Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość mała-siedemnastka
Dziś o 8:00 przebiłam sobie pępek.;) -Pani najpierw zaznaczała flamastrem miejsce nakłucia, potem się położyłam, jeszcze raz sprawdziła i teraz ciekawsza część. - Wzięła takie szczypce, jak te do grillowania, tylko z malutkimi oczkami:) złapała pępuszek wymierzyła i... igiełką przebiła. Szczerze powiedziawszy nawet nie zauważyłam, że to już. - Było uczucie takiego.. hmm... no wiadomo, jak ktoś łapie kawałek skóry palcami, to też się czuje, ale nic, co by nie można było znieść. Ból? Tylko uczucie przekłucia, ten moment jak igła wchodzi i wychodzi. Tyle. - Troszke mi krewka leciała, ale dostałam wacik czymś namoczony i tak sobie szłam trzymając się za pępek. Teraz troszkę jestem zdziwiona, bo sobie bluzkę utytłałam krewką, poleciało mi trochę. - Pani kazała mi czyścić wodą morską i smarować Trybiotykiem, o którym dużo pisałyście wcześniej. i żadnych wód utlenionych, to przeżytek, jeszcze z czasów przebijania moich uszu w wieku 2,5 lat. - Zapłaciłam 80 złotych, zabieg trwał 20 minut, kolczyk jest z tytanu, banan, z oczkami z kamienia górskiego, wygląda cudnie! :) Dwa lata na niego czekałam, więc będę się cieszyć jak głupi blaszką! Pozdrawiam:)!

Gość dzieewczyynaDD
A ja dzisiaj właśnie zmieniłam sobie kolczyk na tzw. kolczyk z koronką taki różowiutki.;DD. i ślicznie wygląda. Troche mi ropy leciało ale osoba która mi przekuwała stwierdziła że jest wszystko ok;). Więc gites i siedze zadowolona.;DDDDD

ja miałam przebijany pępek tydzień temu pistoletem nie wiedziałam że tak nie wolno teraz musiałam kolczyk zdjąć bo mi cały brzuch puchł i na dodatek kolczyk mi sie wbił w brzuch teraz mam ropę pod skórą biorę antybiotyki jak nie pomoże to będę musiała mieć rope usuwaną chirurgicznie nikomu nie radze przebijać pistoletem a tak zresztą to nie wolno ponieważ pistolet rozwala komórki w brzuchu i robi sie martwe ciało no i są problemy teraz to wiem ale przedtem nie wiedziałam

Gość Kendra*
ja mam tekie pytanko kolczyk robiłam sobie poraz 4 chyba bo wczesniej urywał mi sie zle sie goił dopiero teraz przekułam go na bioplascie co prawda to dopiero 2 tydzien ale widze ze goi sie super ani czerwonego nie ma ani nic nie cieknie,nie boli,tylko chcialam zapytac o ile sie ktos zna czy jak toszke wokół rany schodzi skóra oczywiscie na płatami tylko tak lekko he he to ok wszystko.Slyszlam ze to przez to ze sie goi i nie ma sie czym martwic:) ale chcialam zapytac moze kogos kto tak mial:) a wogóle dziewczyny polecam bioplast szczególnie jak ktos robil wiecej dziurek np na górze ucha i sie srednio goiły:) po 4 razach mam troszke porównania:P

Gość agg.
to nie ja się kłócę i rzucam tylko ty. bo tak naparwde w dupie byłaś i dupe widziałaś a tym bardziej wypisujesz głupoty, więc się nie rzucaj. bo takich jak ty jest na pęczki, a swoimi odzywkami pokazujesz poziom inteligencji.

Gość agg.
gosiuu :) nie patrz na innych, jesli podoba ci się kolczyk w pęku poprostu go zrób :) to tobie musi się podobać a nie innym, ja jestem takie znadania ;), ja nie żaluję i jestem zazdowolona :).

Gość agg.
Kendra* z tego co wiem to wszytsko jest ok, każdy organizm reaguje inaczej, ja mam np zaczerwienienie, wczoraj skończyłam stosowanie tribioticku a teraz tylko przemywam rumiankiem. czytałam na wielu forach, że schodzenie takie naskórka to normlana rzecz, bo osówa się tylko obumarła częsć czy coś takiego ;).

Gość Kendra*
Uff no to mnie uspokoiłaś w sumie moja mama tez tak mi powiedziała ale wolałam sie upewnić:) no mam nadzieje ze za zagoi tym razem elegancko póki co wszystko jest na dobrej drodze:)

Gość agg.
a u mnie dzis dopiero mija tydzień, oj chciałabym już zmienić ten kolczyk ^^. no ale muszę przecierpieć ;).

Gość agg.
a u mnie dzis dopiero mija tydzień, oj chciałabym już zmienić ten kolczyk ^^. no ale muszę przecierpieć ;).

Gość agg.

Gość kamikadzee
Mam do Cb takie pytanie... jak się przebija pępek któryś raz z kolei to za każdym razem nie przebija się powstałej blizny tylko wybiera miejsce trochę nad?

