Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkoda kasy

kto mial niedawno badanie moczu lub zna sie na tym???

Polecane posty

Gość szkoda kasy

mam liczne bakterie w moczu , mam czeste problemy z moczem a moj le arz powiedzialz e jest nawet dobrze i przepisal mi urosept i mowi lz ebedzie juz dobrze,,,,ale ja mu za bardzo nie ufam bo to nie a dobry lekarz...mial dzis przyjmowac inny lekarz ale widocznie sie zamienili;/ SG: 1.015 PH :6.5 reszta w normie lub brak ( neg)

Tu masz link, poczytaj sobie, co oznaczają poszczególne wartości: http://www.pecherz.pl/badania.html#Badanie-ogolne-moczu (jakby nie wchodził, wykasuj wszystko, co jest po html). Ogólnie - z tego, co piszesz - wyniki są ok. Tylko nie bardzo rozumiem - masz liczne bakterie w moczu w tym badaniu, bo dalej piszesz, że pozostałe parametry w normie (masz może oznaczenie \"wielkości\" tych bakterii)? A jeśli nie ufasz lekarzowi, skonsultuj się z innym.

Gość szkoda kasy
wlasnie nie mam, napisane jest tylko na odwrocie wyniku :liczne bakterie:

Jeśli masz wątpliwości, na wszelki wypadek możesz zrobić sobie posiew moczu. Samo stwierdzenie licznych bakterii nie musi oznaczać nic złego, ale skoro piszesz, że często masz problemy, to warto to skontrolować. Choćby dla wykluczenia, czyli Twojego spokoju :)