Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mozarella

pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

Mam 21 lat. Moja wspollokatorka twierdzi, ze moge sprobowac zrezygnowac z tej strony i starac sie o zaplacenie tylko za 3 miesiace, czyli za marzec, kwiecien i maj, nie musze w koncu placic za caly rok. Myslicie, ze to przejdzie?

lepiej zaplac od razu bo jak oni tacy sa to moze ci kwote podniosa i nic nie powiedza. mamie coś wspomnij jeszcze o tym by ci pożyczyla te 340 to moze porzyczy. jak nie, to poproś o konkretna, niższą kwotę ( np 150 zl) to powinna się zgodzić - to z psychologii manipulacji mówiąc szczerze. nie martw się, zawsze jest jakieś wyjście.

spróbuj pokombinuj ale uważaj, aby ta kwota za 3 miesiace nie wzrosla o 340 za rok +odsetki bo zapłacilaś za 3 miechy, rozumiesz, kazdy ciągnie jak może

Ale myslisz, ze istnieje mozliwosc, zeby mi na raty rozlozyli? Ciagle sie tym ludze.

nie wydaje mi się bo to bylby dla nich za duzy klopot papierkowy ( wyobraź sobie jakby tak każdy chcial na raty) a dla niemcow to jest mała kwota. osobiście sądzę, aby im zaplacić w terminie i może nawet wszystko, zeby potem czegoś znow nie wymyślili, a pieniądze pożyczyć od znajomych i u nich spłacać \"na raty\". także postaraj się aby wyrejestorwoać się na 100 % z tego serwisu bo może się okazać, że za rok musisz zaplacić nastepne 340 zl.

Poza tym nie rozumiem, dlaczego mam tyle bulic, skoro mi ta strona nie odpowiada i nigdy z niej nie korzystalam.

tzn wiesz ja się nie znam, być może jest taka możliwośc, ale ja bym się nie bawila w raty nawet gdyby byla, bo zawsze wtedy można się w coś wkopać. ( np w odsetki). Masz 21 to 340 zl powinno być dla ciebie kwotą realną do spłaty - np pracujacy znajomi, rodzina dalsza. To jest już poważna kwota, ale nie na tyle, aby dramatyzować, uzbiera się, gorzej, gdyby bylo np 1000 zl

nie masz żadnych znajomych? kto ci mowi aby pożyczyć 340 zl.. od tego 20 zl od tamtego 20 zl.. słuchaj, ja nie wiem, może ci odpuszczą. próbuj po prostu, pisz, może nie będziesz musiala płacić? może mama ci pomoże - to byla jej pierwsza reakcja ale druga może być inna

Naprawde nie mam od kogo pozyczyc, moi znajomi tez nie maja kasy, rodzina mi raczej tez nie pozyczy, rodzice sie nie zgodzili i wiem, ze to u nich nieodwolalne, bo maja jeszcze moja siostre na utrzymaniu i 340 zl to dla nich spory problem. Mowie, jakby mi pozwolili zaplacic tylko za 3 miechy 21 euro to luz, albo jakby mi rozlozyli na raty po 7 euro miesiecznie. 84 euro nie wytrzasne na bank.

bo moze ty powinnaś po tym jak weszlaś w ciągu tych 24 godzin się odrejestrować czy coś, ale tego nie zrobilaś i w tym wypadku oni prawnie mają rację? no nie wiem..

Nie wiem tez, cholera, nie pamietam tez, czy nie wyslali mi przypadkiem jakiegos linka aktywujacego, w ktorego kliknelam. Zapomnialam totalnie o tej stronie, bo to bylo takie dno. Nawet jakby mieli prawnie racje i bede musiala zaplacic to nie chce za caly rok, mam chyba prawo stracic zainteresowanie ta strona.

ty nie słuchasz co ja do ciebie mowię ! jak rodzice nie chca 340 zl to niech zaplacą 150 - trzeba probować, a chlopak? znajomi kasy nie mają, no ale chyba 20 ale ci pożyczą? a jakaś kuzynka, ciocia, wujek, BABCIA!!!! babcia jest najlepsza :P

oni chcą zarobić ich nie obchodzi twoja utrata zainteresowania tą stroną tak sądzę, ale oczywiście mogę się mylić

idz zrób sobie listę znajomych cioć wujow babć dziadkow, kuzynow i kuzynek, przyjacioł, chlopakow, kochanków ;P nie licz, ze ktoś ci 340 zl pożyczy ale wierzę, że się uzbiera

Widzialnaa, slucham(czytam)uwaznie, co piszesz, ale naprawde pozyczyc nie mam od kogo. Rodzice nie dadza mi nic, bo sami maja problemy finansowe, moj chlopak tez nie ma za duzo kasy, babci juz nie mam...Na razie czekam na odp. na mojego maila, sprobuje ich potem wyblagac o raty albo o zaplacenie tylko 21 euro. Jest mozliwosc, ze nie musisz nic placic pod warunkiem, ze \"nie wywiazuja sie ze swoich uslug\", czyli musisz im udowodnic, ze strona nie funkcjonuje, ze nie masz dostepu do ich zbiorow. Ale jak ja im to udowodnie?

Nie mieszkam w Polsce. Mieszkam w Niemczech, studiuje tu. 21 euro to nie taka masakra, tyle bym nawet mogla pozyczyc. Ale 84...

A pytalas tej pani? Bo ja nie mam kogo spytac, moja wspollokatorka jest z Francji to sie nie zna, moj chlopak to Polak. Isc do jakiegos prawnika czy cos?

możesz napisać maila do Biura Porad Obywatelskich w Polsce, bo w Niemczech chyba takich nie ma bo za prawnika musialabys zaplacić a za Biuro nie

Bo naprawde, straszyli mnie juz prokuratorem, a ja nie mam tyle kasy, zeby im to teraz zaplacic. Moja wspollokatorka twierdzi, ze najlepiej, ze zareagowalam, bo ignorowanie tego to najgorsze, co mozna zrobic. Ale ja sie mimo wszystko boje, nie mam ochoty isc do sadu przez wlasna nieopatrnosc.

Sorki, ale ja jestem juz taka spanikowana. W Polsce by przeszlo, wytlumaczylabys, ze sie juz tym nie interesujesz i po problemie. A ze Szkopami... Znalazlam w moim miescie organizacje pomagajaca obcokrajowcom, ale maja dzisiaj zamkniete, cholera. Na maila tez mi nie odpowiedzieli.

Ale dziekuje Ci bardzo za wsparcie, widzialnaa. Jedyna mi uwierzylas i cos doradzilas. Az mi sie w glowie kreci z nerwow.