Gość tamonika18
Hej dziewczyny. Przebiłam sobie pępek tydzień temu, w dzień swoich 18-stych urodzin :) Szczerze to sam zabieg cholernie mnie bolał, ale warto było =) Codziennie przemywam go sobie solą fizjologiczną i smaruje Tribioticem i pępek naprawdę świetnie mi się goi.Mam do was tylko pytanko: przez jaki czas powinnam stosować tą maść? Bo z tego co zrozumiałam ze słów babki, która mi przekuwała - to 1 miesiąc, a na opakowaniu pisze, żeby nie używać dłużej niż 7 dni.

Gość tamonika18
Hej dziewczyny. Przebiłam sobie pępek tydzień temu, w dzień swoich 18-stych urodzin :) Szczerze to sam zabieg cholernie mnie bolał, ale warto było =) Codziennie przemywam go sobie solą fizjologiczną i smaruje Tribioticem i pępek naprawdę świetnie mi się goi.Mam do was tylko pytanko: przez jaki czas powinnam stosować tą maść? Bo z tego co zrozumiałam ze słów babki, która mi przekuwała - to 1 miesiąc, a na opakowaniu pisze, żeby nie używać dłużej niż 7 dni.

Gość tamonika18

Gość tamonika18

Gość tamonika18

Gość tamonika18

Gość agg.
z tego co wiem nie przekłuwa się w miejscu starego kolczyka :).

Gość agg.
tamonika18 tribiotic to antybiotyk, używać jej możesz przez 7 dni. ja w sumie używałam przez 5, teraz robie okład z rumianku goi mi się dokonale, nawet już nie boli, a mija tydzień. mnie akurat w ogole nie bolało podczas przekłucia :P.

Gość agg.
tamonika18 tribiotic to antybiotyk, używać jej możesz przez 7 dni. ja w sumie używałam przez 5, teraz robie okład z rumianku goi mi się dokonale, nawet już nie boli, a mija tydzień. mnie akurat w ogole nie bolało podczas przekłucia :P.

Gość WiolukaP
hmm no ja nie powiem że nie boli :( bo dzis robiłam :P ale zależy gdzie bo wlasciwie mi robily koleżanki :) ALE WARTO !!!! troche poboli jakas godzzina męcarni albo pół i po krzyku :);) polecam :**

Gość tamonika18
Dzięki za radę, może coś źle zrozumiałam z tym miesiącem :) a tym rumiankiem to sobie tak przemywasz czy po prostu kładziesz jakiś nasączony wacik na kilka minut na pępku? Nawiązując do innych wypowiedzi, to mi przy przekuwaniu nawet kropla krwi nie poleciała i od samego początku nie mam żadnego zaczerwienienia ani wypływającej ropy :) więc niepotrzebnie się martwiłam.Najbardziej bolał mnie sam "zabieg",normalnie jakby mi ktoś brzuszek kroił :/ teraz to staram się o to dobrze dbać i już jest git :) polecam wszytskim ;)

Gość tamonika18
Dzięki za radę, może coś źle zrozumiałam z tym miesiącem :) a tym rumiankiem to sobie tak przemywasz czy po prostu kładziesz jakiś nasączony wacik na kilka minut na pępku? Nawiązując do innych wypowiedzi, to mi przy przekuwaniu nawet kropla krwi nie poleciała i od samego początku nie mam żadnego zaczerwienienia ani wypływającej ropy :) więc niepotrzebnie się martwiłam.Najbardziej bolał mnie sam "zabieg",normalnie jakby mi ktoś brzuszek kroił :/ teraz to staram się o to dobrze dbać i już jest git :) polecam wszytskim ;)

nasączak wacik i kłade, wczesniej przemywalam, ale tak jest podobno lepiej wiec się przystosowałam :D :D :D.

nasączak wacik i kłade, wczesniej przemywalam, ale tak jest podobno lepiej wiec się przystosowałam :D :D :D.

a mi się sam pępek zagoił w ciągu dwóch tygodni, ja radze nie paprać żadnym tribiotykiem czy innymi maziami, jedynie rumianek jak coś

a mi się sam pępek zagoił w ciągu dwóch tygodni, ja radze nie paprać żadnym tribiotykiem czy innymi maziami, jedynie rumianek jak coś

Hej ja zrobiłam sobie dzisiaj po południu u specjalisty , robił te mojej siostre tylko że 2 lata temu . Przed chwilą ściągłam opatrunek i zobaczyłam minimalnie krwi , wyczyściłam to wacikiem do ucha ,oczywiście nasączonym tym co kazał mi ten gościu co przekłuwał mi wodą utlenioną. Gdy poruszam kolczykiem czuje takie kłucie , boli mnie , za ile ten ból przejdzie ??

Hej ja zrobiłam sobie dzisiaj po południu u specjalisty , robił te mojej siostre tylko że 2 lata temu . Przed chwilą ściągłam opatrunek i zobaczyłam minimalnie krwi , wyczyściłam to wacikiem do ucha ,oczywiście nasączonym tym co kazał mi ten gościu co przekłuwał mi wodą utlenioną. Gdy poruszam kolczykiem czuje takie kłucie , boli mnie , za ile ten ból przejdzie ??