Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nucia

taki tam problem/

Polecane posty

Gość Nucia

Witam serdecznie:) dreczy mnie od jakiegos czasu przerwa miedzy zebami;/ nie jest ona az tak duza:P tak jak moj problem nie jets duzy;] ale chcialam sie poradzic...no wiec tak szpara siega górnych jedynek do 2 mm.;] i nie wiem co robic;/ na aparat staly mnie nie stac;/ nawet na raty;/ ni da rady;/ mozna w jakis inny sposob zlikwidowac ta ochydna szpare:P? słyszalam cos kiedys o wkładkach jakis czy cus:/:D ale nie wiem o co cho dokladnei jak ktos wie w jaki kolwiek sposob mozna zlikwidowac przerwe to prosze pisac;p z gory dziekoowa:*

z nieba mi spadłaś, bo ja mam tak samo i też nie wiem jak to zlikwidować! :) a moj kolega się ze mnie śmieje i mówi, że ta szpara jest sexy :D

Gość biedronki
robią coś takiego że po obu stronach "nadlewają" zęba i nie ma tej szczeliny ale co do ceny to się nie orientuję. No i efekt natychmiastowy a nie tak jak przy stałym aparacie.

To się chyba diastema nazywa :D

Gość biedronki
pojęcia nie mam ale napewno sporo

Sprawdziłam. Likwidacja diastemy kosztuje ok 300 zł. Ale też zależy gdzie bo jak szukałam w internecie to np. w Warszawie za jeden ząb 150 zł. A w Łodzi 100 zł za jeden. W Bydgoszczy napisali 240 ale nie wiem czy za jeden, czy za oba.

Gość Nucia
Super:D dzieki Wam za infO wazne to bylo dla mnie;P ze ja wczesniej o tym nie słyszalam... myslalam ze zostanie mi aparat:| tego bym nie przezyla bym wolala zostawic jak mam naprawde jest mała nie całe 2mm:D a wszyscy mi mowia ze ona sexy;/ ja nie wiem co w tym sexy:| moja kumpela sama sobie spiłowala;/ i ma szpare taka jak ja;/:D bez komentarza:):):):) no ja jestem akurat z bydzi i 120 za zab i juz sie dowiedziałam he:D to teraz tylko zbierac siankO i pozbyc sie tej szpary;):P jeszcze raz dzieki :)

mam do Ciebie prosbe, ja nie zrobie sobie predzej niz po wakacjach wiec gdybys zrobila wczesniej napisz mi o rezultatach jak bys mogla :) basienkaa@o2.pl z gory dzieki 🌻 :):)

Gość 000
mi dentysta mówił coś o podcinaniu wędzidełka ale o szczegóły nie pytałam

ja coś o tym gdzieś ostatnio czytałam i to wędzidełko jest chyba przyczyną diastemy czy jakoś tak...

Gość NuCia
ok nie ma sprawy:) mam zamiar jakos w czerwcu - lipcu sobie zrobic;P jak naszybciej jak uzbieram sianko:D to ci napisze jak co itd:)

Gość NuCia
tez cos słyszalam ze przyczyna jest wedzidelko ale trzeba to jak najszybciej zrobic i ponoc bolesne teraz to juz chyba za pozno;/ ale nie wiem ;/ pozdrawiam;):)

to wedzidelko to chyba mozna tylko u malych dzieci wycinac, tak mi sie wydaje ;| pozdrawiam :):)

Gość Lola2002
ja również mam taki problem między dwójkami mam szpare ok.1,5mm...jest całkiem mała ale nie podoba mi się.. chciałabym ja usunąc ale nie wiem jak więc zanim pójdę do dentysty chciałabym sie dowiedziec coś na ten temat...z góry zakładam że nie chce aparatu..chociarz to jest moim zdaniem najleprze rozwiązanie ponieważ ma sie swoje żeby a nie jakieś sztyczne płytki czy coś... jeśli ktos miał taki problem i go zlikwidował to niech sie z nami podzieli :** pozdrawiam

Gość Lekkoatleta
Hej, ja w sumie też bym chciał się pozbyć diastemy... Mam 20 lat i około 4mm między górnymi jedynkami, czym najlepiej to zlikwidować? Da radę jeszcze założyć aparat? dodam że ząbki mam proste i bielutkie:) będę wdzięczny za pomoc:)