Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie fair

Jestem kobietą. Poczułam się jakby ktoś mi dał w morde!!

Polecane posty

Jasne pępek. A tobie to też by pasowało ? . Zobacz dorastałeś w tym całym \"burdelu\" i jakoś na ludzi wyszedłeś. Wychowanie to sprawa rodziców a nie telewizji czy gier. Może poślij dziecko do jakieiś szkoły katolickiej, bez TV, gier i alkoholu tylko uważaj żeby potem tylna część ciała go nie bolała. Wszystko jest dla ludzi, a jak ktoś nie ma umiaru to jego sprawa.

Gość pępek świata
Kubss ja niestety nie wychowałam się w tym burdelu jak to nzawałes. Za moich czasów nie było cpania, narkotyków, mordów, pijaństwa takiego, rozbojów. Młodziez taka nie była jak teraz, ubranie tez nie było takie samo, Kobietki nie chodziły z kolczykami w nosi czy języku. A było to napeawde niedawno jakies 10 lat temu od ukończenia liceum. Teraz strach puścić dziecko do przedszkola bo przyjdzie i powie tak: mamo ja chce miec takie klocki jak Jacek , kup mi bo jak nie to wsadzę ci na głowe kosz na smieci tak jak wsadził jacka brat w szkole. Załosne czasy. Wiesz ..chetnie bym oddała do szkoły katolickiej dziecko. Moze w tych czasach było by mu lepiej byc księdzem? miałby dom, wypłate co miesiąc, ubranie, samochód, drogie perfumy, .........kobiety.........

Nie lubię oglądać reklam podpasek, papieru toaletowego, jakichś domestosów wieczorem kiedy jem kolację. 😠Informacje o wszelkich nowościach produktów higienicznych mogłyby być o innych porach dnia.. Ale zakazanie emitowania takich reklam w ogole, byłoby głupotą. Jeśli reklamy środków do higieny intymnej mają być zdjęte TYLKO ze względu na przyjazd papieża, to to jest po prostu całkowicie popierdolone. 😡 Nie rozumiem tego w ogóle, kobiety mają wstydzić się tego, że są kobietami ???

Gość pępek świata
marzanno- nie lubisz jak reklamują rzeczy potrzebne w momencie jak jesz kolację? wolisz w innych porach dnia? a np. kiedy? podczas śniadania? obiadu? reklamują wtedy jak wszyscy są w domu, to sa reklamy dla kobiet, gospodyń, matek. Mnie tez wkurzają, no ale cóz.

Gość lubię tasiemce
Reklamy podpasek, tamponów często nawiązują do golizny, ukazują nagą kobietę, kobietę w majtkach. W reklamach wkładek do stringów modelka paraduje w stringach. Kamera zjeżdża na sam tyłek, czy aby podpaski nie widać, to mogłoby być nieestetyczne. Poza tym nie oszukujmy się Papież też człowiek, pewnie też ogląda telewizję, a tam już nie ma cenzury. To tylko kilka dni, po wyjeździe papieża nasze antykatolickie społeczństwo wróci do normy.

EEee... przecież to nie chodzi o to czy takie raklamy są fajne, czy nie, tylko o to dlaczego niby są one niepożadane wtedy kiedy będzie Benedykt. Co do prohibicji w Krakowie, czy to oznacza, że nie kupię wtedy piffka w sklepie? Czy że nie wypiję w knajpie? Ciekawe ... zwłaszcza w hipermarketach - schowają z półek czy cofną mi przy kasie? Chcialabym to zobaczyć :P

Gość pępek świata
:d coś ty papiez nie ogląda reklam, zamyka oczy jak jak juz trafi na reklame podpasek:D.

