Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot taka jedna

skóra-przebarwienia po trądziku-blizny trądzikowe-co robić aby się ich pozbyć

Polecane posty

Gość vinca
ja od 15 lat walczylam z trádzikiem, po nim oczywiscie zostaly mi blizny na jednym policzku!!katastrofa!! moj problem z cerá rozwiázala mikrodermabrazja krystaliczna :) krostki wyskakujá mi tylko sporadycznie, plam nie mam,pory sá zmniejszone a blizny sá duzo mniejsze!!ale to takze zasluga kremu z aloesem!! sysytematycznie sié nim smarujé po jednej blizne zostala mi tylko malenka kropeczka :)) raz w tygodniu sama robié sobie taki zabieg, postanowilam, ze zafunduje sobie sprzét zamiast latac do kosmetyczki, http://www.swistak.pl/a5316555,-Rio-MIkrodermabrazja-Kryszytalowa-HIT-639ZL.html ja kupila go w UK w sklepie nie wiem jak w Polsce jest dostépny, pewnie tylko przez internet. polecam i pozdrawiam :)

dziewczynki ja stosuje na przebarwienia krem tormentiol bardzo dobry jak dla mnie;)

Gość Jededaya
Polecam żel z kwasem AHA 10% z serii Sweet Skin System :)

Gość psiczka
mi się nie udało usunąć przebarwień swoich żadnymi kremikami :(

Gość luna.pchluna
A próbowałyście laserowo usuwac przebarwienia? Wie ktoś, jaka jest skuteczność tego??

Gość miłada512
Przebarwienia i blizny mozna usuwac laserowo, moim zdaniem jest wieksza skutczenosci niz glebokie zluszczanie. moja siostra robila sobie, a miala co usuwac...

Gość naddia1
ja stosowalam tabl anty i to dzieki nim mam przebarwienia, jakim cudem-nie wiem. Odstawiłam, syfow jakby mniej, stosuje skinoren na te plamy. Stosuje ktoś jeszcze skinoren i pomaga, bo ja zuzywam tubke juz i syfow mniej ale plam niekoniecznie :/ no i lato tez nie wiem czy moge. Pozdrawiam

Gość miłada512
Nadia, podobno po niektorych tabletkach antykoncepcyjnych jest tak, ze nie wolno sie zanadto wystawiac na slonce... Moze tak bylo w Twoim przypadku, ze pod wplywem promieniowania UV powstaly przebarwienia? W lecie nie powinnas wystawiac sie na slonce z buzia po skinorenie niestety. No i przebarwienia od tego nie znikna :/

Gość naddia1
a jeśli smaruje na noc skinoren a na dzień bioderma 30+ ? to nic mi się nie podzieje? a opzatym nie bylo takiego słońca teraz sie zaczeło i własnie nie wiem... tabl. bralam zimą, może na watrobe mi powaznie zaszkodzilo i dlatego taki efekt otrzymałam...

kup herbatkę albo tabletki z bratka, bardzo dobry krem NO-SCAR gorąco polecam, 2 razy w tygoniu peeling, maseczka z zielonej glinki i może jeszcze pasta cynkowa. A i jeszcze możesz przemywać twarz wyciśniętym sokiem z cytryny. Dla mnie to pomogło i teraz mam prześliczną buzię, a na efekty ie musiałam długo czekać :-)

Gość miłada512
@Nadia - to chyba nie powinno sie nic zadziac. A no scar to chyba dziala tylko na swieze blizny. Jesli sa juz wygojone, chyba nie zdziala za wiele.

Gość miłada512
@madame - sok z cytryny? Nie wiedziałam. A to nie rozjaśnia jednolicie całej skóry? Ciezko chyba wymierzyc w konkretne przebarwienie.

Gość naddia1
no scar na swieze blizny i przebarwienia i rozumiem ze nie moze byc wogole zadnego tradziku juz w trakcie jego stosowania? obawiam sie ze ta 30+ bedzie za slaba... uzywał ktos w lecia na takim slonku skinoren ?? :O

Gość brzydka.audrey
nie uzywalam na sloncu, ale lekarz mnie przestrzegal. heh nie wiem w ogole czy takie preparaty moga pomoc na przebarwienia i plamki. pomalu zaczynam myslec nad laserowym usuwaniem ich z twarzy. ile mozna kombinowac, jaki podklad nalozyc zeby nie bylo niczego widac?

Gość naddia1
audrey co Ci lekarz mówił nt stosowania skinorenu, bo jakby nie patrzec to dwoje mądralinskich mi polecilo ten skinoren nic nie mowiac o filtrach. Kosmetyczka i dermatolożka, a na stronie skinorenu pisze ze akurat skinoren nie szkodzi-akurat on :O ja mam sino czerwone te kropki :/ na calym czole, nie mowiac o dziurach :O

Gość musztarda78
Oj ja jednak chyba bym nie próbowala z sokiem z cytrymy,bo rozjaśni,ale moze tez lekko naruszyc naszą delikatną skóre na twarzy i oby jej lekko kwas nie wypalił.Wiec jendak takie rzeczy odstawiłabym na dalszy plan a poszła bardziej w taka strone http://www.elite.waw.pl/zabiegi-laserowe/

Moim zdaniem jeżeli ma się takie problemy z cera jak w temacie, to w pierwszej kolejności trzeba się udać do specjalisty żeby ocenił te zmiany, a potem dopasował odpowiednia metodę ich usunięcia. Jak na mój gust to na blizny tego typu najlepszy będzie feraxel. Metoda laserowa jest stosowana najczęściej, nawet w profesjonalnych klinikach, takich jak IQ Medica. Efekty po takim zabiegu są całkiem niezłe. Co do przebarwień, to może kwasy będą dobre.

