Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poprostu ja 25

wystrój kościoła.

Polecane posty

jak się stroi kościół? czy może oni sami stroją? ja płacę ok 500 zł moim zdaniem to dużo, może w tym już jest wystrój, zapytam, ale jakoś nie mam czasu tam podejść, a wy jak myślicie?

Gość ------------------------------
oczywiście zależy... w niektórych parafiach, jest ubrany klęcznik, dywan, bukiety przy ołtarzu, a nawet po kilka kwiatuszków przy każdej ławce.... jednak zdaza się to dość rzadko... musisz się zapytać jak to wygląda u ciebie... można się dogadać jeżeli jakaś para ma ślub przed tobą i razem przyozdobić kościół... lub wynająć firmę, która to zrobi profesjonalnie... jeżeli pary robią wystrój samemu, najczęściej ogranicza się to do bukiecików przywiązanych dio ławek i ozdoby krzeseł i klęcznika pary młodej, natomiast firmy zazwyczaj mają ozdobne stojaki na kwiaty, dywany i nakładki na krzesła, tiule i różne inne bajery do wyboru... niektórzy księża nie zgadzają się też na sztuczne kwiaty w kościele, dlatego o to również warto spytać... pozdrawiam i życzę pięknej uroczystości...

Parafia nie stroi kosciola na sluby- ogranicza sie zwykle do niewielkich, stalych akcentow. U mnie w parafii zawsze rozwijaja dywan i ustawiaja ozdobne krzesla dla nowozencow i udekorowane kleczniki. I to wszystko. To Mlodzi maja sie zatroszczyc o wystroj kosciola. My ozdobilismy kosciol bez udzialu firmy (ktora niezle sobie zwykle liczy za usluge)- zakupilismy mnostwo kwiatkow sezonowych (sezonowe sa najtansze!) w kolorze bialym i ustawilismy w wielkich wazonach (ktore w kosciele byly do dyspozycji). Przy tym ugadalismy sie z para, ktora bego samego dnia miala slub i podzielilismy koszta miedzy siebie. Przy dekoracji pomagali nam znajomi i przyjaciele. Tak wiec ogolny koszt byl niewielki.

w firmie za wystrój kościoła daje sie od ok.100-300 zł. Kościółsam racze ie dekoruje, ale ja myśle że samemu jest lepiej przyozdobić.