Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Agnieszka8502
Bardzo dziękuje za pomoc. Trochę mi lepiej...Mam nadzieje,że nie będzie żadnych komplikacji. Dzięki jeszcze raz

Gość Agnieszka8502
Dziękuję za odpowiedź:)

Gość DżaaaastiinQ
WITAJ ! . mam kolczyka od 2 tygodnii . Robiła mii kumpela . Wg nie bolało ! nie bój sie ja też sie BAŁAM . ale to boli jakby cie komar ucapał ! Wystarczy tylko że przyłożysz lodem no ale kazdy w koncu odczuwa to inaczej , Zalezy tez od rodzaju skóry . Nie bój sie i przedewszystkim nie wmawiaj sobie ze to boli !

Gość ukaka
elwiraaAaaa mam kolczyk juz 7 miesiecy. robila mi go kolezanka ktora jest kosmetyczka, iglą. sama na pewno bym sie bala przekluc wiec jezeli szkoda ci pieniędzy niech zrobi ci to ktos kto juz ma jakies doswiadczenie poniewaz jezeli zle to zrobisz to bedzie ci sie zle goilo albo nawet moze dojsc do zakaznia. zastanow sie jeszcze nad tym

Gość Młody kolczyk
Ja po przeczytaniu, że mam nie smarować Trybiotykiem przestałam to robić i dzisiaj mam pępek czerwony i leci mi ropa... i zastanawiam się czy jakbym smarowała tą maścią to też by coś takiego wystąpiło...ogólnie to nie jest strasznie czerwony...tylko pod kulkami...i zaczęło coś się sączyć...przemywam to solą fizjologiczną... przestałam też go zaklejać na noc... i dzisiaj obudziłam się w nocy chyba z 5 razy :P bo go zahaczyłam :( na basen nie chodzę obecnie i pewnie przez jakiś miesiąc się ejszcze nie wybiorę... ale dzisiaj chciałabym iść na solarium...lato idzie a ja biała jak ściana...i nie wiem czy iść czy nie... co jest z tym forum że ma problemy z dodaniem postów?

Gość Młody kolczyk
Ja po przeczytaniu, że mam nie smarować Trybiotykiem przestałam to robić i dzisiaj mam pępek czerwony i leci mi ropa... i zastanawiam się czy jakbym smarowała tą maścią to też by coś takiego wystąpiło...ogólnie to nie jest strasznie czerwony...tylko pod kulkami...i zaczęło coś się sączyć...przemywam to solą fizjologiczną... przestałam też go zaklejać na noc... i dzisiaj obudziłam się w nocy chyba z 5 razy :P bo go zahaczyłam :( na basen nie chodzę obecnie i pewnie przez jakiś miesiąc się ejszcze nie wybiorę... ale dzisiaj chciałabym iść na solarium...lato idzie a ja biała jak ściana...i nie wiem czy iść czy nie... co jest z tym forum że ma problemy z dodaniem postów?

Gość Młody kolczyk

Mlody kolczyk lekkie zaczerwienienie jest normalne - to oznaka gojenia. wydzielina z rany wystepuje, ale... zalezy jaka. jezeli jest biala, przezroczysta to jest to limfa i jest ona prawidlowa wydzielina gdyz rana sie w ten sposob oczyszcza. jezeli leci ropa- zolta, zielonkawa wydzielina to jest to juz oznaka jakiejs infekcji. musisz pielegnowac pepek tak jak napisalam, 2 razy dziennie przemywac sola fizjologiczna i potem octenisept badz riwanol. przed pielegnacja umyj rece mydlem antybakteryjnym. nie baw sie kolczykiem, nie dotykaj brudnymi rekoma i mimo wszystko staraj sie go nie zahaczac. kolczykiem poruszamy delikatnie tylko podczas przemywania. a forum niestety zawiesza sie i dodaje wiadomosci z opoznieniem :o

