Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie fair

Jestem kobietą. Poczułam się jakby ktoś mi dał w morde!!

Polecane posty

Gość to nie fair

Kiedy usłyszalam, ze w czasie pobytu Papieza zabronione jest reklamowanie tamponow i podpasek. Czy to ze ja, jako kobieta, mam miesiączke oznacza ze jestes brudna, nieczysta, "niesmaczna"? Bo tak wlasnie sie poczulam.. Przeciez okres jest czyms naturalnym i ze tak powiem - uosobieniem kobiecosci.. Ja rozumiem, ze mozna zakazac reklam seksualnych, prezerwatyw, moze majtek (?) Ale do cholery! Przez zakaz reklamy srodow higieny intymnej poczulam sie jak w sredniowieczu, jakbym przez okres miala byc chora i wykleta :( Musialam to powiedziec..

Gość uuuuuulllllllllllaaaaaaaaaa
oj kobietko, wyluzuj troche :O

Gość pępek świata
dobrze ze nie ma zakazu sprzedazy tamponów i podpasek bo wtedy byśmy cieły ze szmatek prostokąty i wymieniały je co chwila i prały , potem suszyły i znów wkładały tak własnie jak w sredniowieczu. W pełni jednak się z tobą zgadzam. zakaz pokazywania tamponów a zakaz husteczek higienicznych tez?

Jestem facetem :-D Ale też mnie to zirytowało. Co ma papież do fizjologii, na którą i tak nie ma się przecież wpływu!

Gość Do Autorki tematu
A niby ma byc "Nic co ludzkie..."

Gość to nie fair
moze jeszcze zorganizauja akcje pt. "kobiety majace okres maja zakaz wejscia na teren modlitwy" :(:(

podejrzewam że to jest hipokryzja naszych władz. nie sądze ze Watykan czy sam papież mialby cos przeciwko temu. znowu ukłon w kierunku elektoratu :p

A co z papierem toaletowym np.Zewa ktory fruwa gdzies w oblokach,papieru tez nie beda reklamowac,moze i nie bedzie mozna uzywac??? Za to pewnie beda rozne reklamy slodyczy,ktorymi zajada sie babka w stringach i jest szczupla,albo jakis przystojniak w majtasach ktory jest umiesniony... Ale jaja

Gość Ruda zolza
Podobno u Zydow jest tak, ze kobieta podczas okresu uwazana jest za nieczysta......

Gość no i co z tegooooooooooooo
reklamowanie podpasek itp jest ogólnie niesmaczne -wiec jestem za tym zeby zdjeto te rekalmy

Ja i tak tego nie zrozumiem .......zbyt skomplikowane jak cały ten świat:(

Ja nie czułabym się urażona gdyby wogóle nigdy nie pojawiały się reklamy podpasek. Dla mnie jako kobiety nie jest to \"smaczne\" oglądać ciągle wkoło te reklamy. Potrzebuję to używam, ale po co mi ciągle przypominać o bólu i niewygodzie?

Gość Ruda zolza
U Zydow tez, jestem na 100% pewna....

A tak na marginesie to te reklamy na diabla wszytkim potrzebne,cos mnie trafia jak wtracaja w kazdym programie jakies durne 10 minutowe reklamy,niech sobie zrobia osobny program na to G.....o

Ruda zolza - masz rację, w Starym Testamencie jest parę akapitów temu poświęconych.

Gość pępek świata
wystarczy ze lepper i giertych , kaczki weszli do władzy a juz takie zmiany:zakaz reklam z podpaskami, zaraz bedzie zakaz zblizania się do kobiet mających okres, zakaz uzywania tamponów, zakaz noszenia stringów...........az sięboję co jeszcze. Obowiązkowe mundurki i kaszkiety z polską flagą na wczyte w szkołach. Codziennie śpiewany hymn przed lekcją. obrazy giertycha i kaczki w szkolnych korytarzach.

Gość Dziewczyna21
Ruda zołza ma rację, firma w której pracuje mój tata miała zlecenie zrobic koszerne pasztety na zlecenie Żydów i kobiety, które miały okres nie mogły wtedy pracowac.

Gość pępek świata
mówisz ze rekama podpasek jest nie smaczna? a kto powiedział ze ma byc smaczna? człowiek (kobieta) musi ich zywac, sa nowości, rózne rozmiary , zapachy i o tym informują. Nie ma tu nic do tego czy jest smaczne czy nie. Reklamowanie kiszonych ogórków dla mnie tez moze byc niesmaczne tak jak dla ciebie podpaski.

Ciekawe czy polegną też reklamy produktów poprawiających stan prostaty u facetów. :-P

Gość to nie fair
dzieki za odzew i ciesze sie ze wiekszosc z was popiera moj poglad na cala sprawe.. UK SUBS-- idac tym tokiem myslenia leki na prostate takze powinni zdjac.. leki przeciwbolowe chyba tez bo mowia tam ze pomagaja na bole menstruacyjne..

Gość facecikkkkkkk
faktycznie przegięcie

Gość kapciuszek
pinseleppe a cos ty myslała ze pójdziesz w okres do papieza i to z tamponem w ci...no wiesz.........jak mozesz..... wogole to nie wolno nawet wymawiac słowa podpaska od dziś!!!!! :o

Gość pępek świata
zamiast podpaska uzywajmy słowa najlepiej biały kwadracik.moze nas nie wsadzą do więzienia

A w krakowie prohibicja. Paranoja jakaś, jestem nie wierzący i poczułem się urażony. W poważaniu mam zakazy, demokrację w końcu mamy. Zakazują picia, reklam, nie będą puszczać przemocy i erotyki - jakieś to śmieszne, nakaz odgórny. Chyba obywatel nawet o IQ równym IQ kozy ma jakieś poczucie smaku i sam wie co może robić a co nie.

Gość facecikkkkkkk
papież to nie Bóg - to tylko kapłan, sługa Boży - jak rydzyk czy jankowski, tylko, że z lepszą opinią

Gość pępek świata
wiecie co mi to jedynie sie podoba w tym to ze nasze dzieci moze będą miały szansę wychowac sie na podwórkach gdzie nie będzie narkotyków, gdzie bedzie zakaz picia i palenia, nie będzie bijatyk bo będa zakazy, więcej bedzie strazy na ulicach. To chyba ponikąd dobrze. Dobrze aby faktycznie mniej przemocy było w tv, w grach.

Gość pępek świata
chciałabym aby było tak jak napisałam ale czy sie uda? w dobie bezrobocia duzo młodziezy a szczególnie tych z patologicznych rodzin pijackich, którzy okradają ludzi, wszczynają bitwy, cpają. To jest straszne. Zeby tak jeszcze zrobić czary mary i aby kobiety z patologii nie rodziły.moze darmowe prezerwatywy?