Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość fgdffdf
a jak wyglada zagojony kolczyk?:P

Gość Laryss
TituŚ nie radziłabym tutaj dawać takich porad... nie jest to zbyt dobrze odbierane przez większość dziewczym którym naprawde zależy na zdrowiu i profesjonalnym przekłuciu bez powikłań... nie zaprzecze są takie studia piercingu bądź kosmetyczki że potrafią spierdo*** robote. Owszem zdażają sie takie przypadki ale podkreślam PRZYPADKI. A pełen profesjonalizm?? oczywiście również istnieje i tak jak pisała Gosia takich jest znacznie więcej. Wystarczy tylko troche wysiłku i zainteresowania. Ja znałam ten salon w którym przebijałam pępek dużo czasu, wczesniej przekłówali tam się moi znajomi i bardzo sobie chwalili. Zakład zresztą czysty zadbany, panuje tam miła przyjemna atmosfera a to naprawde bardzo ważne. wystarczyło troche czasu, zainteresowania poczytać conieco o tym o tamtym i po sprawie. Na koniec uzbierać pieniążki i ruszać do dzieła :) za nic nie załuje wydanej kasiory choć wiem że gdzieniegdzie jest dużo taniej ale na zdrowiu i tym podobne nie ma co oszczędzać ... ;] pozdro

TituS hahah spac z igla? toś dowalila niezle ;D dziewczyno po 1 nie powinno sie przekluwac samemu, od tego sa salony piercingu. Po 2 do tego sa specjalne wenflony ktorymi sie przebija. Po przebiciu odcina sie koncówke i do tej \'rureczki\' wkladasz kolczyka, przeciagasz i zakrecasz kuleczke. A ty tutaj piszesz ze najlepiej spac z igla, masz wogole jakies pojecie o tym? Teraz jedna z druga to przeczyta myslac ze napisalas jakies madrosci i pokalecza sie, chcesz tego? A po przebiciu najbezpieczniejsze materialy kolczykow to tytan lub bioplast, stal chirurgiczna niekiedy uczula dlatego nie jest polecana zaraz po przebiciu. Boze co sie stalo z tym forum jedna wielka tragedia.... Kiedys to to jakos funkcjonowalo ale teraz brak slow.... Sory ale szlag mnie trafia jak czytam co pisza niektore... same PIERDOLY.

TituS hahah spac z igla? toś dowalila niezle ;D dziewczyno po 1 nie powinno sie przekluwac samemu, od tego sa salony piercingu. Po 2 do tego sa specjalne wenflony ktorymi sie przebija. Po przebiciu odcina sie koncówke i do tej \'rureczki\' wkladasz kolczyka, przeciagasz i zakrecasz kuleczke. A ty tutaj piszesz ze najlepiej spac z igla, masz wogole jakies pojecie o tym? Teraz jedna z druga to przeczyta myslac ze napisalas jakies madrosci i pokalecza sie, chcesz tego? A po przebiciu najbezpieczniejsze materialy kolczykow to tytan lub bioplast, stal chirurgiczna niekiedy uczula dlatego nie jest polecana zaraz po przebiciu. Boze co sie stalo z tym forum jedna wielka tragedia.... Kiedys to to jakos funkcjonowalo ale teraz brak slow.... Sory ale szlag mnie trafia jak czytam co pisza niektore... same PIERDOŁY.

TituS hahah spac z igla? toś dowalila niezle ;D dziewczyno po 1 nie powinno sie przekluwac samemu, od tego sa salony piercingu. Po 2 do tego sa specjalne wenflony ktorymi sie przebija. Po przebiciu odcina sie koncówke i do tej 'rureczki' wkladasz kolczyka, przeciagasz i zakrecasz kuleczke. A ty tutaj piszesz ze najlepiej spac z igla, masz wogole jakies pojecie o tym? Teraz jedna z druga to przeczyta myslac ze napisalas jakies madrosci i pokalecza sie, chcesz tego? A po przebiciu najbezpieczniejsze materialy kolczykow to tytan lub bioplast, stal chirurgiczna niekiedy uczula dlatego nie jest polecana zaraz po przebiciu. Boze co sie stalo z tym forum jedna wielka tragedia.... Kiedys to to jakos funkcjonowalo ale teraz brak slow.... Sory ale szlag mnie trafia jak czytam co pisza niektore... same PIERDOLY.

