Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZABRZANKAAA.

JAK SIE WYMAWIA THOUGHT I THOUGH BO STALE M I SIE MYLI

Polecane posty

Gość wzruszona.......
Tobie wierzę 675676:) ale tej bombie za cholerę:o

Gość 675676
bomba, szkoda nerwow:D:D:D

Gość ZABRZANKAAA.
a co ze slowem: THINK I THING?jaka jest roznica?

Gość 675676
thing- z "g" na koncu a w think "k" wymawiasz na koncu "k":P

Gość wzruszona.......
to sobie poczytaj moje dwa dalsze posty:o które smiem przypuszczać pojawiły się wcześniej niż te Twoje o zębach

Gość 675676
Bomba---> Twoja instrukcja byla jak najbardziej poprawna!!!! :)

though - tak jak np although - aldoł czyli though - doł myśli fot niektórzy totalbo jako i think w czasie przesłym mówi się aj fot:D

Gość wzruszona.......
no dobra bomba już się nie wymadrzaj. fakt pozostaje faktem ze ja opisałam to wcześniej

Gość wzruszona.......
mhm nie ma sie co kłócić o te 3 minuty:o ok uniosłam sie niepotrzebnie a to xle wpływa na moje skołatane nerwy:)

no nie wytrzymam :) :) :) świetnie się czyta ten topic :) czyt. topik ;)

thought - tot [z długim o i \'\'sepleniącym\'\' t], though - doł [ a nawet deł, ze słabym d - język między zębami] thing - tin [ \'\'sepleniące\'\' t, nie słychać g na końcu!!!] think - tink [j/w tyle, że słychać k na końcu]

Gość ło matkoooo
kolejna zyczliwa :O tot :O

Gość ło matkoooo
tink :O

Gość ło matkoooo
tink :O

Gość ZABRZANKAAA.
dzieki :)

www.dictionary.cambridge.org/ tutaj jak naciśniesz \"show phonetics\" przy wybranym wyrazie to masz wymowę , a tutaj www.spanishdict.com do niektórych słówek masz wymowę audio :)

Gość gfhgjhfdgfsh
przecież dla laika transkrybcja niewiele powie :O

Gość fot i dou

Gość mam 30 i co
wezcie nie piszcie lepiej jak sie nie znacie....

Ja uważam, ze jak ktoś się uczy języka obcego to chyba wie jak wymówić dany wyraz po przeczytaniu w słowniku wymowy. Ja bardzo dużo słówek uczyłam się sama właśnie ze slownika cambridge , później po usłyszeniu w tv większość była identyczna. Po prostu nie rozumiem jak można nie umiec przeczytac wymowy słówka ze słownika. W moim Longmanie na początku jest opis symboli fonetycznych i na tym się opieram.

Gość Parissssssss nie wymadrzaj sie
bo nie kazdy jest alfa i omega tak jak ty a dziewczyna chcialaby wiedziec jak to sie czyta i ja tez !!! a jak sie czyta THROUGH - czyli "przez" jak one wszystkie wygladaja podobnie :o

Wcale sie nie wymądrzam. Jakbyś potrafiła czytać tekst ze zrozumieniem to przeczytałabyś co napisałam i weszła na strony przeze mnie podane zobaczyć jak się wymawia dane wyrazy. Jak nie to włącz sobie BBC i wsłuchaj się to może wyłapiesz te słówka. Dobrze, że tili podała gotowe linki to masz robotę z głowy.

ja wiem, ja wiem!!!! ;) 1.thod(t) 2.dhoł juz pisali ludzie,ze te pierwsze smieszne sylaby wymawia sie angielskim th, wiekszosc sobie lamie jezyk , hihi :P , jednak w tym pierwszym przykladzie to\"th\" sklania sie ku \"f\" lub \"t\" (chociaz moze nie do \"t\" bo by znaczylo czas przeszly od \"uczyc\") a w drugim wyrazie jest bardziej twarde , przyblizone do \"d\" .... chcialam sie pochwalic :classic_cool:

Paris, NIEPRAWDA!! uczylam moja mame angola, i wybacz ,ale cokolwiek bym robila, pokazywalam jej fizycznie jaki jest uklad jezyka podczas wymowy takich wlasnie wyrazow, to za diabla nie mogla zalapac.;) Niektorzy zwyczajnie nie maja polotu do jezyka.Mam kumpele , ktora siedzi w Anglii ponad 7 lat i do dzisiaj gada jak przecietny Polak , ktoremy raczej wymowa angielska \"nie wchodzi\"., wiec np wyraz \"charge\" mowie dpslownie \"czardż\"..jak po polsku Mamcia zdala egzamin :classic_cool:

Serial, chodzil o Callana, wiec wie :classic_cool:

Gość Pitrus
thought - trut ( f/t) though - tru (ta sama zasada między f/t) thing - fin (g jest bezdźwięczne nie wiem czy was tego uczyli) think - fink (między f/t) Wiesz akcentu nie można napisać, można dać sugerowane podpowiedzi. A ty możesz być nawet Królową Angli czy Prezydentem USA. Akcentu nie da się napisać, trzeba dużo słychać muzyki i samemu to pojąć. Przykład: jak mówimy everything ( często piszemy everythin' ) g jest bezdźwięczne, a z tym "tin" poprostu pojechanie po bandzie. Nie wiem czy pomogłem ale może jednak ;)