Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiony Piotr

Pies pazurem wyrwal kolczyk z ucha mojej sasiadce.......

Polecane posty

Gość zmartwiony Piotr

Mam pieska, rasy wyzel. Dzis podczas spacerku z malym szczylkiem podeszla poglaskac go moja starsza sasiadka. W uszach lsnily jej kola zlote. Niestety po chwili moj psiak podczas zabawy drasnal ja tak nieszczesliwie, ze wyrwal jej kolczyk a z ucha polala sie krew. Sasiadka zada zadoscuczynienia, ma przerwane ucho. Do jutra ma zadecydowac jaka kare mi wymierzy. Czy Waszym zdaniem sasiadka ma racje? :(

Gość Mimo że to prowokacja to TAK

Gość zmartwiony Piotr
Zapewniam, ze to nie jest prowokacja. Uwierz, takie rzeczy sie zdarzaja :(

Gość zmartwiony Piotr
prof- a przepraszam? czyja? :O Moim zdaniem nie powinna calowac mojego psa, zblizala sie przeciez na wlasna odpowiedzialanosc.

Gość kkkjjjjj
Prowokacja jak stad , dotąd :D Kto przy zdrowych zmysłach uwierzy ci chłopie w dylemat , czy ma prawo do zadośćuczynienia ??? :D:D

nie ma prawa sama podeszła i zaczęła głaskać nie ? to niech się wali teraz p.s był na smyczy piesek ?? p.s 2 jeśli tak to czy masz świadków moja psinka (ś.p) kiedyś sąsiadkę w nogę do krwi uharatała i skończyło się tylko na pokazaniu zaświadczenia, że piesek był szczepiony ale może ja spoko sąsiadki mam :P

Gość zmartwiony Piotr
kkkkjjj- przykro mi, ze nie wierzysz w to, co pisze.

Gość zmartwiony Piotr
na smyczy byl, oczywiscie. Szlag mnie trafia jak co drugi przechodzien zaczepia nas ze slowami: oooo jaki ladny piesek i go dotykac probuje :O

Gość 000
skoro sama do niego podeszła to o co jej chodzi?co innego jakby sie na nia rzucił to mogłaby czegoś rzadać-takie jest moje zdanie

Gość zmartwiony Piotr
okazala sie histeryczka, zaczela wrzeszczec :O Niestety, ona chyba mnie podrywa przy okazji tego psa :O I stad ta kara, moze szuka pretekstu kobieta? W razie czego zaswiadczenie o szczepieniu mam i wszystkie papiery.

Gość susuu
nie przejmuj sie sasiadka wazne, ze pies nie ucierpial wyzly- poczciwe psy:)

jeśli jeszcze oprócz tych papierów masz jakiegoś świadka to się nie martw jak Ci wytoczy proces o horendalne odszkodowanie to do sądu i po kłopocie :)

Gość susuu
starsza sasiadka i cie podrywa....cos mi tu smierdz:D

Gość zmartwiony Piotr
susu- poczciwe a jakze :) Jutro jej powiem, ze nie poczuwam sie do odpowiedzialnosci. Koniec kropka

Gość zmartwiony Piotr
sussu- starsza ode mnie o jakies 10 lat, ja mam 25

Gość susuu
i bardzo dobrze nikt nie uwiezy w to, ze wyzel chcial jej zrobic krzywde:)

Gość generałowa
zdarza się , sąsiadka nie może mieć do psa pretensji - ani tym bardziej do ciebie - sama do niego podeszła , pies nie zrobił tego z agresji , tylko zaczepił niechcacy pazurem to chyba jej ubezpieczenie jej powinno zapłacić za wypadek , nie ?

Gość susuu
:o za 8 lat bede miala tyle czy wtedy tez bede starsza sasiadko ja myslalam ze ty piszesz o jakies babci:D

Gość zmartwiony Piotr
Reakcje ludzkie sa jednak trudne do przewidzenia :O

Gość zmartwiony Piotr
generalowa- no chyba :) susuu- sorry, tak jestem wkurzony, ze nie pomyslalem, ze moge urazic ko0biety po 30 :)

Gość susuu
daj sobie z nia spokoj, jak bedzie nachalna to jej powidze, ze wolisz chlopcow, a pies nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci

Gość zmartwiony Piotr
Tak mam powiedziec? Ze wole chlopcow? Ale ona potem plotki rozpusci po dzielnicy i wystraszy mi dziewczyny ;)

Gość tak se pisze
ona poniosła szkodę, a za szkody wyrządzone przez psa odpowiada właściciel, oczywiście w razie sprawy w sądzie należałoby też rozpatrzyć kwestię winy, ty dopełniłeś wymaganych środków ostrożności a ona zachowała się niepodpowiedzialnie ponieważ jako osoba pełnosprawna umysłowo powinna przewidzieć że szczeniak może jej coś zrobić, jednak ja bym zalecała ugodę... na przyszłość uważaj, żebyś nie miał większych problemów pozdrowienia dla twojego wyżełka od mojej dobermanki-szczeniaka

Gość zmartwiony Piotr
tak se pisze- dziekuje :) i vice versa :)

Gość lolaaa radzi
to moze wyrwij jej drugi kolczyk:p tak dla rownowagi

Gość 000
hahaha,dobre czyli ta starsza sasiadka ma35 lat? no pewnie próchno juz jej sie sypie :D ja mam 38 ale jeszcze o własnych siłach chodzę ;)

Gość 000
a myślałam,ze tylko dla moich dzieci osoby po 30 to juz starsze panie i panowie :D

Gość Ja uważam
że sąsiadka nie ma racji. Tak jak ktoś wyżej pisał podeszła na własną odpowiedialność, a piesek zrobił to niechcący w zabawie.A tym bardziej nikt nie kazał się nachylać mocno nad psem. Powiedz sąsiadce, że nie widzisz w tym zdarzeniu niczyjej winy, po prostu przypadek.