Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Beatu
Spoko, moja kol. ma i jest byla sama, u niej jest super. A moglibyście powiedziac mi kiedy lepiej go zrobic, bo słyszałam że nie można się kompac w basenach i jeziorach jak się go ma, ani też cwiczyc, a tak się składa, że mam wf-y

Gość Beatu
Moja kol. ma w pępku i nie była ze starą i jest super. A chciałam jeszcze wiedziec, kiedy powinnam przekuc pępek, bo słyszałam, że nie można z nim cwiczyc, ani wchodzic do basenu i jeziora?

Gość Lavay
Mam kolczyka od 3 dni.. Robiłam mi koleżanka.. Wszytsko było ok.. I dziś pojawiła się wydzielina z dziurki.. Jest tak lekko żółtawa.. Rana mnie swędzi i boli, wokół jest zaczerwieniona... Przemywam 2 razy dzienie woda utlenioną.. Boje się że te wszystkie objawy wskazują na zakarzenie. Co wy o tym myślicie.. Co byście mi radzili.. Czekam na odpowiedz tu lub na gg nr, 4329464.. Z góry dzięki..

Gość Lexi..
napisała: Mam kolczyka od 3 dni.. Robiłam mi koleżanka.. Wszytsko było ok.. I dziś pojawiła się wydzielina z dziurki.. Jest tak lekko żółtawa.. Rana mnie swędzi i boli, wokół jest zaczerwieniona... Przemywam 2 razy dzienie woda utlenioną.. Boje się że te wszystkie objawy wskazują na zakarzenie. Co wy o tym myślicie.. Co byście mi radzili.. Czekam na odpowiedz tu lub na gg nr, 4329464.. Z góry dzięki.. To normalne, że tak jest, bo dziurka zawsze ropieje. Więc się nie martw.. A co do przemywania, to nie robi się tego wodą utlenioną!!! Kup sobie w aptece sól fizjologiczną do przemywania. Kosztuje 30 groszy. I nie lej na to więcej wody utlenionej, bo zacznie Ci schodzić skóra. Może to właśnie od tej wody Cię tak swędzi. I jak się będziesz kapać, to nie myj pępka mydłem. Najlepiej go omijaj. I wszystko będzie dobrze.. ; ) jak coś to pisz na mojego maila: orchidea_10.18@o2.pl

Gość Lexi..
: Nie powinnaś wchodzić z tym do wody, bo może wdać się zakażenie. Najlepiej przebij sobie teraz i do wakacji Ci się wygoi więc będziesz mogła spokojnie chodzić na basen.. ; )

Gość Ifka508
eeee przeciesz to nic nie boli. tydzien temu sobie zrobilam i juz prawie sie zagoilo... nawet znieczulenie mi proponowala ale mysle ze nie jest potrzebne... i bylam u kosmetyczki, wsztstko ok polecam....

Gość Ifka508
eeee przeciesz to nic nie boli. tydzien temu sobie zrobilam i juz prawie sie zagoilo... nawet znieczulenie mi proponowala ale mysle ze nie jest potrzebne... i bylam u kosmetyczki, wsztstko ok polecam....

Gość Beatu
A kiedy najlepiej jest se zrobic kolczyka skoro się cwiczy na wf-u?

Gość Beatu
A kiedy najlepiej jest se zrobic kolczyka skoro się cwiczy na wf-u?

Gość Beatu
A co bielsze zęby mają do tematu o kolczyku w pępku, przeciez na pępku NIE MA ZĘBÓW!!!

Gość Lavay
Najlepiej robić kolczyka teraz... Bo do wkacji juz powinno być zagojone... dzięki za odpowiedz..

Gość Beatu
No tak, ale co z wf-ami...?

Gość Lavay
Nic.. A co może być z w-f... zawsze można na tydzień zwolnienie sobie wziąść od rodziców.. a potem już nie boli.. przynajmniej ja tak słyszłam..