Gość WTFuuck
Młody kolczyk taaa powiedzmy ze masz racje [choc wciaz jestem przy swoim] to samo kupowanie w miechu soli fizjilogicznej i tribioticu na pewno nie wyniesie za miech 120 zl xDD przeciez jedna buteleczka soli kosztuje zaledwie kilka groszy xDD i juz sie nie czepiam samej soli i tribiotica ale ty na prawde wypisalas pol apteki xD a zaklejac nie koniecznie trzeba... nie wiem co robisz ze ci sie smieci przyklejaja ale ja na noc smarowalam tribioticem i jakos sie nic nie przyklejalo ;) no ale widac takie rzeczy tez indywidualne... co do soli fizj. ze niby traci swa "wartosc" no too nie wiem mzoe i tak ale ja nawet po 24h od otwarcia jak z niej korzystam to jakso dziala.... xD nie wiem moze wiec wystarczyloby sama woda przemywac skoro taka sol dziala jak woda... i nie trzeba kaski marnowac... ot i jeszcze mniej za miech wychodzi... z reszta tribioticu uzywa sie tylko0 do stanu zapalnego bo to masc z antybiotykiem weic tez sie nie wykosztujesz na niej.... tak wiec glowna rzecz o ktora mi chodzilo czyli ze z pewnoscia nie wydajesz na miech 120zl na pielegnacje, wychodzi wciaz na moje he ;))) ale oczywiscie moje tylko zdanie... moze zle dbam o swoj pepek no ale dotychczas sie jeszcze z nim nic nie dzialo :D i na brzuchu spie i zdazylo mi sie wiele razy o nim zapomniec i o niego zaczepic i nic ;) moze mam szczescie ?;DD

Witam wszystkie panie :) Dziś mam już kolczyk w pępku 2 dzień. Przebijałam w Kaliszu (ul.Babina salon Milana). Nie bolało, poczułam tylko lekkie ukłucie. Wszystko bardzo profesjonalnie i szybko. Zaplaciłam 60 zł razem z kolczykiem i żelem znieczulającym. Teraz przemywam spirytusem salicylowym. Używam do tego gazików jałowych. Nie stosuje się wacików, ponieważ zostawiają tzw kłaczki :). Nie radzę stosować żadnych maści, bo jednak jest to świeża rana. Nie mam nawet zaczerwienienia. Po dwóch miesiącach mogę zmienić kolczyk. Szczerze polecam wszystkim!!! Nie dowiecie się zanim nie spróbujecie :)

Witam wszystkie panie :) Dziś mam już kolczyk w pępku 2 dzień. Przebijałam w Kaliszu (ul.Babina salon Milana). Nie bolało, poczułam tylko lekkie ukłucie. Wszystko bardzo profesjonalnie i szybko. Zaplaciłam 60 zł razem z kolczykiem i żelem znieczulającym. Teraz przemywam spirytusem salicylowym. Używam do tego gazików jałowych. Nie stosuje się wacików, ponieważ zostawiają tzw kłaczki :). Nie radzę stosować żadnych maści, bo jednak jest to świeża rana. Nie mam nawet zaczerwienienia. Po dwóch miesiącach mogę zmienić kolczyk. Szczerze polecam wszystkim!!! Nie dowiecie się zanim nie spróbujecie :)

Gość bubulinka20
w drugi dzien to moj pepk tez byl piekny !!!!! hahahaa ja mam 12 dzien i zaczełos ie zaczerwienienie i to wielkie i swedzi !!!!! smarujes ie zadzej tribiotykim i zamierzam kupic cos jeszcze do samrowania musze sie uda do apteki ...a spirutus to chyab najgorsze co moze byc do przemywania!!!!!!!!!!!!!!

Gość Naszkicowana
Hej to znowy ja Naszkicowana;P Słuchajcie mam znowu pytanie opisywałam tu już swoją sytuacje zapomniałam tylko dodać po po przebiciu pępka smarowalam tylko dwa dni trybioticem i woda utleniona i tak sobie myslę bo niektorzy z was pisza ze nie nalezy przemywac woda utleniona pepk to moze dlatego tak brzydko mi sie zagol i mam ta czerwona kulke..;/ Mam wiec pytanie jak zaczelabym przemywac pepek sola i znowu tribotyciem to myslicie ze jest szansa zeby mi sie ladnie zagoil???;/

Gość klaudia1411
w jakim wieku mozna se zrobic kolczyka w brzuchu????

Gość Agnieszka8502
Nata niestety muszę podpisać się pod tym,co napisała Bibulinka. Mam kolczyk od wtorku i na początku było ok. Nie bolało i wyglądał ładnie. A teraz swędzi i jest zaczerwieniony. Nie wiem, czy powinnam zacząć panikować, czy to normalna kolej rzeczy...

hej, mam takie pytanie, nie wiem czy ktos juz o to pytal, nie chce mi sie szukac na 281 stronach... ;D czy jak pępek już się zagoi i wyjmie się kolczyk, to czy jest widoczna dziurka po nim, czy raczej nie??

hej, mam takie pytanie, nie wiem czy ktos juz o to pytal, nie chce mi sie szukac na 281 stronach... ;D czy jak pępek już się zagoi i wyjmie się kolczyk, to czy jest widoczna dziurka po nim, czy raczej nie??

