Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona__

Chcę się zareczyć

Polecane posty

Gość zawiedziona__

Chodzimy ze sobą 4 lata i juz mam dosyć bycia tylko jego dziewczyną. Ostatnio w kólko myślę tylko o zaręczynach. Nie wiem, moze to jakaś mania, ale po prostu jestem juz pewna ze to jest facet na całe zycie. On zreszta tez mówi ze się ze mną ożeni. Heh, nie znaczy to że chce od razu do ołtarza. Jesteśmy razem 4 lata, to następne dwa możemy być zaręczeni. Wystarczy mi sam fakt noszenia pierścionka i większej pewności,ze bedziemy razem. Zresztą to on sam zaczął. Kiedys piliśmy i w rozmowie wpomniał że się mi oświadczy w czasie długiego weekendu majowego. No i weeekend za nami, a ja dalej bez pierścionka. Zerwał mu sie film/ żartował? A ja bez przerwy o tym myślę i czekam. Durna jestem, wiem :/

Gość to tylko mała ja
jakbym slyszala sama siebie kilka lat temu..... i wiem ze uslyszysz tro poraz setny i wiem ze to nie latwo zrobic, ale odpuść sobie. nawet jest nie uda ci sie wyrzucic tych mysli z glowy to nie katuj go nimi chociaż. wiekszosc facetow chce zrobic niespodzianke swojej dziewczynie (zakladam ze naprawde chca sie zenic, kochają itd) a tymczasem gdy ona caly czas o tym gada, to przesuwa to w czasie. czasem maja klotopy z wyborem pierscionka, czasem sie boja, a czasem zwyczajnie... zapominają. Nam sie to wydaje NIENORMALNE ze mozna o tym zapomniec, ale facet to jest istota bardzo malo skomplikowana i mysli tylk o jednej rzeczy na raz a nie o dziesieciu tak jak kobiety. A inna sprawa - gdy juz bedziesz miala ten pierscionek - szybko ci sie go odechce. Teraz zaprzeczysz, bo to twoje marzenie, ale wierz mi, lepiej sie do tego nie spieszyc ------------- forum dzielnych babeczek: www.forum.wellnesslife.pl kobiece strony: www.wellnesslife.pl

jest jeszcze druga strona medalu, on po prostu moze nie chciec ani tych zaręczyn, ani tym bardziej slubu, bo to ze ktos chodzi z kims 4 lata to naprawde o niczym nie swiadczy, niektórym ludziom po prostu tak wygodnie, znam takich co byli ze soba 8 lat i wiecej i rozstawali sie z wielkim hukiem

po prostu zastosuj się do tego, co napisała -to tylko mała ja-. serio. ja też czekam [choć staż mamy krótszy] i już o tym nie mówię. a wręcz się wkurzam, kiedy on tyle o zaręczynach gada, bo to znaczy, że w najbliższej przyszłości ich nie będzie [przecież ta niespodzianka... dla facetów to chyba absolutnie najważniejsza rzecz w tym wszystkim ;)] nie myśl o tym. nie rozmawiaj. a jeśli się boisz, że on nie chce zaręczyn... o, to osobna sprawa, wtedy jak najbardziej musicie poważnie ze sobą pogadać...

Gość zawiedziona__
To znowu ja :D Ja nawet słowem nie wspominam o zaręczynach :/ On tylko nawiązuje do tego, jak jest pijany. Nie naciskam, nie wspominam. Ostatnio było tak słodko, myślałam, że to już ten dzień, ale nie :( Kiedyś myślałam że moje zaręczyny będą jak z bajki - kolacja, kwiaty i w ogóle, ale teraz sobie myślę że wystarczy mi pierścionek, bez tej całej oprawy. Wkurza mnie to, że wszyscy dookoła się zaręczają, a ja tkwię w miejscu. Eh...

Gość MarzenkaL
słuchac obietnic kogos kto sie nagminnie upija to swiadczy o twojej naiwnosci, sorry ale tak myslę, jeżeli ktoś wie że chce byc z druga osobą tak naprawde to wcale nie jest wymagany jakiś kilkuletni staz bycia ze sobą, no chyba ze macie oboje po 17-18 lat i chcecie z tym zaczekac np. aż skończycie szkołę...itp, a swoja droga jak zalezy ci tylko na tym pierscionku to jestes zwykłą materialistką i tyle, współczuję twojemu chłopakowi

Gość kimlan
Zgadzam się staż o niczym nie świadczy, czasami jest tak że ludzie są ze sobą pare miesięcy i się zaręczają, mi chłopak oświadczył się po roku znajomości a wcześniej był z dziewczyną 6 lat. nie ma żadnej reguły. gdzieś czytałam ze mężczyzna szuka kobiety odpowiedniej dla siebie i gdy taką spotka to zazwyczaj wie odrazu że to ona i potrafi się bardzo szybko oświadczyć.