Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deelka

Pierwsze ząbki

Polecane posty

Gość deelka

Mam pytanie do wszystkich mamus. Jakie byly objawy zabkowania u Waszych pociech? Moj synek ma 9 miesiecy i zadnego zabka od dłuższego czasu sie slini, wwszystko bierze do buzki a od 3 dni jest bardzo marudny, nie ma apetytu i stan podgoraczkowy. Myslicie, ze to moze byc przez zabki??? Lekarz nie stwierdzil zadnej infekcji. Troszke sie nie pokoje tym Jego osłabieniem.

Gość bardzo proszę
Masz rację to może być to..

Gość deelka
Mam Calgel, mysle, ze sie sprawdza tylko najbardzij mnie nie pokoi temperatura u malucha

deelka - ja juz mam ząbkowanie za soba bo mam 2-letniego synka, który ma juz wszystkie mleczaki. Opisujesz typowe objawy ząbkowania, przy którym towarzyszy podwyzszona temperatura, brak apetytu, a nawet rozdraznienie. Wszystko ok, smaruj Calgelem, ja tez go stosowałam i go sobie chwalę, lekko schładza nabrzmiałe i bolące dziąsła. Dawaj też gryzaczka, albo chrupkę albo suchą skibkę chleba czy skórkę. To pomaga. Możesz sama skontrolować czy już się wybijają ząbki, pocierając palcem. Najpierw powinny wyjść na dole, potem do góry. Kto pierwszy je znajdzie temu kupuje się prezent...:D taki stary zwyczaj...:D Dasz sobie zapewne super radę. Pozdrawiam.