Gość VikusiaxDD
Hey Wszystkim ;** Mam 13 lat i chce sobie zrobic kolczyk lecz moi rodzice nie mogą o tym sie dowiedziec a szczegolnie moj tatus jest przeciwko robienia sobie kolczyka gdzie kolwiek ;((...Czy to naprawde boli..? Pomóżcie co mam zrobić..? Piszccie na moje gg 1197657 ...lub tu .

Gość VikusiaxDD
Hey Wszystkim ;** Mam 13 lat i chce sobie zrobic kolczyk lecz moi rodzice nie mogą o tym sie dowiedziec a szczegolnie moj tatus jest przeciwko robienia sobie kolczyka gdzie kolwiek ;((...Czy to naprawde boli..? Pomóżcie co mam zrobić..? Piszccie na moje gg 1197657 ...lub tu .

Gość VikusiaxDD
Hey Wszystkim ;** Mam 13 lat i chce sobie zrobic kolczykw pępku lecz moi rodzice nie mogą o tym sie dowiedziec a szczegolnie moj tatus jest przeciwko robienia sobie kolczyka gdzie kolwiek ;((...Czy to naprawde boli..? Pomóżcie co mam zrobić..? Piszccie na moje gg 1197657 ...lub tu .

Gość VikusiaxDD
Hey Wszystkim ;** Chce sobie zrobić kolczyk w pęppkuu ;)) Lecz mam mały proble moi rodzice nie mogą sie dowiedziec ;/ a szczególnie Tata ;( tata jest przeciwko kolczyków gdzie kolwiek.. Czy to boli? Pomóżcie mi ! Co mam zrobić ;)) Piszcie na moje gg lub tu ^^ 1197657 xD.

Gość VikusiaxDD
Hey Wszystkim ;** Chce sobie zrobić kolczyk w pęppkuu ;)) Lecz mam mały proble moi rodzice nie mogą sie dowiedziec ;/ a szczególnie Tata ;( tata jest przeciwko kolczyków gdzie kolwiek.. Czy to boli? Pomóżcie mi ! Co mam zrobić ;)) Piszcie na moje gg lub tu ^^ 1197657 xD.

Gość Agnieszka8502
Vikusia nie chcę się wymądrzać,ale nie najlepszym pomysłem jest robienie kolczyka za plecami rodziców... Sama jestem pełnoletnia(wolałabym być młodsza;) i nie powiedziałam o kolczyku.I teraz jest problem.Bo i tak sie muszą dowiedzieć, a fakt,że dopiero powiem im po jakimś czasie sprawi,że na pewno stwierdzą,że zawiodłam ich zaufanie. Teraz żałuję,że nie powiedziałam od razu. Co do kwestii bólu...czytałam wiele opinii. Sam zabieg nie był tragiczny, chociaż był moment,że porządnie zabolało. Ale przecież ból nie kończy się wtedy...O pępek trzeba dbać, żeby się ładnie zagoił.Mam kolczyk od tygodnia i ból czuje nadal, choć już tylko czasem.NAJWAŻNIEJSZE: ŻADEN SZANUJĄCY SIĘ SPECJALISTA NIE ZROBI CI KOLCZYKA W TYM WIEKU BEZ ZGODY RODZICÓW.Wiele osób już o tym tutaj pisało.Więc trudny wybór przed Tobą. Życzę jednak powodzenia.Zrobienie kolczyka to przyjemność, ale też i obowiązki...No i wyszłam na starą nudna ciotkę;)Pozdrawiam

Gość Agnieszka8502
Vikusia nie chcę się wymądrzać,ale nie najlepszym pomysłem jest robienie kolczyka za plecami rodziców... Sama jestem pełnoletnia(wolałabym być młodsza;) i nie powiedziałam o kolczyku.I teraz jest problem.Bo i tak sie muszą dowiedzieć, a fakt,że dopiero powiem im po jakimś czasie sprawi,że na pewno stwierdzą,że zawiodłam ich zaufanie. Teraz żałuję,że nie powiedziałam od razu. Co do kwestii bólu...czytałam wiele opinii. Sam zabieg nie był tragiczny, chociaż był moment,że porządnie zabolało. Ale przecież ból nie kończy się wtedy...O pępek trzeba dbać, żeby się ładnie zagoił.Mam kolczyk od tygodnia i ból czuje nadal, choć już tylko czasem.NAJWAŻNIEJSZE: ŻADEN SZANUJĄCY SIĘ SPECJALISTA NIE ZROBI CI KOLCZYKA W TYM WIEKU BEZ ZGODY RODZICÓW.Wiele osób już o tym tutaj pisało.Więc trudny wybór przed Tobą. Życzę jednak powodzenia.Zrobienie kolczyka to przyjemność, ale też i obowiązki...No i wyszłam na starą nudna ciotkę;)Pozdrawiam

