Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nissana

umowa TELE2-ważna???

Polecane posty

mam pytanie. dzisiaj moj maz bez mojej wiedzy podpisal umowe z tele2, na umowie widnieja moje dane on tylko sie podpisal. czy tak umowa jest wazna???dodam ze maz nawet nie jest zameldowany pod podanym na umowie adresem.nie ukrywam ze chciala bym sie z tego wycofac.

Tele2 znane jest z takiego sposobu zawierania umowy :o\\ Skontaktuj się z nimi i powiadom jak najszybciej, że nie życzysz sobie jakichkolwiek zmian, zrób to jak najszybciej żeby nie zdążyli wysłać info do T.P. bo wtedy jeszcze będziesz musiała przez idiotów na własną rękę załatwiać sprawy w Tepsie.

a poza tym (nie jestem pewna na sto procent) do 14 dni mozna sie wycofac z umowy (czy cuś w tym stylu) jeżeli była ona zawarta poza siedziba firmy (czy cuś w tym stylu), w każdym badź razie chodzi o taki własnie przypadek, że przyłażą te szatany do domu ;) może jakis ekspert tą wypowiedź poprawi :)

Gość nie do konca tak sie da
Bylam w bardzo podobnej sytuacji. W dniu podpisanai umowy skontaktowalam sie z nimi i zostalam poinfromowana, ze teraz niczego nie moge odwolac- a oczywiste bylo, ze nie zglosili jeszcze nic do TPSA. Kazano mi napisac podanie o rozwiazanie umowy :O Nie zrobilam tego od razu i dostalam raz rachunek z tego TELE 2 wkrotce jednak TPSA wyslala mi oferte preselekcji i znowu do nich wrocilam :O Zalatw to jak najszybciej i najlepiej zadzwon tez do TPSA - bo oni chetnie doradza by odzyskac klienta:)

moja poprzedniczka ma racje, ja powiem precyzyjnie mozna anulowac umowe jesli jest zawarta poza lokalem tele 2 w 10 dni po zawarcu takiej umowy.Umowa ta formalnie nie jest jeszcze ważna . ten koles co podpisał umowe z twoim mezem musiał dpisać twoje imie na umowie ze niby ty to podpisywałaś bo mąż nie ma do tego prawa. koleś albo kazał mężowi wpisać tylko nazwisko a on podisał twoje imie albo też podrobi podpis jeszcze raz i wyśle zlecenie preselekcji do tepsy jak byś to ty podpisała. Niestety czesto sie to u nich zdarza

O czym my tu dyskutujemy:) Jeżeli na umowie widnieją pani dane, ale to nie pani podpis to umowa jest nieważna z punktu widzenia prawa. Wystarczy zadzwonić do nich zagrozić sądem i problem jest rozwiązany.

prawo prawem, życie życiem :( ech moja mama też takiej grzybogi sobie narobiła, od tamtej pory ma zakaz podpisywania czegokolwiek...

Gość Tele 2 to dopiero cwaniaczki
Dobry jest wątek podpisania umowy przez osobę, ktora nie miala do tego prawa. Pierwszy lepszy sąd wyśmieje Tele2 w razie jakiejs rozprawy. W sumie nie zawadzi do nich zadzwonic i im to uswiadomić. Takie ustalenia są wiążące dla obu stron, bo rozmowy są przez nich nagrywane. Nikt nikogo nie moze do niczego zmusić, a juz w zupełności do świadczenia nichcianych uslug.

dzwonilam dzisiaj- oczywiscie musialam wysluchac jakie to kozysci plyna z przylaczenia sie do tele2 ...gdy powiedzialam stanowczo ze nie chce ich uslug to kazali napisac odwolanie...

Gość nie do konca tak sie da
Dokladnie tak jak mi :O Jak napiszesz odwolanie to skseruj je zanim wyslesz i radze przejsc sie do oddzialu TPSA z tym zeby oni trzymali reke na pulsie bo slyszalam, ze TELE 2 przeciaga te procedure jak tylko sie da:O