Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aauu

czy IRYGACJA tantum rosa tak piekielnie boli czy ot normalne???mam to robic

Polecane posty

Gość Aauu

ale przerwalam bo PIECZE!! niemilosiernie:( a jest cala szklanka do wstrzyknieciea:( pomocy!

Gość mnie nie
piekło nic a ni c,moze masz za gorącą wodę (znaczy miałaś :) )?

Gość ja nie czułam
żadnego bólu ani pieczenia

podobno jak piecze to znaczy że coś jest nie w porządku albo masz podrażnienie w tym miejscu

Gość Pewnie masz
"zdarta "sluzowke dlatego tak piecze.Po to jest tantum rosa zeby przestalo.

Gość skrzacisko
To samo mam :( Ej, no chyba po to jest ten preparat, żeby stosowac go jak jest coś nie w porządku i ma łagodzić pieczenie i ból, a nie go wzmagać :( Ja go stosowałam już w życiu 2 czy 3 razy i zawsze lekko piekło, ale tym razem to już przesada, tyle czasu po zastosowaniu i pieczenie się utrzymuje.

Gość mara20
Hej, dziewczyny ja po zrobieniu irygacji tantum rosa miałam tak potworne pieczenie w środku pochwy że myślałam że z bólu nie wytrzymam, najgorsze ze cały czas po irygacji chciało mi się siusiu z tym że w ogóle nie mogłam zrobić, a przy każdej kropli oddawania moczu miałam tak potworny ból, tak strasznie paliło to było nie do wytrzymania. Minęło 2 h a mnie wciąż bardzo piecze:( mam nadzieje że sobie nie pogorszyłam stanu i że za parę godzin mi przejdzie. Czuję że nie obędzie się bez ginekologa.

Jest to dla mnie nie zrozumiałe przecież po to się robi irygację żeby właśnie nie piekło i nie swędziało, posmaruj się provag żelem on przynosi znaczną ulgę i zmniejsza uczucie swędzenia, może lepiej udaj się do lekarza, nigdy nie wiadomo.

Gość agula8
dziewczyny nie róbcie irygacji-przynosi więcej kłopotu niz pomocy, wypłukuje cała florę i naraża na nasilenie infekcji.Jak swędzie to mozna płukać zewnętrznie tym roztworem, albo smarować clotrimazolem a wewnętrznie można działać probiotykiem-np.invagiem a jak nie przechodzi to do lekarza po lek na receptę.Czytałam kiedyś że zupełnie odchodzi się od leczenia przez irygację pochwy.