Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelineczka23

ile stron powinien miec roz.pracy licencjackiej? czy sa jakies limity??

Polecane posty

Gość ewelineczka23

jestem daleko od kraju , wiec promotora sie nie moge zapytac, moja cala praca narazie ma okolo 50 stron ( 1 i 3 rozdzial ) , 2 rozdzial ma juz 13, i tak sie zastanawiam czy nie moglby tak zostac, czy sa na to jakies limity ??

Gość nie wazna ilosc lecz jakosc
pracy.ale generalnie praca licencjacka powinna miec okolo 70 stron.

Gość aleksandera
A u mnie (Kraków) praca licencjacka ma mieć góra 45 stron włącznie ze wstępem, zakończeniem, stroną tytułową itd. ja sobie rozplanowałam 3 rozdziały po ok. 10 stron. Myślę, że to zależy od uczelni, miasta. Dobrze byłoby zapytać jednak promotora.

Gość Żółty Kopciuszek
widziałam prace majace po 30 stron, i takie, które miały 100 stron. liczy się zawartość merytoryczna.

Gość ewelineczka23
o to chodz ze facet zaznaczyl ze praca ma byc do okolo 60 stron, 3 rozdzial jest najwazniejszy, i jakos sie nazbieralo 38 stron,, martwi mnie tylko ten 2 rozdzial w sumie moglabym go zakonczyc na tych 13 stronach, ale jak mi tego nie zaakceptuje.. ehh mieszkam za granica i mam tylko miesiac na obrone, ustalenie terminu i te inne pierdoly, nie chce znowu siedziec i tego poprawiac i czekac 2 tygodnie az mi odpowie czy jest ok czy nie,, widze ze chyba nie ma zadnych przepisow ile stron ma zawierac rozdzial, cholera,

Gość Żółty Kopciuszek
jeśli uwazasz, że wyczerpałas temat to nie lej wody. dodasz wstęp, zakończenie, spis treści, wykazy tabel i rysunków... i będzie te 60. zresztą 50 to też około 60.;)

Gość aleksandera
Wydaje mi się, że promotor może Ci okroić ten najdłuższy rozdział, żeby to jakoś wyglądało dobrze w połączeniu z pozostałymi.

Gość ewelineczka23
no o to chodzi ze ja juz mam powyzej 60;) pierwszy rozdzial mam 20 2-13 , 3-38 ;) i chyba to tak zostawie;)

Liczy się nie tylko zawartość merytoryczna, ale i to, z czego pisze się pracę. Np. na filologii obcej praca z historii czy literatury (mówię akurat o magisterce, ale to dla porównania) powinna liczyć 80-100 stron - przy czym powinno być 1800 znaków ze spacjami na stronie - a dziewczyny, które pisały z językoznawstawa, miały po np. 20 stron.

Gość Żółty Kopciuszek
Moja praca magisterska językoznawcza miała 110 stron.

Hej! Ja bronilam sie w tamtym roku.... miałam 57 stron z czego załącznik - rozporzadzenie ministra zdrowia w sprawie leczenia uzdrowiskowego mam na 6 stron, pare fotografii...trzeba było troche pokombinowac :) A swoją drogą to mam do sprzedania prace licencjacką z turystyki - specjalnosc turystyka kwalifikowana, a szerzej: sposoby spędzania wolnego czasu przez studentów cena: 400 zł :)