Gość bubulinka20
angnieszko :) mi troche przeslzo juz zaczerwienienie i swędzenie zadziej stosuje tribiotic ;) nie wiem czy od tego czy nie :) ale wyglada lepij zaczerwienieie jest minimalne chodz skora wokol pępka ( dziurki , moja dawna blizna ,i dziurka pepkowa) wygladaja na troche wymęczone skóra tam jest lekko suchawa i podrazniona . Chyba kupie sobie ten ocinosept czy cos tkaiego tez :) bo chce zeby to sie jak najszybciej zaczelo goic :) bo chce isc wreszcie na solarium i przy kąpieli nie myslec o tym ;) Aga PIsz jak U CIbie sprawa Wyglada mamy Kolczyki zrobione w podobnym terminie wiesz gojenie moze wygladac podobnie ;)

Gość bubulinka20
angnieszko :) mi troche przeslzo juz zaczerwienienie i swędzenie zadziej stosuje tribiotic ;) nie wiem czy od tego czy nie :) ale wyglada lepij zaczerwienieie jest minimalne chodz skora wokol pępka ( dziurki , moja dawna blizna ,i dziurka pepkowa) wygladaja na troche wymęczone skóra tam jest lekko suchawa i podrazniona . Chyba kupie sobie ten ocinosept czy cos tkaiego tez :) bo chce zeby to sie jak najszybciej zaczelo goic :) bo chce isc wreszcie na solarium i przy kąpieli nie myslec o tym ;) Aga PIsz jak U CIbie sprawa Wyglada mamy Kolczyki zrobione w podobnym terminie wiesz gojenie moze wygladac podobnie ;)

Gość bubulinka20

Gość Agnieszka8502
Bubulinko ja nie stosuje nic poza tribioticiem i okładami z rumianku wieczorem. Skórkę mam zaczerwienioną tylko przy samej kulce.A jeszcze dwa dni temu miałam ochotę wyjąć kolczyk, bo tak mi dawał popalić. Mam nadzieję, że się szybko zagoi. Acha..zaklejam go na noc dla pewności,że go nie uszkodzę, chociaż bez problemu mogę go w końcu przykryć bluzką, która trochę przylega do Ciała.Wcześniej kontakt kulki z czymkolwiek sprawiał mi ból,a też nic nie czuję.Tylko muszę uważać, bo raz się zapomniałam,jak swędziało i pociągnęłam kolczyk...Gdyby nie to, to pewnie byłoby jeszcze lepiej, a tak uszkodziłam tylko niepotrzebnie:(Jak kupisz jakąś maść, to pisz:)ja się może jutro wybiorę do apteki i poradzę co powinnam kupić.Koleżanka mi to odradza, bo dwa razy przebijała pępek i tylko tribiotic stosowała i ma bardzo ładnie zagojone...

Gość Agnieszka8502
Bubulinko ja nie stosuje nic poza tribioticiem i okładami z rumianku wieczorem. Skórkę mam zaczerwienioną tylko przy samej kulce.A jeszcze dwa dni temu miałam ochotę wyjąć kolczyk, bo tak mi dawał popalić. Mam nadzieję, że się szybko zagoi. Acha..zaklejam go na noc dla pewności,że go nie uszkodzę, chociaż bez problemu mogę go w końcu przykryć bluzką, która trochę przylega do Ciała.Wcześniej kontakt kulki z czymkolwiek sprawiał mi ból,a też nic nie czuję.Tylko muszę uważać, bo raz się zapomniałam,jak swędziało i pociągnęłam kolczyk...Gdyby nie to, to pewnie byłoby jeszcze lepiej, a tak uszkodziłam tylko niepotrzebnie:(Jak kupisz jakąś maść, to pisz:)ja się może jutro wybiorę do apteki i poradzę co powinnam kupić.Koleżanka mi to odradza, bo dwa razy przebijała pępek i tylko tribiotic stosowała i ma bardzo ładnie zagojone...

Gość Agnieszka8502