Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchość

sucha skóra

Polecane posty

Gość suchość

mam mały problem, mam suchą skórę, nie wiem juz czego uzywać (jakich balsamów, oliwek), żeby wszystko było ok, może któras z Was mi pomoże, tj. podpowie:)

Gość mam podobny problem
czasami,az miałam strach dotka sie gdziekolwiek ta suchosc .. wrr ... pomogł mi balsam z Garniera - ten czerwony .. cena dostapna, ładnie pachnie no i przede wszystkim super nawilza moja skore

Gość suchość
dzięki, ale wiesz ja go juz uzywalam i zbytniej rewelacji nie było, ja naprawde jestem sucha:) choleraaa

balsamy Garnier - wg mnie najlepsze :) do tego maść z witaminą A ostatecznie maść tranowa (ostrzegam, ma niezbyt przyjemny zapach) peeling z cukru i oliwy z oliwek i polecam płyn nawiżający do kupienia w aptece - PropyLactiCare

Gość emalia45432
mleczko nivea to z ciemnoniebieska butelka. dla mnie rewelacja

Gość Siup
Nie polecam balsamów Garniera-według mnie totalne badziewie. Po czerwonym miałam jeszcze bardziej suchą skórę niż jak rozpoczęłam kurację :( Polecam za to, tak jak Emalia45432, mleczko Nivea w ciemno-granatowej butelce :) Co prawda jest bardzo gęste i troszkę ciężko się rozprowadza, ale za to spełnia swoją rolę w 100%-ach :) Polecam też oliwkę Johnson's Baby :) Smaruję się nią nieraz po kąpieli, na mokre ciało, czekam kilka minutek i delikatnie ścieram ręcznikiem :) Pozdrawiam 🌻

sIMEMA.. MAM TEN SAM RPBOELEM.. mam suche rece ... suche ciało załlozyłam jus o tym topik ale nikt nie odpisywał:( i co kurde ..nic mi nie pomaga.. osttannio kupiłam sobie ... oliwke .. bambino dla dzieci iw lewam do kąpielii .. ale kij .. po wyjsciu z wody jestem delikatna a rano sucha jak wiór i co teraz;(

Gość jakubowska
Też miałam suchą skórę, zwłaszcza zimą, ale już nie mam :). Balsamy Garniera stosowałam- bez rewelacji, mleczko Nivea też- jeszcze gorsze, niż Garnier i obrzydliwie tłuste. I mogłabym tak długo wymieniać. Niedawno odkryłam emulsję do bardzo suchej skóry Neutrogena. Swietnie nawilża i szybko się wchłania. Poza tym, 1-2 razy w tygodniu robię sobie peeling (z brązowym cukrem Avon lub oliwkowy też Avon). Dosyć dobra jest też oliwka Ziaji do masażu w dużej pomarańczowej butli- niby antycelulitowa :). Ale skora po niej przez jakiś czas pozostaje tłusta. Do Neutrogeny się nie umywa :)

ja na balsamy Garniera nie narzekam ;) ale ok, dziewczyny, oprócz pielęgnacji czysto kosmetycznej proponuję zadbać o skórę \"od środka\" - pić dużo wody niegazowanej, to naprawdę świetnie nawilża, odżywia skórę, staje się ona bardziej elastyczna, polecam łykanie wit. A+E, olejku z wiesiołka w kapsułkach (można kupić w aptece) i kapsułki tranowe

Gość mala mi 21
a ja wlasnie uwielbiam ten czerwony balsam z garniera, w zimie mialam bardzo sucha skora , miejscami nawet popekana i ten balsam bardzo mi pomogl. pij duzo wody, aha jadlam tez omega 3+6 to tez pomaga suchej skorze. teraz sa tez takie tabletki capivit hydro cos tam

Gość jakubowska
Macie rację Limonka i Mała mi 21, pielęgnacja od środka tez jest bardzo ważna :) W końcu, to co na zewnątrz, to tylko objawy. Cały czas łykam Capivit A+E. A czy ktoś zdązył już przetestować ten Capivit hydro...? Nie wiem, czy to nowość, czy tylko niedawno zaczęli reklamować?