Witam, Czy ktos uzywał LRP Ciciplas, Avene Cicalfate lub Bioderme Cicabio?

Gość mery_mery
oj przykra sprawa, ale nie ma co się łamać. Może faktycznie dobry byłby laser. Ale nie koniecznie to jest najlepsze wyjście. Na stronie tej kliniki, o której pisze Jamala znalazłam też informacje, że na blizny też działa mikrodermabrazja. wiesz może najlepiej by było skonsultować się z jakimś lekarzem niech on ci doradzi, jak można się pozbyć takich blizn.

Tak jak pisze Mery_mery można spróbować mikrodermabrazji - która polega na ścieraniu skóry za pomocą mikrokryształkami tlenku glinu. Sama robiłam i wiem, że daje dobre efekty. ale słyszłam też o innych metodach na perzebarwienia: Cosmelan i laser fraxel - są jednak drogie :( Ważen, żeby lecząc przebarwienia,nie opalać ich, bo plamy się utrwalą i ściemnieją. Z preparatów do stosowania w domu możesz wybrać kremy wybielające z witaminą C albo kremy i maści złuszczające naskórekl. Uważaj tylko, by by nie przesuszyć skóry. Pozdrawiam!

Co do blizn po trądziku, to zależy jakie są to blizny. Wiadomo, ze musi je obejrzeć specjalista, żeby podjąć decyzję co do wyboru zabiegu. Do takich najczęściej wykonywanych zabiegów należą na pewno peelingi medyczne - są skuteczne i nie na leżą do zabiegów skomplikowanych. Takie peelingi wykonują nawet najlepsze kliniki, np Vimed, tak więc sam ten fakt może przemawiać na korzyść peelingów.

Gość Amibella
Ja trądziku raczej nie miałam ( albo o tym nie wiem) ale od czasu do czasu ( raz na dwa miesiące albo na miesiąc) pojawi się jakaś wredna krostka która nie chce się zagoić :( Stosuję Sudocrem, który trochę łagodzi. Najgorsze jest to, że obojętnie co bym robiła zostają sino-brązowe plamki, która nie chcą zejść. Nie wiem czym je usunąć :( Mam dosyć ciemną karnację, więc boję się, że te kremy które polecacie spowodują że będę miała jasne przebrawienia :( ( już raz się tak zdarzyło po kremie który dostałam od dermatolog). Macie może jakieś pomysły?

Gość nanataszka
Miałam ten sam problem i pomógł mi krem z kwasem AHA + PHA z firmy BANDI.Kosztuje on tak mniej więcej 70zł.naprawdę godny polecenia.Napisz do mnie na e-maila a wyśle Ci zdjęcia mojej twarzy przed i po stosowaniu kremu.Na rezultaty czekałam nie całe 2miesiące. nanataszka@wp.pl

Gość katerem79
Ja Wam powiem,ze mozna próbowac tuszowac te wszystkie przebarwienia kremem do twarzy,maseczkami i wszystkimi specjalistycznymi kremami.Tylko czy te specyfiki raz na zawsze pozwolą nam na to aby pozbyc sie tego problemu ? Raczej nie,tu moim zdaniem pierwsze skrzypce powinien zagrać zabieg laserowy.

Gość Kasia :)
ja widziałam w Urodzie artykuł na temat przebarwień, a moja znajoma była na konsultacji. I podobno jednak Cosmelan jest najsuteczniejszy. Laser przy okazji usuwa przebarwienia, np. przy leczeniu blizn, ale na same przebarwienia to Cosmelan, czy Dermamelan. Jest jeszcze jeden pling z tej grupy, ale nie pamiętam.

Ja z własnego doświadczenia wiem (trądzik) pond 7 lat, wyleczony dzieki Pani Zosi - leczy ziołami. Ale to samo wyleczenie tradziku poskutkowało kuracja ziołowa. A juz blizn i przebarwien pozbylam sie dzieki ziołom szwedzkim. Cala kuracje zaczełam na jesien zeby na studniowke miec juz gladka cere - skutek. Cera gladka gdzieniegdzie przebarwienia. Ziola szwedzkie dostepne w aptekach zielarskich i co najwazniejsze oryginalne zioła szwedzkie posiadaja na poczatku kodu kreskowego (i tu zabijcie ale nie pamietam) albo 2,7,9. Jak zajde do domu i sprawdze to jutro Wam odpisze :] Stosowac jak zwykly tonik lub zeby przyspieszyc efekt zanikania, gojenia sie blizn wcierac delikatnie przez pare minut. A poniewaz jest to na bazie spirytusu to najlepiej po stosowac najzwyklejszy krem NIVEA. POLECAM. Co wiecej stosuje go do tej pory na wszelkie zmiany skorne (wyduszony pryszcz, zajad, opryszczka)

Zioła szwedzkie są do kupienia (bynajmniej powinny być) w każdej aptece zielarskiej. Pojemności są różne. Ja zazwyczaj kupuje (starcza na długo) 500ml butelczyne za ok 40zł. Nie wiem co prawda ile teraz ich cena wynosi ale z zasady wierze że wszystko co naturalne może pomóc (a to POMAGA w 100%) warte jest każdej ceny.