Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paluszekek

drugi palec u nogi dluzszy od pierwszego

Polecane posty

Są trzy rodzaje stóp u ludzi: egipska, grecka i rzymska. Tylko nie pamiętam która to która, trzeba by było w necie o tym poszukać. W każdym badź razie pierwszy rodzaj to taki, gdzie pierwszy palec jest dłuższy od drugiego; drugi to taka, gdzie palec 1 i 2 są równej długości; a trzeci to taka, gdzie palec 2 jest dłuzszy od pierwszego :) i to nie są żadne defekty urody czy cos takiego, po prostu istnieje kilka typów stóp. :D

Gość Edytko, a Ty
jaki masz typ stopy?

A czy to ważne? Właśnie zauważyłam, że drugi palec mam dłuższy od pierwszego :) ale faza :)

Gość eva27
Ja mam drugi palec zaraz po paluchu dłuższy niz Paluch i czasem cięzko mi jest dobrac buty,zwlaszcza te letnie, bo wystaje.. ale kto by sie tym przejmował-słuchajcie pomyslcie sobie,ze sa gorsze kalectwa u ludzi, lepiej meic dluzszego palca, niz w ogole stóp nie miec-pomyslcie o tym!

Gość ogorinho
Mam ale tylko w lewej

Gość Maniak_stóp
Dziewczyny nie przejmujcie się! Jestem fascynatem kobiecych stóp, mam na ich punkcie lekkiego bzika i zawsze zwracam uwagę na stopy u płci pięknej. Dłuższy 2 palec nie jest ani niczym niezwykłym ani tym bardziej szpecącym! Wiele kobiet, zwłaszcza wysokich i posiadających większe stopy, ma wspomniany palec dłuższy i w niczym to nie przeszkadza urodzie ich stóp. Przestrzegam jednak przed uporczywym podkulaniem takiego dłuższego palca, bo może to prowadzić do jego zakrzywień itd., co już nie koniecznie wygląda sexownie. Pozdrawiam Panie, więcej wiary w siebie!

Gość Maniak_stóp
Dodam tylko, że podobne palce posiadają m.in.: Eva Mendes: http://www.imagebam.com/image/2944b257114789 Angelina Jolie: http://www.wikifeet.com/pictures/Angelina-Jolie-Feet-172440.jpg Paris Hilton: http://www.wikifeet.com/pictures/Paris-Hilton-Feet-211180.jpg Katy Perry: http://www.wikifeet.com/pictures/Katy-Perry-Feet-133235.jpg itd. itd. dlatego drogie Panie nie wstydźcie się, bo nie ma czego!

Gość zgnebionaa..
Też tak mam ;< Jest mi z tym źle, wstydze sie tego. Nie chodze na basen, wstydze sie chodzic doo znajomych. Moj chlopak o tym nie wie, i boje mu sie powiedziec ze mnie wysmieje, albo cos gorszego. Tak bardzo chcialabym miec normalne stopy i chodzic w sandałach, japonkach.. ;(

Gość Pavlos37
'zgnebionaa' i inne kobitki :) czy wyscie oszalały?!!!;) stopa grecka, czyli drugi palec najdłuzszy, jest najbardziej seksownym typem kobiecej stopy :) posiadają ten typ najczesciej najbardziej pociągajace kobiety (wiem co mówię, a interesuja mnie raczej atrakcyjne kobiety i ja też jestem przez kobiety tak oceniany...) Szczerze mowiąc jak widzę, że kobieta ma stope egipską z wielkim (pierwszym) paluchem to kompletnie odechciewa mi się poznania tej kobiety ;) najmniej atrakcyjne sa wielkie 1.paluchy i/lub mikroskopijne paznokcie! tak to mniej wiecej odbieraja faceci, ktorzy w ogole zwracaja uwage na stopy (20-50%wszystkich facetów) Pozdrawiam i chetnie poznałbym posiadaczki tak uroczego "problemu" ;)

Gość Pavlos37
ps. podkurczanie lub chowanie dominujacego drugiego palca w piasku jest antyseksowne... bo seksownosc to pewnosc siebie i swojej urody :)

Gość Kabanosik
ile macie lat?? i kiedy zauważyłyście ten palec??

