Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spaki

jestem tutaj

Polecane posty

Gość Kaś-ka
No może upraszczajmy, problem był w wysokim RR, co podwyższa ryzyko wystąpienia udaru, ale nie niedokrwiennego lecz krwotocznego. Dlatego zaproponowałam szybko działający inhibitor ACE i diuretyk, żeby szybko zwalić RR. Wizja konania na sedesie jest mało intrygująca, przynajmniej dla mnie. Lepiej rzeczywiście przy kompie, tylko odradzam teraz jedzenie bigosu, bo można na ten bigos w razie czego upaść twarzą i potem niekorzystnie się wygląda, jak sądzę. Pozdrawiam. Idę spać, bez pewności, że się obudzę. :-)

Kacha, dzieki za pomoc w wyborze ostatniej drogi. Tak właśnie myslałam ze śmierć z głową na klawiaturze jest godniejsza niż z głową w klozecie. Tym bardziej gdyby się przypadkiem okazało że wylew nie byłby śmiertelny - wówczas nieprzytomna niechybnie bym się w tym sedesie utopiła co miałoby znacznie dalej idące reperkusje niż sama smierć - ze tak powiem - pod sedesem. Zakładam bowiem , że przy odrobinie szczescia osunęłabym się na podłogę i tam wyzionęła ducha. Zatem zostaję przy kompie. Myślisz że wypicie piwa moze przyspieszyć me odejście czy je opóźnić - rozważam bowiem mozliwosć napicia się właśnie tego złocistego trunku tylko nie wiem czy zdążę dokończyć flaszkę ( ??? )

Gość Kaś-ka
Na niektórych piwo działa moczopędnie, więc może to dobre rozwiązanie. I przypomni Ci zasadnicze przeznaczenie sedesu. Uśmiałam się do łez.

Kaśka - i oto chodziło - z tymi łzami :D Zatem cel został osiągniety - mozna otwierać piwo - a potem lulu bo jak zauważyłam rozcieńczony alkohol zawsze mnie usypia - rozszerzajac naczynia co doprowadza w efekcie do spadku cisnienia i sennosci. Chetnie z Toba jeszcze kiedyś pogadam - niekoniecznie o udarach ;) Tymczasem - piwo - na zdrowie !!! :D:D:D

Gość Kaś-ka
No to najlepszego. Miło się gawędziło. Idę spać.

Gość Kaś-ka
na zdrowie Trawnik :D ja tylko herbatka z cytrynka :D

Dobranoc :) BTW - wiesz co jest napisane na nagrobku hipochondryka ? - A, nie mówiłem ? ! Dokończę piwko i idę też spać :D

Gość Spaki
Witam Kasiu. Jak spędzasz dzisiejszy dzień? Ja zmykam teraz na maisto.Idę szukać otwartego zakładu fotograficznego. Muszę zrobić zdjęcia do dyplomu. Po drodze zrobię jakieś zakupy, coś na obiad, itp. Nie mam pomysłu co dziś ugotować. A swoją drogą to ciekawe czy dzisiaj wszyscy zrobili sobie wolne, czy jednak ktoś pracuje? Czy uda mi się dzisiaj zrobić te zdjęcia czy nie? Pozdrawiam. Gosia.

Gość Spaki
O widzę że nikt tu przez cały dzień nie zgladał. A szkoda. ja właśnie wrócilam do domciu i idę się zdrzemnąć bo coś mnie głowa boli. Może zajrzę tu wieczorkiem. Do zobaczonka.

Gość Spaki
Jestem z powrotem. Jest tu ktoś?

Gość Spaki
jesteś Kasiu? Albo ty trawnik?

Gość Kaś-ka
Cześć Gosiu! Męczy mnie katar, nie mogę oderwać rąk od chusteczki przy nosie. Co u Ciebie?

Gość Spaki
Witaj, u mnie w porządku. Wyspałam się i nie mam co robić, więc siedzę na necie, a ty?

Gość Kaś-ka
No ja niestety prowadzę absolutnie niezdrowy tryb życia i nie wysypiam się, źle jadam, za dużo pracuję, nie chodzę na spacery. W ogóle jestem kiepskim przykładem, jeśli chodzi o zdrowy tryb życia.

Gość Spaki
Ha ha i kto tu innym dobrze radzi? Oczywiście, to był żart. Jeszcze nie dawno moje zycie też tak wyglądało. Masa pracy, w nerwach, stresie, bez jedzenia prawie całe dnie, niewyspana itp, ale na razie póki mogę to korzystam z wolności i się wysypiam. Wczoraj pytałam z jakiego miasta jesteś, jak nie chcesz powiedzieć, to oki, zrozumiem.

Mnie nic nie męczy - no chyba że objem się na noc orzechów laskowych lub włoskich to potem mam koszmary. A to niestety zdarza mi się dośc często :D

Gość Spaki
hej Kasiu jesteś? jak nie chcesz to nieodpowiadaj na moje pytanie. ale się odezwij.

Gość Kaś-ka
Sorku Gosiu, nie chcę odpowiadać. No, ale napisz coś fajnego, może mi katar trochę zelżeje.

Gość Kaś-ka
No rzeczywiście, paru takich nawet znałam. A Ty Gosiu, co porabiasz w życiu, jeśli możesz powiedzieć i chcesz?

Gość Spaki
Npiszę jutro bo teraz zmykam do łóżeczka. A za kompem siada mąż. Będziesz jutro Kasiu?

Gość Kaś-ka
Teraz mnie przez kilka dni może nie być, jutro pracuję, a potem może uda mi się wyjechać. Wzięłam kilka dniu urlopu. Także jakby mnie nie było to nie myśl, że świnka jestem tylko fizycznie nieobecna przy kompie. Pozdrawiam Cię, śpij dobrze.

Gość Spaki
jeszcze chwilkę będę. Tobie życzę jutro miłej pracy, nie upierdliwych pacjentów. Chyba pracujesz w szpitalu, bo przecież jutro przychodnie są pozamykane, prawda? Życzę miłego urlopu i wyjazdu. daj znać jak już wrócisz. ja będę tu zaglądać prawie codziennie. Pozdrawiam.

Gość jazda spać bahorki

Gość Kaś-ka
Spaki, jestem, bywasz tu jeszcze?

Gość Spaki
Witaj Kasiu. Fajnie że się odezwałaś. Jak udał się wyjazd? Odpoczełaś? Ja tu czasem zaglądam jeszcze, ale nikogo nie było więc akurat tu nie pisałam. Odezwij się jeszcze. Pozdrawiam. Gośka.

Gość Kaś-ka
Gosiu jestem chwilkę. Napisz co tam słychać dobrego. Wyjazd udał się, charakter jego był nieco inny od planowanego. No, ale w sumie owocny.

Gość Spaki
U mnie duuużo pracy. W pracy - wizytacja, w domu - remoncik, na uczelni - zbliża się egzamin. Tak więc ostatnio zbyt często tu nie zaglądam z powodu braku czasu. Ale gdy tylko mam chwilkę i mam na to jeszcze siły to lubię sobie poszperać po necie. Znasz może jakieś fajne stronki?

Gość Spaki
widzę że nikt tutaj już nie zagląda. Szkoda.

Gość Kaś-ka
Zagląda, zagląda. Wir pracy. W pracy i w ogródku. Widzę, że Ty też masz dużo aktywności. Nie ma nic gorszego niż siedzieć z nudów przy kompie. Pozdrawiam wiosennie.