Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skywalker99

kilka pytań o harmonet

Polecane posty

Gość skywalker99

Witam moja dziewczyna dostała recepte na harmonet ,własnie zaczeła 1 cykl a ja tak z nudów zaczałem czytac o tyh pigułkach w necie i......troche rozbieżności widze:) Jak to jest?Na ulotce jest napisane ze działa od 1 tabletki, gdzies przeczytałem ze lepiej poczekać przynajmniej 10 dni a na innym forum ktoś napisał ze dopiero od 2 cyklu mozna zacząć. Wiem też , ze hamonet jest środkiem o małej dawce hormonów , czy przez to jest mniej skuteczny??(łączycie je z prezerwatywami czy z czystym sumienniem mozna sie zdać na pigułki??)o skutki uboczne sie nie pytam bo to raczej sprawa indywidualna:)Czekam na wszelkie opinie , pozdrawiam

Od prawie 2 lat biorę Harmonet, nie zabezpieczamy sie z chłopakiem w żaden inny dodatkowy sposób i w ciąży nie jestem ;-) Mniejsza dawka hormonów nie jest równa mniejszej skuteczności, po prostu są to tabletki nowszej generacji i nie są aż tak naszpikowane hormonami.. Ich mniejsza ilość to raczej powód do radości, mniejsze obciążenie dla organizmu w gruncie rzeczy.. Tabletki skuteczne od 2 cyklu? Pierwsze słyszę.. Pozdrawiam!

Gość skywalker99
No to sie ciesze, a miałas jakies skutki uboczne?(wiem ze to zależy od organizmu ale ciekaw jestem) Moja dziewczyna martwi sie ze przytyje :)

Gość bdeh
Tycie od tabletek to zatrzymywanie wody w organizmie, nie wiem jak na nia podziałają (niby na 100% wody nie zatrzymują Yasmin), ale Harmonent to tabletki nowej generacji wiec wydaje mi się, że dobrze je przyjmie i wody jej organizm zatrzymywac nie bedzie :)

Gość ja po harmonecie przytylam
8 kg!!! a teraz zrzucic za nic nie moge, biore yasmin

Nie, żadnych skutków ubocznych nie doświadczam, ani nie doświadczyłam. Miałam szczęście, strzał w dziesiątkę z tym Harmonetem. :-) Niech sie dziewczyna nie martwi.. niech cieszy się z faktu, że ma chłopaka, który martwi się o jej zdrowie i ewentualne skutki brania tabletek, to naprawdę fajne z Twojej strony. :D 🌼

Gość skywalker99
ehhh no już taki jestem....:))hehe no dzięki za odpowiedź oboje będziemy spokojniejsi, jak narazie boli ją "tylko" brzuch mam nadzieje ze przestanie:/

dzięki Estelo!!! niektóre dziewczęta to myślą tak jak ja gdy zaczynałam brac tabl. teraz gdy sama brałam logse, diane 35, cilest - ok. 8 mies. i zauwazyłam ze do ok.14 tabl. mam tradzik, którego nie mogę sie pozbyć i piersi takie nabrzmiałe ... zmieniłam na harmonet, jutro je zacznę mam nadzieje zebedą dobre