Gość xfsdgdfg
a skad ta informacja o tym zakazie przepraszam za niewiedze ale kiedy w ogole ma papiez przyjachac - dokladnie kiedy bedzie w warszawie bo musze sobie zapas piwa zrobic albo wyjechac

Gość pustelnik Łukasz
niedawno w Telezakupach MANGO reklamowali sztuczny odbyt, ohyda :o

Gość tak se pisze
jakoś nie wierzę w ten zakaz, ustawą wprowadzony, rozporządzeniem?? to już by nad tym debatowali, udowadniając swoją głupotę a i tak dotyczyłby raczej tv publicznej i byłby trudny do przeprowadzenia to nawet przy tragediach narodowych apeluje się tylko do telewizji żeby nie puszczały reklam bo prawne przeprowadzenie zakazu jest nieżyciowe e, spox się naoglądamy do woli ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kraków - prohibicja w \"świętym\" mieście 2006-03-31 W czasie pobytu Benedykta XVI w Krakowie obowiązywał będzie zakaz sprzedaży i podawania w sklepach oraz restauracjach i kawiarniach alkoholu. Nie ma oficjalnego zakazu na najbliższe dni obchodów rocznicy śmierci Jana Pawła II, ale niechby ktoś tylko próbował pić w miejscach publicznych… Wyjątkiem będą restauracje i bary w hotelach oraz lokale, którym jeszcze przed wejściem uchwały w życie zlecono organizację imprez zamkniętych. Zakaz ma obowiązywać od 26 maja od godziny 18.00 do 28 maja do godz. 17.00. Nie objęto nim 18 ulic. Jak powiedziała Barbara Olawska, dyrektor wydziału spraw administracyjnych Urzędu Miasta Krakowa wynika to z tego, że rada miasta może wprowadzić czasowy zakaz sprzedaży alkoholu tylko na określonych obszarach gminy, a nie na całym jej terenie. - Ulice, na których zakaz nie będzie obowiązywał są położone z dala od miejsc, gdzie będzie przebywał papież - wyjaśniła Olawska. Są to ulice, gdzie nie ma punktów sprzedaży alkoholu. - podaje RMF FM A co będzie, gdy Benedykt XVI będzie chciał się napić np. wina do obiadu? No dobra, to akurat jest kiepski dowcip. W każdym razie ci, którzy będą chcieli uczcić przyjazd Benedykta XVI do Polski trochę mocniej, będą musieli zaopatrzyć się w zakupy odpowiednio wcześniej. Aha, żeby nie było - zakaz wypada na ostatni weekend maja. Zawsze można pojechać do Zakopanego. Swoją drogą zastanawia fakt, że Kraków zaczyna być kreowany na najświętsze miasto w Polsce. W ciągu najbliższych dni możemy się spodziewać nieustannych transmisji telewizyjnych z miasta Krakowa i mieszkańcom tego miasta po prostu nie wypada nie przychodzić pod okno, z którego przemawiał do młodzieży Jan Paweł II. A nie daj Boże jakaś kamera uchwyci pijących podczas obchodów pierwszej rocznicy śmierci Karola Wojtyły… źródło : RMF FM I coś od siebie: te 18 ulic nieobjętych zakazem to ulice na których praktycznie nie ma żadnych sklepów, barów czy pubów...

Gość Brondynka
Wcale nie powinno być reklam podpasek i tamponów, papieru toaletowego też. To niesmaczne. Zwłaszcza w porze posiłków. W tych reklamach robią z nas jakieś cierpiętnice, co na okrągło mają okres i jeszcze je wszystko boli.

Gość to zakażcie też
reklam środków przeciwbólowych. Przez to wyglądamy jak naród cierpiętników

Gość Brondynka
A jak boli to mamy cały świat o tym informować? I bez reklam można w sklepie wybrać odpowiednie podpaski i środek przeciwbólowy.

Rany, ja nie widze problemu. Przecież to kwesia reklamy, przedsięwzięć komercyjnych, a nie kobiecej godności. TO jeśli już problem firm produkujących te produkty. Odchody też można obnosić na sztandarach, ale po co? Daj spokój, krwawienie miesięczne nie jest szczególnie estetyczne, a dla ludzi, którzy będą być może przeżywali jakieś duchowe przezycia taka sceneria nie jest wymarzona. Przecież to drobiazg...

W sumie mozna wybrać każdy produkt bez reklamy, ale chodzi o to żeby wybrać produkt TEJ firmy, ktora się reklamuje, a zarówno w branży środków higienicznych jak i w każdej innej jest konkurencja. Nie wiem co was niespaczy w tym że ktoś mówi, że dana podpaska jest wygodniejsza od innej. Jaka tu róznica między stwierdzeniem, że dany proszek działa lepiej niż inny?