Gość Lavay
Nic.. A co może być z w-f... zawsze można na tydzień zwolnienie sobie wziąść od rodziców.. a potem już nie boli.. przynajmniej ja tak słyszłam..

Gość Beatu
No tak ale u mnie jest taka hamska babka od wf-u i pozwala wziąśc w całym roku tylko na 3 dni, a ja już wykorzystałam, a czy teraz gdy są święta i bedzię jeden tydzień od szkoły to mogę sobie zrobic kolczyka i potem normalnie chodzic na wf i nic nie będzie mnie bolało?

Gość Beatu
Czy to prawda, że jak się zrobi kolczyka w pępku i potem urośnie to pęknie skóra czy coś?

Gość loveshy30
Hmm...czytam wasze wypowiedzi i np kolezanka ktora pyta kiedy robić najlepiej, mogla by sobie zobaczyć co bylo pisane 2 strony wczesniej i przeczytać co napisała Ultimate_Pink. Wszystkie pytania jakie zadajecie są na poprzednich stronac;] wiec moze warto sie troche wysilić i poszukac.

Gość Klaudyna00001
Hej! (; ja mam kolczyka od 2 dni ... i zaczeła mi lecieć ropa...;/ nie wiem co robić.! Przeemywam woda utlenioną bo tak kazała mi kuzynka , która mi przebijałaa..! Możecie jakos poradzić ? :(

Gość Agnieszka8502
Po pierwsze sól fizjologiczna...a nie woda utleniona..nie dotykaj przypadkiem brudnymi rękami kolczyka. Jesteś pewna,że to ropa, a nie limfa?

Gość Agnieszka8502
Zresztą dziewczyno dlaczego nie poszłaś do specjalisty???Oszczędzanie na takich rzeczach raczej nie przynosi nic dobrego.Pępek musi być przebijany w sterylnych warunkach!!!

Gość Agnieszka8502
Poza tym dziewczyno dlaczego nie poszłaś do specjalisty?????Oszczędzanie na takich rzeczach nie przynosi ze sobą nic dobrego.Pępek musi być przebijany w warunkach STERYLNYCH!!!

Gość Agnieszka8502
Poza tym dziewczyno dlaczego nie poszłaś do specjalisty?????Oszczędzanie na takich rzeczach nie przynosi ze sobą nic dobrego.Pępek musi być przebijany w warunkach STERYLNYCH!!!

Gość Agnieszka8502

Gość Beatu
loveshy30 jak chcesz wiedziec, to inne dziewczyny nie mają wf-ów, i dlatego robią w jesień, ale ja mam! A pytania o tym czy jak się urośnie to pęknie skóra jeszcze nie bylo!

Mi przebijała koleżanka 5 dni temu. Przebijanie mnie nie bolało. Teraz jest tylko troszkę czerwone i troszeczkę wydziela się COŚ... ropa to na pewno nie jest. Nie boli w ogóle i wygląda świetnie ;))

Mi przebijała koleżanka 5 dni temu. Przebijanie mnie nie bolało. Teraz jest tylko troszkę czerwone i troszeczkę wydziela się COŚ... ropa to na pewno nie jest. Nie boli w ogóle i wygląda świetnie ;))

Gość Lavay
Zamiast wydzieliny zaczęła znów leciec mi krew.. Ale leci, jeżeli nacisne na dziurke.. Zrobił mi sie w kół strupek. Nie wiem co robić.. Pomóżcie..

Gość Lavay
Zamiast wydzieliny zaczęła znów leciec mi krew.. Ale leci, jeżeli nacisne na dziurke.. Zrobił mi sie w kół strupek. Nie wiem co robić.. Pomóżcie..

Gość Yamaharadzu
chciałam zwrócić się do amr, przebiłam sobie nie pępek, a podbrzusze. wokół kolczyka jest żółte, moze dlatego ze przemywam szałwią... końce zaczerwienione, trochę sine na środku. smaruje tribiotickiem, az tak bardzo mnie nie boli... mam nadzieje że zakażenie się nie wda?