Gość Gosiaaaa16
yyy... tego ze spaniem z igłą to ja nie zauważyłam ;/ i jaka zatyczke do uszu... ze serialnie nie wyobrażam sobie tego. To jaką igłą tyś to przebijała przepraszam? a gdzie mowa o wenflonie ;/ nie nie... ABSOLUTNIE NIE !!! wszystkie ktore chcą sobie przebijać pępek... nie dajcie sie namówić koleżankom że nie w salonie bo drogo, lub inne "powody". Lepiej zabopiegać niż leczyc. W tym przypadku mówimy o zapobieganiu zakażenia.

Gość Laryss
no zgadzam sie z Amy tutaj porobił sie jeden wielki śmietnik z tych poje**** "porad" głupich lasek ... ;/;/ potem laseczki napalone na kolczyka " na już" zaczynają tak robić bo uważają ze to "mądre i sprawdzone" porady ;/ mnie też co niektóre wypowiedzi wkurwiają ale nie ma co tracić nerwów z tym ... albo np . te wypowiedzi " goiło sie 3 dni i już esktra fajnie " ;/;/ rzygać sie chce takie nie odróżniają bólu od procesu gojenia myślą ze jak już nie boli to już jest zagojone .... ;/ a potem np. ja zostaje wyzwana od idiotek która pewnie ma jakiegoś syfa ze rana jeszcze jej sie nie zagoiła ... ;/;/ przytaczam tutaj sens wypowiedzi jednej debilki niejakiej różyczki która wypowiadała sie w swoim czasie kilkanaście stron wstecz ... co za żal rzygać sie chce serio... ;/

Gość Laryss
zaraz mi pewnie napiszecie że sie czepiam itp itd :P prosze bardzo jestem przygotowana na to:P podaje nr strony gdzie wypowiadała sie ta debilka : 231 232 ;p po prostu nie zapomne tej wypowiedzi ngidy do końca życia cały czas czytając to brechtam ze śmiechu oki ide na słoneczko poopalać sie troszke miłego popołudnia życze wam:)

Larys co któras wypowiedz jest idiotyczna, jestem na tym forum ok 10 miesiecy o ile sie nie myle... od pewnego czasu po prostu nic nie pisze bo nie ma sensu. co chwile te same pytania, zamiast troche poczytac wstecz to non stop to samo. ehh brak slow

Gość Xyxdariaxyx
Mam problem: Mam kolczyka nie cały miesiąc, ale od kilku dni codziennie rano mam bardzo napuchniętą dziurkę i gdy dotykam kolczyka bardzo boli, ale po popsikaniu takim jednym preparatem wszystko jest normalnie. Czy to normalne czy coś jest nie tak?? czekam na odpowiedź...

Gość Xyxdariaxyx
Mam problem ; kolczyk mam nie cały miesiąc, ale od kilku dni codziennie rano strasznie boli mnie dziurka, ale po popryskaniu takim jednym preparatem jest wszytko w porządku. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?? czekam na odpowiedz!!

Gość Xyxdariaxyx
Mam problem ; kolczyk mam nie cały miesiąc, ale od kilku dni codziennie rano strasznie boli mnie dziurka, ale po popryskaniu takim jednym preparatem jest wszytko w porządku. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?? czekam na odpowiedz!!

