Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amorek82

ktos moze wie co sie dzieje ze Stedirilem 30?

Polecane posty

Gość amorek82

Ktos wie dlaczego Stediril 30 został wycofany? ylam ostatnio w aptece i ku mojemu zdziwieniu i zalu usłyszałam, że nie jest juz mozliwy zakup tych tabletek... Buuuu

Gość ja musialam zmienic
stediril juz jesienia zeszlego roku - powiedziano mi, ze producent nie przedłużył jakieś zgody EU. Proponowano mi inne tabletki o identycznym skladzie i niewiele droższe, ale nazwy nie pamiętam. Postanowiłam przejśc na Yasmin.

Gość amorek82
ja jeszcze kupilam kolo grudnia i wszystko bylo oki, a teraz... nie wiem. Swego czasu slyszalam, ze cos bylo "nie tak" z tymi pigulkami, ale pozniej czytalam pisemko, ze wszystko jest ok.

Gość ja musialam zmienic
Mnie uspokajano , że wszystko OK, ze to kwestia "urzędowa", ale sama nie wiem. Podobno w tym czasie "poleciało" dużo innych leków, w tym tabletek anty. Swoją drogą kiedyś na przeziebienia brałam TABCIN, który potem wycofano z aptek. Mimo, że mówili, ze to znowu jakies pozwolenia, to bardzo się przestraszyłam. A teraz Tabcin jest znowu na rynku, więc może naprawdę to kwestia papierków? Wolę w to wierzyć:)

u mnie juz od pażdziernika nie ma STEDIRILU :P teraz biorę odpowiednik RIGEVIDON skład identyczny, cena 7,50 za opakowanie ja słyszałam że wycofali Stediril bo coś z nim nie halo bylo, najpierw mowili ze to coś z opakowaniem nie tak, a pozniej ze jakieś nieprawidlowosci wykryli podczas badan w labolatorium tzn cos w skladzie bylo nie halo

Gość tak po tym gownie
wypadly mi wlsoy.....chcialam zaoszczedzic na antykoncepcji.wydalam wiecej na leki..na porost wlosow!

to nie wina Stedirilu :P po prostu tak zareagował Twój organizm i pewnie po Yasmine za 40 złotych też byś łysiała (bo moje 2 koleżanki to biorą i juz włosów nie mają) a mi po Stedirilu ani jeden włos z głowy nie wypadł także nie zwalaj winy na tabletki :)

Gość amorek82
mi niestety nie udalo sie ostatnio zakupic tych tabl. wiec z przymusu przestałam je brać.. i co? wypadaja mi włosy.. powaznie.. :o nie zastanawiałam się z czego to jest, bo na szczescie mam niezłą czuprynę :D :P