Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poleć coś

Kły i Pazury pilnie poszukiwane

Polecane posty

Rwący Potok już przechadza się pewnie po Krupówkach lub wychwytuje z Gubałówki spomiędzy chmur piekne widoki... A u nas jak późnym październikiem, nawet mi się nie chce iść wieczorem na Jazz na Starówce. Ale to chyba jedyna alternatywa na taki ponury weekend.

jeju uwielbiam jazz:) ale faktycznie pogoda jak w listopadzie a nie w lipcu. wczoraj był dowcip na ten temat w radio-szedł mniej więcej tak: wiecie dlaczego nie ma słońca, które powinno być o tej porze roku? bo prezydent myśli nad odwołaniem Lipca:D tylko ciekawe czy odwoła lipiec razem z sierpniem:) Z góry przepraszam jak kogoś uraziłam ,bo akurat jest zwolennikiem rządzącej opcji;) Rwący już tam robi nalot na szlaki:D oby miała pogodę-życzę im tego:) Kły-Ty byłaś na Rysach od strony Słowackiej w końcu?bo już zgłupiałam

Nie zaliczyłam niestety, ale z pierwszej ręki, sprawdzonej wiem, że polskie wejście jest po prostu zbyt nudne, że jak wchodzić, to od słowackiej strony. Na forach górskich piszą to samo, i w ogóle o ile pisze się o Rysach to nic szczególnego. Tak że wszystko przed nami, a wtedy też pewnie dołączymy do grona osób, które weszły na Rysy, żeby mieć komplet tatrzańskich szczytów, a nie po to, żeby wracać tam każdego roku. Jak na OP, i Przełęcz p. Chłopkiem. Artemido, jak nie wejdziesz na Chłopka, to się obrażę. Żartuję, ale naprawdę gorąco polecam, warto. Zostajemy dzisiaj w domu, przed monitorem komputera, a co tam!

kurcze potrzebuje wiedziec czy jak wyruszymy o 7:20 z Zakopca autobusem tam do Smokowca i dalej elektriczka do szczyrbskiego to damy rade skonczyc ta wycieczke za dnia(bo przeciez we wrezsniu dni sa krotsze:( ) jutro poprawa pogody-mowie wam:D

ach no zapomniałam! oczywiscie,ze wybieram sie na Chlopka:) byle byla pogoda i odwaga;) 😘

No, to masz szczęście z tym Chłopkiem, tylko tam to już na bank musisz iść w słoneczną pogodę. A nie da się wcześniej jechać do Smokowca? To znaczy pierwszym autobusem? Bo dojazd pewnie trwa ponad godzinę, no niech by wyruszyć o 9, to myślę, że najdalej na 19-20. zejdziecie do Palenicy, może być już ciemno, ale tam busiki długo stoją. Liczę tak po 5 godzin na wejście i zejście. Zdążycie. U mnie dzisiaj trochę słońca, ale przerażają mnie prognozy na następne 3 tygodnie. Żadnych zmian. Zaleta tego jest jedna, nadrobię filmowe zaległości. Przez ten weekend machnęłam Piratów z Karaibów 2 części, Testosteron, 300 i Babel, który wywarł na mnie spore wrażenie. A 300 bardzo fajne, w takiej teledyskowej konwencji, może nazbyt oczywisty temat, ale nic przecież nowego nie można oczekiwać od historii. I poza Kserksesem nic gejowskiego w tym filmie nie było, a takie zarzuty mu stawiano.

ten o 7:20 to pierwszy autobus i to wiem tylko z netu wiec na miejscu moze sie okazac inaczej. Pogoda FATALNA:( u mnie znowu BAAAAARDZO leje-normalnie potoki ulicami:(Przecież każdy powienien mieć w urlopie troche słonca-to niesprawiedliwe:( Na Babel byłam w kinie-bardzo mi sie podobalo. Brad Pitt byl dobry w tej roli-choc nie jestem super fanka jego to tam byl naprawde oki. A widzialas Apocalipto?jest swietne. Chciałabym mieć pogodę w górach-wiadonmo-jak kazdy. OD neij zalezy co i ile zrobimy.Ach ta natura-zawsze jestesmy na nia skazani-zarowno na łaskawość jak i na kaprysy 😭

Gość Kł i Pazury
Ja to sobie wyczarowałam w ubiegłym roku pogodę, bo to przecież podróż poślubna była :D Mogę Ci wyczarować, jak chcesz. Jak szliśmy na Chłopka, zapytaliśmy dzień wcześniej przy busikach, o której jedzie pierwszy, deklarowali, że okoł 6., bo ludzie juz wtedy czekają. Więc chyba też powinniście popytać, bo na pewno oprócz PKS jakiś prywatny też tam jedzie.