Gość Gosiaaaa16
no tak... po prostu są ludzie i parapety. Niektóre laski wchodzą na to forum po raz pierwszy i myślą że są najmądrzejsze. Niektóre wypowiedzi "doświadczonych" dziewczyn są takie że nie wiadomo czy się śmiać czy może płakać. Mnie za to najbardziej dziwi fakt jak ktoś mówi... "kompetnie nic mnie nie bolało a miałam bez znieczyuenia". Moim skromnym zdaniem każdego to w jakiś sposób boli... a pożniej wchodzi na forum taka dziewczyna która zamierza sobie przebić pępek, pyta się czy zabieg boli i chyba wiadome że oczekuje szczerej odpowiedzi a ktoś jej odpowiada "mnie nic nie bolało, nawet nie poczułam" Nosz kurrwa no... A pożniej taka laska idzie do salonu, łapie ją szczypcami i chuj... bo jednak ból jest. Ja rozumiem że każdego inaczej... no ale prosze, przecież nie jest tak że "kompletnie nic". O... albo tak jak powiedziala LAryss... "goiło mi się dosłownie kilka dni" jakim cudem przepraszam? jakiś lek nowy na gojenie? chyba tak bo nawet ucho nie jest wstanie zagoić się po przebiciu kilku dni... a co dopiero pępek. A chwalenie się tym ze przebijała "koleżanka" i jest super to już przegięcie... może ja też wspomniałam że przebijała mi koleżanka. Ale ja zdaje sobie sprawe z tego że to było głupie i nierozsądne i jakbym znów miała przebijać to już na pewno nie u koleżanki po tym co zobaczyłam u moich "kumpel" które miały żle przebite i musiały powyciągać kolczyki. Ale taka co dwa dni po przebiciu pisze ze koleżanka jej przebiła i jest cool mnie dobija... ;/ przecież to żałosne. ;/ A może i ja jestem żałosna, wg lasek które tak właśeni robiły i mówiły. Nie wiem... no ale czy to nie jest prawda?

Gość paulina963
ja tam mam 14 lat i mam bez lipy u starszych mam zajebiście co kazdy by tak chciał co hehe

Gość Gosiaaaa16
paulina... nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Czym sie chwalisz? i co z tego że Twoi rodzice Ci na wszystko pozwalają? (bo to zrozumiałam czytając Twoją wypowiedź) Własnie takim 14 latkom rodzice powinni większosci rzeczy zabraniać... bo zaczynają się stawać powoli aroganckie. I ja nie twierdze że masz fajnie i wcale bym tak nie chciała. ;/ Przynajmniej znam granice "wolności" .

Gość Sandi15
mi tez koleżanka robila i dlugo sie goilo a kolczyk mam okolo 2 miesięcy ale jeszcze czasem poboli :P ale narazie mi nie leci ropa ani nic naszczęście ;] ale to naprawde nieprawda jak ktos pisze że po paru dniach było dobrze mnie pępek przez tydzien albo dlużej bolal i dopiero po paru diach to mi dopiero ropa zaczela leciec

Gość MartiJ
hej, mam do Was pytanie, mam nadzieję, że mi pomożecie ;) mam kolczyk w pępku i wszystko jest ok, tylko, że wydaje mi się, że kosmetyczka wzięła mi do przekłucia za mały fałd skóry, i ta skóra zajmuje tylko jakąś połowę sztangi od kolczyka, nie wiem czy tak może być, czy ta kosmetyczka zrobiła mi coś źle, zaczęłam się tym poważnie martwić, jeśli wiecie coś na ten temat to napiszcie, pozdrawiam

Gość MartiJ
hej, mam do Was pytanie, mam nadzieję, że mi pomożecie ;) mam kolczyk w pępku i wszystko jest ok, tylko, że wydaje mi się, że kosmetyczka wzięła mi do przekłucia za mały fałd skóry, i ta skóra zajmuje tylko jakąś połowę sztangi od kolczyka, nie wiem czy tak może być, czy ta kosmetyczka zrobiła mi coś źle, zaczęłam się tym poważnie martwić, jeśli wiecie coś na ten temat to napiszcie, pozdrawiam

Gość MartiJ
a jeżeli wyjęłabym kolczyk i poczekała aż dziurka się zrośnie i na nowo przekuła? czy może zostać mi blizna? bo już sama nie wiem co robić ;((

Gość MartiJ
a jeżeli wyjęłabym kolczyk i poczekała aż dziurka się zrośnie i na nowo przekuła? czy może zostać mi blizna? bo już sama nie wiem co robić ;((