Gość Spancz bob
Ja też mam dłuższy drugi palec i uważam że przyczyną występującej różnicy może być chociażby to że dużo chodzę :) i się tym nie przejmuje wcale

Gość czytelniczka 88
A ja słyszałam że osoba która posiada drugi palec dłuższy od dużego palca jest osobą władczą pomysłową zaradną i dynamiczną. Też posiadam taki palec. Też się wstydziłam nosić japonki czy inne odkryte buty ale też dzięki chłopakowi zrozumiałam że nie ma czego się wstydzić i teraz nie czuje się inna z tego powodu.Jedynie jaki problem mi pozostał to to że ciężko dopasować balerinki do tego typu nóg :)

Gość gość
Ten najdłuższy, drugi palec w obu stópkach mojej żony jest najbardziej kochanym paluszkiem. Wiem, że moją Ewunię poznałbym z zamkniętymi oczami, gdyby dali mi potrzymać jej stópkę

Gość gość
Analizuje kobiety pod tym względem od wielu lat,jestem psychologiem i zawsze się to sprawdza te z 2gim dłuższym to dominujące wredne suki typ kobiety żylety,dobre aktorki,wyrafinowane,przebiegłe. Omijam je szerokim łukiem i nikomu nie polecam, bo nie nadają się do niczego zwłaszcza do życia choć chcą się dobrze ustawić. Koledzy twierdzą zresztą to samo Szkoda,że możną je prześwietlić tylko latem lub na basenie. Panowie omijacie je z daleka chyba,że lubicie być ciulaskiem pod pantoflem wstrętnej,odrażającej i aseksualnej Dominy!

Gość gość
Święta racje ja też to zauważyłem. Ten przyd**asek powyżej który pisze ze chciałby potrzymać stopkę swojej żony jest na to najlepszym przykładem. Ma pecha bo ona widać mu nie daje, zresztą nie tylko swojej stópki... Świat jest pełen frajerów,a niektóre wiedzą jak ich wykorzystać.

Gość gość
Sa też pozytywne strony;przynajmniej te dominujące suki nie staną na palcach,co najwyżej na głowie;-)

Gość gość
ciekawa dyskusja ;)

Gość kobieta30ll
ja tez tak mam,to moja zmora odkąd pamietam-juz w przedszkolu to zauwazałam a pozniej na kazdym szczeblu klasy-gimn,liceum...rozne zielone szkoly itp. i tylko ja z dziewczyn mialam drugi palec dluzszy od pierwsszego:( wszystkie dziewczyny idealne sciete skosy,a u mnie to wyglada tak-paluch normalny-drugi najdluzszy i reszta w miarę skos. noszę oczyiwscie klapki i sandaly,ale peszę sie gdy jestem gdzies w gosciach czy cos...i do tego takie mikroskopijne odstające paznokcie:( zawsze sie pocieszałam ze to tylko paluch,a nie otylosc,kalectwo,piegi czy trądzik. i faktycznie tez slyszalam w jakims programie amerykanskim ze faceci unikają takich kobiet-bo są wladcze,są glową rodziny i gardzą facetami.

Gość gość
up

Gość gość
Ja nie znoszę swoich stóp. Też mam drugi palec dłuższy. I w ogóle jakieś te paluchy długie. A nam rozmiar 40,5 więc pewnie ze dwa rozmiary to przez palce hahaha Dbam o stopy, regularnie pedicure , hybrydy na paznokcie a mimo to nie wyobrażam sobie wyjść z domu w sandałach . Mój mąż się że mnie śmieje i mówi, że sama sobie kompleksy wyszukuje. No ale nawet on ma ładniejsze paluszki niż ja

Gość gość
no i dobrze to wygląda wg mnie :) dośc dużo kobiet jak widać w lecie ma drugi palec dłuższy. To wg niektórych oznacza ze są to stanowcze kobiety.. hm , mnie to kręci , i bardzo mi się podoba , zwracam na to uwagę. :)

Gość gość
Rzadko widzę takie palce.

Gość gość
nie tylko wysokie tak mają , niższe też , ale mi się to podoba :)

Gość gość
Ja za to mam najdłuższy pierwszy palec, ten największy i tez mam z nimi problem, nie mogę sobie dobrać butów na lato tak żeby ten paluch nie wystawał poza but. Ehh