Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

experience_ona

intensywnie dziłająca i naprawiająca maska do włosów suchych i zniszczonych!!!

Polecane posty

kupiłam dzisiaj ten wax i mam nadzieje ze sie oplacalo.... a co do majonezu to naturalny majonez tak ale ten np. salatkowy to nie zabardzo zaduzo posiada octu ii innych chemicznych skladnikow.... raz sprobowalam z majonezerm ale zabardzo sposob sie nie podobal i wlosy troszke niefajne.... ale coz jak ktos wczesniej napisac.... na kazdego dziala co innego :)

oj im wiecej czytam tym bardziej trace nadzije ze pomoze.... Chyba bede szukac jeszcze jakiegos rozwiazania.... Bo kurde planuje znow farbowac wlosy i te straszne odrosty :( A stan ich terrible koszmarny wrecz.... i jak im pomoc.... Najgoresze to te siano i jeszcze przeczytalam ze od wax tez cos sianowate sie robia a ja myslalam ze dziekui tej masce sie wsio polepszy... Dobra ale jeszcze nie wyprobowalam wiec nie ma co przed czasem narzekac... Ale jednak czekam na jakies wasze cudowne preparaty sprawdzone i ktore pomoga... ;)

Dobrze rozumiem twoj problem bo sama mam problem z takimi wloskami:( Probowalam wielu kosmetykow ale naprawde zadowolona jestem z nowej maski pantene pro v, ta ze zlotej serii! Do tego musisz koniecznie czesto podcinac koncowki i jak najmniej prostownicy:) Pozdrawiam i zycze poprawy kondycji wloskow!!

Gość trąbecczka
Najlepszą maska jaką mialam i mam jest Loreal Professionel Absolut Repair. Do tego szampon z tej serii i wlosy wygladaja jak nowe, naprawdę. Drogie to trochę ale mozna dostać na Allegro i są duże pojemności ( szampon 1,5 l maska 500 ml).

Powiem tak: moje końcówki mają za sobą: pasemka, 2x dekoloryzacja po całości, 2 x szampon koloryzujący w tym jeden, który nie schodził... kolejny baleyage czyli ponowna dekoloryzacja i kolejny baleyage ostatnio... Poza tym akurat postanowiłam zapuszczać włosy co wiązało się z podcięciem włosów tylko na tyle a by uformować fryzure no i sporo skatowanych końcówek zostało. Co robię?? Po pierwsze używam teraz szamponu Gliss Kur płynny jedwab, wspomniany wax, odżywkę włos w płynie Ziaja fitokeratyna lub rycyna, balsam gliss kur płynny jedwab. Do stylizacji używam pianki do włosów kręconych Nivea i wosk massive Wella do końcówek aby błyszczały i się nie puszyły... Efekt?? nie ma siana :)

hehe blondi mi nadzieje przywrocila :)) i juz wczoraj sprobowalam zastosowac terapie... lecz najpier pofarbowalam sobie odrodty pozniej odzyweczka pielegnacyjna, pozniej maska wax na 30 miniut i po wszystkim jedwab na koncowki i tez na wiekszosc glowki :) efekt obecnie zadawalajacy nie musialm prostowac elosow same sie ulozyly sa miekkie i lsniace ale cos sie boje ze sie szybko przetluszcza... ale to pewnie od moich rak bo nie moge sie nacieszyc i je ciagle dotykam,.... A co do samej maski no to jak uzyje jeszczekilka razy to sie zobaczy czy jest dobra :P

Gość doextra kobitkaa
a jak dla mnie wax to smiec. bo na serio -uzywalam 1,5 roku i nie bylo poprawy jesli chodzi o ,,sianowatosc'' wlosow. mnie wax troche dodatkowo wysuszyl wlosy[ja mialam dla blondynek z ekstraktem z rumianku a to powoduje wysuszanie]

Gość endi
Do ewwe hej czy chodzi o ten pantenol w sprayu? nakładac go na całe włosy czy tylko konce?

Gość kazpka
pantenol forte 5% w żelu, koszt około 15 zł w aptece. Nakładą cna mokre włosy, szczególnie na końcówki. Super rzecz, nie przetłuscza włosów, nawilża i odżywia. polecam :)

Gość endi
dzieki za odpowiedz ale chyba ten pantenol w sprayu ma takie samo działanie jak ten w zelu?

Nie lubię używać odzywek w sprayu, bo jednak obciążają włosy, a przy takich długich włosach jak moje, nie sprawdza się to tak jak powinno. Dla mnie najlepsze są te preparaty, które mogę spłukać z włosów - wtedy są puszyste i ładnie się układają.

Gość gość
Fryzjerka mi powiedziała, że faceci łysieją, bo szorują ręcznikiem głowę po umyciu... smiech.gif Podrzucam ciekawe porady o tym jak dbać o włosy kręcone, by nie wyłysieć i nie mieć szopy na głowie: http://mlodzinadorobku.pl/jak-dbac-o-wlosy-kr econe/