Gość MartiJ

Gość hear it first
a dawno mialas przekluwany pepek???? Bo jesli niedawno to moze faktycznie za malo skory Ci wziela do przebicia , Nie chce Cie martwic ale po dluzszymczasie noszenia ilosc tej skory sie zmniejsza. Ja mialam kolczyk robiony 3 lata temu i pamietam ze sztanga w kolczyku byla cala zakryta az za ciasno...a teraz po 3 latach polowe widac sztangi

Gość xyxdariaxyx
Mam problem ; kolczyk mam nie cały miesiąc, ale od kilku dni codziennie rano strasznie boli mnie dziurka, a gdy dotykam koczyka bardzo boli, ale po popryskaniu takim jednym preparatem jest wszytko w porządku. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?? czekam na odpowiedz!!

Gość xyxdariaxyx
Mam problem ; kolczyk mam nie cały miesiąc, ale od kilku dni codziennie rano strasznie boli mnie dziurka, a gdy dotykam koczyka bardzo boli, ale po popryskaniu takim jednym preparatem jest wszytko w porządku. Czy to jest normalne czy coś jest nie tak?? czekam na odpowiedz!!

Gość MartiJ
noo kolczyk miałam robiony jakoś początkiem lutego to co mam w takiem razie zrobić, bo w sumie ja to mam ładnie zagojone, ale nie wiem czy tak moze być, znaczy sie z tym fałdem skóry

Gość MuminkA18
jak wygląda zagojony kolczyk?

Gość angela4349
wczoraj wróciłam miesięcznych z wakacji w Hiszpanii. Mimo tego że kolczyka miałam dopiero około1,5 miesiąca to codziennie kąpałam sięw basenie lub w morzu i opalałam nie zakrywając kolczyka mimo dużego słońca. Przez moje zabawy kilka razy kolczyk wypadł mi w wodzie na szczęście miałam ze sobą inne a później szukałam zguby. Znajdywałam ale bez górnej kulki. Aleenie ma się co martwić tam kolczyk z 2 odkręcanymi kulkami kosztuje zaledwie 1€ więc zrobiłam zapasy :). Także nie ma co się przejmować. Chociaż każdy ma inną skórę. Ja mimo wszystko po wyjściu z wody przemywałam dziurkę przez jakieś 3 dni.

Gość angela4349
wczoraj wróciłam miesięcznych z wakacji w Hiszpanii. Mimo tego że kolczyka miałam dopiero około1,5 miesiąca to codziennie kąpałam sięw basenie lub w morzu i opalałam nie zakrywając kolczyka mimo dużego słońca. Przez moje zabawy kilka razy kolczyk wypadł mi w wodzie na szczęście miałam ze sobą inne a później szukałam zguby. Znajdywałam ale bez górnej kulki. Aleenie ma się co martwić tam kolczyk z 2 odkręcanymi kulkami kosztuje zaledwie 1€ więc zrobiłam zapasy :). Także nie ma co się przejmować. Chociaż każdy ma inną skórę. Ja mimo wszystko po wyjściu z wody przemywałam dziurkę przez jakieś 3 dni.

Gość fear it first
to jest normalne bo pepek sie goi plukaj go 2 razy dziennie roztworem z soli morskiej ( sea salt) i uzywaj do przemywania mydla antybakteryjnego przy czym podczas mycia lekko poruszaj kolczykiem....ale glowa do gory za jakies pol roku wszystko sie juz wygoi i bedzie okej. Pepek goi sie do pol roku albo i wiecej jak w moim przypadku !!!

Gość fear it first
to jest normalne bo pepek sie goi plukaj go 2 razy dziennie roztworem z soli morskiej ( sea salt) i uzywaj do przemywania mydla antybakteryjnego przy czym podczas mycia lekko poruszaj kolczykiem....ale glowa do gory za jakies pol roku wszystko sie juz wygoi i bedzie okej. Pepek goi sie do pol roku albo i wiecej jak w moim przypadku !!!