Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama juz nie wiem...

CZY MOGE ISC NA SOLARIUM JESLI....prosze o rade...

Polecane posty

w zimie mialm dosc sporo problemow z cera..ropne wypryski..itp..zostaly slady..ciemne plamki...czy teraz moge isc spokojnie na solarium..? czy nie pogorszy to sytuacji..tzw nie utrwali...? prosze o rade...jest tu moze jakas kosmetyczka..?

Raczej nie. Najpierw zlikwiduj przebarwienia, bo inaczej się utrwalą a wtedy będzie Tobie trudniej je usunąć. Zrób peeling kwasami u kosmetyczki.

peeling kwasami u kosmtyczki..? mozesz napisac cos wiecej:)))

Powiem (a raczej napisze) Ci tak- ja tez mam mnóstwo przebarwień, śladów po trądziku i zaraz po wyjściu z solarium widać je wszystkie jeszcze bardziej, ale po jakimś czasie (kilka godzin) wszystko wraca do normy, a po kilku wizytach w solarium kolor cery ładnie mi się wyrównał i przebarwień już prawie wcale nie widać. Oczywiście nie wiem czy Twoja cera zareaguje tak samo. Pozdrowionka.

podobnie tez mowily mi moje znajome...ale troszke sie obawiam...moze ktos jeszcze ma takie doswiadczenia....???

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3233613 Tu właśnie pisałam przed chwilą nt peelingu. Moja kosmetyczka pow ze teraz cera bedzie jaśniejsza i ładnie równomiernie się opali. Tylko nie można iść bezpośrednio po takim zabiegu na solarium czy słońce. Ja jadę za m-c na duże słońce ale będę używac po prostu więszego filtra na twarz niż zwykle żeby skóra na twarzy opaliła się stopniowo a nie spaliła.

Aha i powiedziała, że przebarwienia na solarium się utrwalają. Po prostu \"wchodzą\" głębiej w skórę. Myślę, że ma rację. Ja chodziłam bardzo często na solarium właśnie dlatego że miałam plamy. Po solarium rzeczywiście były mniej widoczne, ale teraz nie byłam na sol chyba 7 miesięcy i to wszystko po prostu wyszło . Nawet pudrem nie dało się tego zakryć. Więc jeśli chodzisz systematycznie na solarkę to OK , jak tylko przestaniesz wróci ze zdwojoną siłą. A chyba nie o to chodzi, prawda?

Gość kakiiiika
hej ja chodzilam latem na solarium bo chcialam ladnie byc opalona na swoj slub mialam ogromne problemy z ramionami i plecami wypryski opalaniem troche to zniwelowalam ale juz teraz wiem ze to wiazalo sie ze stresem teraz nie mam zadnych problemow ze skora bo nie mam stresow ale opalanie pomaga na wypryski skora jest przesuszona i mniej ich jest

a czy zostaly ci jakies trwale slady po tych wypryskach...?

odswiezam..

To ja jeszcze raz Tobie napiszę. Zrób porządek z cerą a później idź się opalać. Będziesz miała ładną równomierną opaleniznę. Masz czas , dopiero jest maj. Peeling, oczyszczanie, peeling , opalanie. Na początku czerwca wystawisz sie na słońce. :) :) :)

ale peeling u kosmetyczki...? wiesz to dosc spory wydatek..5x50zl;/

Gość ohh...oh
jeśli masz wypryski i inne przypadłości na twarrzy to peeling tylko i wyłącznie enzymatyczny!!! możesz wybrać solarium na którym można wyłączyć lampy skierowane na twarz jeśli zalerzy ci na opaleniu ciała a niekoniecznie twarzy.

juz nie mam nic na buzce poza sladami:) a jaki to jets ten enzymtyczny peeling? dziala jakos inaczej?

Ja zapłaciłam 40 zł za peeling i 70 za oczyszczanie. Zrób sobie chociaż 1 peeling. Uwierz mi, że solarium tylko utrwali przebarwienia i na pewno ich nie zlikwiduje. Później będziesz mieć tylko gorzej a na pewno nie lepiej. Powie to Tobie każda kosmetyczka. Ja tak robiłam i teraz widze , ze to nie było dobre rozwiązanie. Ja powiedziałam mojej kosmetyczce, ze teraz juz sobie daruje te peelingi ale na jesien powtorze zeby bylo lepiej - ona powiedziala , ze prawdopodobnie na jesien takiej potrzeby nie bedzie bo cera już ładnie wygląda a to schodzi z czasem więc po 3 peelingach powinno wszystko zniknąć. CZyli warto czasem trochę zainwestowac. Idź do jakiegoś gabinetu i zapytaj kosmetyczkę o radę. Może wcale niemasz takich dużych przebarwień i wystarczy Tobie zwykły peeling do twarzy (np. polecam z Avonu z cukrem).

tak wiec zrobie wybiore sie do kosmetyczki:) dziekuje za rady pariss;-*