Kieł i Pazur-dobre:D Mówię Wam ta pogoda mnie wykończy-ile może padać deszcz co?u mnie to chyba zrobiła się z miasta jakaś studnia do której cały czas leje i leje. I to chyba przez ten deszcz nasze dziewczyny całkiem nam poznikały z forum:(Co tam u Was?Uleńka, Freedom,Gracjam-pisać, pisać czym prędzej:D Wczoraj oglądałam zdjęcia z gór w necie-niektóre to naprawdę mistrzostwo świata. Góry są świetne-jak ja mogłam przez tyle lat jeździć nad morze:D miłego dnia;)

Ja nic nie będe mówić, ale mieszkasz w samym środeczku Polski i chyba wszystko do Ciebie spływa. Ale u mnie też fatalnie. Marznę już.

miiiiii teeeeżżżżżżżżż 😭 normalnie zal mi serce sciska jak slysze jak znajomi sie szykuja do wyjazdu lub juz sa:(a ty jeszcze 7 dłuuuuuugich tygodni:(

A ja jutro. Tylko że jestem chora, gorączka, głowa mi pęka i boli gardło :( pech to pech, akurat dzień przed wyjazdem musiałam się rozłożyć. w pracy wzięłam urlop na żądanie i na 15 idę do lekarza. Jakoś nie wyobrażam sobie 15 godzin w autobusie z gorączką :(

Uleńka-no co Ty??!!:( kurcze tez nie miało sie kiedy do Ciebie przyplątać:( ale może górskie powietrze zdziała cuda;) nie martw sie ja jestem dobrej myśli-szybko staniesz na nogi😘

i przyszły:D ale u m,nie gorąc-ale słońca aż takiego nie ma-raczej taka duchotka. Dziewczyny może któraś wie-jak złożę wniosek o zmianę dowodu i odbiór mi wyznaczą a mnie nie będzie to można odebrać później nie?bo już różne rzeczy słyszę.Najważniejsze,że znalazłam zdjęcia które odpowiadają wymiarom i akurat są z lewego profila:D 30 zl do przodu:P połowa lipca.... jakby była połowa sierpnia już bym siedziała jak na szpilkach:D Muszę się wam z czegoś zwierzyć-nie wiem dlaczego ale jak zbliżają się takie ważne rzeczy jak wakacje i ja tym żyję to zaraz mnie nachodzą myśli ,że coś się stanie i nie będę mogła jechać-głupie wiem ale nie mogę się od tych czarnych myśli opędzić:(

jeszcze jedno pytanie jaką maść polecacie na bolące, przeforsowane stawy?naproxen?czy może znacie coś dobrego innego?bo nie chodzi o uraz ale o przeforsowanie po prostu

Atremida, wygoń złe myśli :) choć i mnie czasem takie nachodzą. Antybiotyk chyba zaczął działać, bo czuję sie trochę lepiej. Za dwie godziny odjazd :D pora się powoli pożegnać. Do usłyszenia ( a raczej do napisania :) ) za 10 dni. papa

Nie bać się, tylko jeszcze mocniej uważać. Ja dlatego nie planuję moich wyjazdów, bo czasami z planów nic nie wychodzi. W ubiegłym roku to były inne okoliczności, ale wolę wyjazdy na ostatnią chwilę, nawet jeśli ciężko o kwaterę. Uleńka pewnie już gdzieś wędruje, pogodę ma cudną 😭 a my do biura 😭 Na kolana używam teraz już tylko NIMESIL w proszku, do rozpuszczania, smaczny i skuteczny, ale na receptę. Jak czuję, że mi kolano za pół godziny nawali, to wypijam i skutkuje. Jak przeciążę, też pomaga.

Kły wielkie dzieki za cynk o specyfiku😘 z recepta to akurat zaden problem;) na pewno to kupie bo raz ze moj M jest przeciez po zabiegu (w sierpniu bedzie rok) trzeb aise zabezpieczyć. Podobno w 2007 r na Orlej zginelo juz 5 osob:( trzeba bardzo uwazac:(

Witam po długiej nieobecności.Pracuję i odwalam co mogę bo za tydzień koleżanka wyjeżdża w Bieszczady.Zostaję z całą robotą sama.Na dodatek zwaliła mi się rodzinka ( u siebie mają remont)i trochę z tym miłego zamieszania. Ja również przeglądam zdjęcia w necie np. wspaniała stronka www.naszetatry.com i www.olaieryk.republika.pl i odliczam dni do wyjazdu.Strasznie zazdroszę Rwącemu potokowi .Artemida odgoń złe myśli chociaż znowu spadł turysta z Orlej.Po co włażą i pajacują.Widziałam cudaków którzy popisują się przed drugą połową i nie dość że sami się narażają to i wielu innych spokojnych ludzi ( biegiem chcą wejść i zejść z gór). Dobrze że tam się nie porywam. Gdy padało to porządkowałam zdjęcia z lat ubiegłych i oglądałam filmy z tatrzańskich wycieczek.Teraz upał.

Gracjam, a Ty kiedy jedziesz? Młody człowiek zginął na OP, ponadto w niedzielę i poniedziałek 2 taterników miało wypadki, spadli ze ścian. A ja jeszcze bardziej tęsknię.

Ja mam nocleg od 20 sierpnia.Wyjazd godz. 3 lub 4 rano.To jeszcze tak długooooo.

Teraz tylko płakać mi się chce... wróciłam, było przecudownie... Patrzę na nierozpakowany jeszcze plecak, a łzy same cisną mi się do oczu.Nie mogę uwierzyć, że już te piękne chwile mam już za sobą. Minęło nie wiadomo kiedy, a tak długo czekałam... Ja chcę w Tatry!!!