób myślenia świadczy o ...\\\"krótkosci\\\' mózgu (o ile w ogóle coś takiego jest;;))) Pozdrawiam wszystkich, którzy mają \\\"inne\\\" stopy.))))

Gość Marttaaa
Również tak mam . Ale juz niedlugo ide do lekarza:) NIe robie tego by byc piekniejsza czy coś w tym stylu poprostu chce sie dobrze czuć :)

Gość paluuuszek
Ja też mam drugi palec dłuższy od pierwszego i jakoś się złożyło,że dominuję w związku.

Gość Bzuul
A czy jest na to jakaś operacja?! ja się z tym źle czuję. :(

Gość Syl .
Ja też tak mam. Właściwie to mam nawet gorzej :/ bo nie dośc ze jest dłuższy, to u prawej story jest zgarbiony i nie da sie go w żaden sposób wyprostowac. chyba ze jakos operacyjnie... u lewej stopy przynajmniej jestem w stanie wyprostowac mojego drugiego palca ale i tak oba są okropne. a w dodatku ten piąty palec jest strrrrasznie malutki u obu stóp. Ogólnie moje stopy są straszne. Wyglądają jakbym każdy palec przyczepiła od innej stopy!! I co z tym mam zrobic:P A no nic. żyję normalnie dopóki komuś zabraknie powietrza z wrażenia jak zobaczy moje stopy hehe a to się zdarzyło juz pare razy... Pozdrawiam wszystkich długo-drugopaluchowców :* I pomyślcie że i tak niektorzy maja gorzej. ( ps- już planowałam połamanie ich kiedyś niby przypadkiem żeby mi je ktos złożył jak trzeba ale nie udało się). :)

Gość middlefinger
ja mam pierwszy palec o ok 5mm dłuższzy od drugiego.. pierwszy jest wielki, a reszta taka malutka, drobniutka.. to dopiero wstyd dla mnie. są jakieś operacje?

Gość Olllcia
Ja też mam drugi palec dłuższy i to chyba się zgadza, że mają tak ludzie wyjątkowi. Ja jestem niezależna i inteligentna :)). Spójrzcie na przykład: Meg Ryan też ma drugi plec dłuższy.

Gość cream w pomarańczy
powiem tak nie wygląda to fajnie ale ideałów nie ma więc jest luz :)

Gość sugarmart
Wiem, że takie pytanie juz było, ale czy ktos się orientuje, czy można zmniejszyć ich długość operacyjnie? To dla mnie bardzo ważne

Gość mallineczka
He he, naprawde nie ma sie czym przejmować:). Też mam takiego paluszka, może nie jest to tak bardzo widoczne (widoczne jest gdy założę buty na obcasie z odkrytymi palcami;), ale sie tym nie przejmuje). Mój chłopak jak to zauważył to sie ucieszyl bo słyszał że takie osoby są dobre w łóżku. Wczoraj moj kolega zwrócił na to uwagę i zareagował bardzo pozytwynie bo sam też tak ma. Wiec ja nigdy nie mialam żadnych przykrości z tego powodu, wręcz przeciwnie!! Pozdrawiam wszystkich

Gość jeżeli drugi palec jest dłuższ
od pierwszego,znaczy to ,że będziesz wdową/cem,pozdro.

Gość Picasso . . .
Proponuje wrzucac fotki :)

Gość robuch
Zgadzam sie co do fotek ;)

Gość Picasso . . .
no wiec wrzucajcie :P

Gość a co powiecie jak oprócz
dłuższego 2 jest jeszcze strasznie wystająca kość z boku? płaskostopie - więc modzele , odciski , pediciure raz w tygodniu i to nie pomaga......ech

Gość Picasso . . .
ciezko sobie to wyobrazic.. wklej fote :)

Gość też mam problem
ja mam pierwszy palec dłuższy od reszty a przed ostatni to malutki. strasznie sie tym krępuje i sie żle czuje. teraz planuje jakąś operacje. czy ktoś zna dobrego lekarza i miejsce w warszawie gdzie to można zrobi?

Gość Bogumiła
To znaczy ,że będziesz osobą dominującą w związku.

Gość harward
Moja dziewczyna ma drugi palec dłuższy od pierwszego wiecie co ona potrafi nimi robić...... Chcielibyście wiedzieć

Gość M.aria
Palec Bogini Isis inteligencja zmyslowosc i wladza

Gość nie taki wielki problemmmm
macie problemy. też tak mam i nie uważam aby to wyglądało jakoś strasznie. są gorsze rzeczy.