Gość do GretaBe
czyli to znaczy ze jesli bede miec okres w dniach pielgrzymki Papieza to nie bede umiala przeżywac duchowych przezyc bo sceneria nie bardzo odpowiednia bedzie? :o

Gość migotka31
uważam ,że reklamowanie podpasek i tamponów jest obrzydliwe i powinni takie reklamy puszczac tylko w nocy!!! niestety zazwyczaj są puszczane w momencie najwiekszej ogladalności i dzieci ciągle pytaja sie mamausiu co to są te podpsaki i tampony i do czego służą !!!koszmar jak mozna puszczac taka reklamę 2 minuty przed dobranocka kiedy dzieci siedzą juz przed telewizorem!!! to jest po prostu ochyda i obrzydzenie!

Gość Niezbyt dobrze poinformowana
Mam małe pytanko czy w watykanie jest prohibicja? No bo to by było logiczne skoro papież tam cały czas przebywa...

Gość kapciuszek
obrzydliwe? no wiesz? przeciez uzywasz ich. a dziecko jak pyta to sie mu odpowiada. jak ty wychowujesz dzieci? mówisz ze sa od bociana czy z kapusty? nie umiesz wychowywac dzieci. Podpaski sa to takie srodki higieniczne przeznaczone dl adorosłych kobiet. Dziecku to wystarczy, nie musisz mu mówic jak i z czym to sie je. Sam bedzie w odpowiednim wieku i sie dowie od innych. Dziecko jak pyta skąd się wzieło to tez nie z kapusty: jest mamusia i tatus i jak bardzo chca mieć dzidziusia to bardzo musza się kochać, przytulac. To dziecku na pewnym etapie starczy pani mamo. jak jest juz bardziej dojrzalsze i pyta to tez nie zbywasz go ale tłumaczysz ze kobieta ma jajeczko a męzczyzna plemniczki i jak rodzice bardzo chca miec dzidziusia to sie mocno przytulaja i bardzo kochaja się i wtedy taki plemniczek od tatusia idzie do jajeczka mamusi i wtedy w brzuszku robi się taki zarodeczek i jest dzidzius.

o kurde, gdzie my zyjemy? normalnie robi się gorzej niż w sredniowieczu :( I niech jeszcze nie reklamują maszynek do golenia, no bo taką maszynką kobieta może sobie przecież ogolić pipę, a wszelkie skojarzenia z tym narządem są zabronione :O

Gość kapciuszek
owłosiona no chyba nie powiesz ze golisz pipe? nie wiesz ze to zakazane? nie mówiąc juz o goleniu pach i nóg.Jak mozesz trzymac maszynki do golenia w domu? a wogóle boze Rydzyk by ci dał reprymendę ze mówisz takie brzydkie słowa- jaka pipa- to żeński organ płciowy :D

Gość tili
Kubss "I coś od siebie: te 18 ulic nieobjętych zakazem to ulice na których praktycznie nie ma żadnych sklepów, barów czy pubów..." Ja mieszkam kawalek od centrum i jest tu chocby Tesco- wiec w domu bedzie sie mozna spokojnie napic zeby przetrwac te kilka dni paranoi.

Gość kapciuszek
no to dobrze hemoroida- przynajmniej nawróciłas się. Nie moge doczekac sie kiedy Rydzyk bedzie w rządził całkowicie Polską. Juz mam beret zakupiony nawet.

Gość kapciuszek
a czy pasta do zebów zalicza się do tych których tez nie wolno uzywać? ktos wie? bo jezeli tak to zaczynam zbirac na sztuczna szczękę bo na implanty nigdy nie uzbieram (takie jakie robią "CHcę być Piekna".

Gość kapciuszek
ni eno jaka ciemnota? :D wczoraj oodałam na tacę pół wypłaty dla księdza. Przeciez musi miec na letnie opony. kto mu da jak nie ja.

Dekalog Moherowego Bereta Jam jest Ojciec Dyrektor Rydzyk twój, który cię wywiódł na plagi egipskie, w radio głupoli: 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim. 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty. 3. Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać. 4. Czcij Ojca swego i Rozgłośnię swoją. 5. Nie zagłuszaj. 6. Nie cudzosłysz. 7. Nie przestrajaj. 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. 9. Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego. 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest