Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna bo brzydka

CHCę SIę WYżALIć!! POTRZEBUJE POMOCY!! to juz nawet nie TRąDZIK!! wejdz!!!!!!

Polecane posty

Gość smutna bo brzydka

wie wiem wiem ze są juz takie topiki, ale achce zalozyc swoj. mam problem: mam tradzik (duzy:(:(:().. czasem jeste lepwije czasem gorzej jednak nawet jak nie wyskakują mi jakis\es krosty to mam takie "blizny" jakby krosty wlasnie ale jak sie tam dotkne to jest gladka skóra. mam czegos takiego naprawde wiele. na obu policzkach.. teraz tez na brodze i po nosem.. denerwują mnie tez te zaskóniki !! i te cholerne czarmne kropki na nosie!!! jak sobie z tym wszytskim poradzic?? czasem juz nnie mam siły. jestem brzydka!!!!! a przecieszz powinnam cieszyc sie zyciem!! mam dopiero 15lat. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( nie dosc ze nie skonczyk mi sie jeszcze tradzik ( i nie zanosi sie na to :(:(:(:(:() to mam te starsznne blizny!! jak np jstem w szkole to ciafgle tylko wyjmuje ten .. podkład!! (exipical) czuje sie tak nieswierzo!!! do tego tez mam taka.. rózowa skóre. ( zapomniałam tez o dziurkach.. ktorych tez mam coraz wiecej!!) pomóżcie mi prosze. co mam robic??? i sorry za błędy. i jeszcze jedno: NIE PRZESADZAM czasem mam juz tego WSZYSTKIEGO dosc.. postawcie sie na moim mijscu :(:(:(:(:(:(:( < B E K S A >

Gość hejj hej
po pierwsze szkodzisz sobie tym pudrem, a twarz przez to wcale nie wyglada ładniej, daj sobie powiedzieć że zaklejone pudrem pryszcze są nieładne. Ja też miałam takie blizny - tzn wygladało to jak pryszcze ale skóra w tych miejscach była gładka. Zostawilam to w spokoju i znikło. Na pryszcze stosowałam Benzacnei żel szałwiowy w kulce.

Gość smutna bo brzydka
wiem ze podkład szkodzi.. ale jak mam chodzic z tymi wszytsjimi szkaradztwami?? mysle sobie juz ze tak byloby dobrze jakbym miala tylko jakies krosty a tu.. :(

ja nie musze sie stawiać na Twoim miejscu, żeby to zrozumieć bo mam dokładnie to samo. pryszczy mam moze kilka, ale mam takie blizny i przebarwienia, że to i tak wygląda jakbym miała mega gigantyczny trądzik:( codziennie musze sie zmagać z tymi wszystkimi spojrzeniami na moją twarz i głupimi komentarzami... nawet jak nałoże podkład to i tak to widać. czasami czuje sie jak trędowata, bo inni mnie tak traktują. i to mnie wkurwia!! bo ja może i bym jakoś nauczyła sie z tym żyć, gdyby nie to w jaki sposób podchodzą do mnie inni. Ty masz dopiero 15 lat, wierze, że jak najszybciej sie pozbędziesz tego gówna. ja sie męcze 7 rok. z roku na rok jest gorzej...i czasami sił mi brak... ale nadal mam nadzieje, że to można wyleczyć i sie tego pozbyć

Gość smutna bo brzydka
dezterka.. no to mnie rozumiesz. ja tez tak mam. krost nie mam baaardzo duzo(ale są). mam za to tyle tych roznych blizn.. i zaskórników itd itd nie wiem kiedy i czy mi to zniknie.. tak bym bardzo chciała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo.. ale moge tylko pomarzyc o gładkiej skórze !!!!!! BOZE! GłADKA SKóRA!!!!! i ja naprawde nie chce ale musze uzuwac ten podkład!!!!! :( :( :(( :( a Ty masz cos na te blizny?? jakies kremy?? chcoaiz ja wiem juz co nie co na ten temat i wg mnie to to wszytsko gówno daje!! (:()

Gość miałam podobnie
Powinnaś udać się do ginekologa na badanie USG jajników. Często to nieprawidłowa gospodarka hormonalna jest odpowiedzialna za trądzik. Ja też tak miałam. Teraz biorę hormony i jest ok. Efekty są już widoczne po 3 miesiącach.

Gość miałam podobnie
Dermatolog. Ginekolog. Kosmetyczka.

Gość miałam podobnie
Dermatolog. Ginekolog. Kosmetyczka.

Gość Im Elka
Kochana... trądziku nie wyleczysz w kilka miesięcy. Są tacy, którzy po dwóch, trzech latach piszą, że dzięki jakiejś maści itp. są wyleczeni... ale to bzdury! Trądzik sam ustępuje po zakończeniu okresu dojrzewania! Niektóre leki pomagają, ale efekt jest krótki. Idź do dermatologa, chodź na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki! Ale i tak będziesz się z nim męczyć kilka lat...

też używam podkładu, również excipial. na blizny nic nie używam, ale mam zamiar iść do dermatologa po atrederm.tylko, że podobno po tym na początku jest pogorszenie i to mnie przeraża :( teraz stosuje wode utlenioną na przebarwienia i tak jakby lekka poprawa była (niestety zbyt lekka). byłam kilka razy u ginekologa i nigdy mi nic nie mówil, żebym miala coś nie tgs z jajnikami.

Trądzik sam ustępuje?? Pozwól, że zapytam czy kiedykolwiek miałaś z tym problemy?? Nie sądze. Ja mam 20 lat, więc dojrzewanie raczej skończone. I co? Trądzik jakoś sie nie kwapi, zeby mnie opuścić. Co gorsza, z roku na rok staje sie coraz poważniejszy.

Gość smutna bo brzydka
ale ja nie "walcze" z tym cholerstwem kilka miesiecy bo tradzik zaczl mi sie w wiku 12 lat!! :(:( woda uytlenona na przebarwienia?? nie slyszalam.. jak to robisz?? poprostu sie smarujesz, czy jakies oklady?? a uzywalas moze cytryny?

myje twarz żele, a później cała przecieram wodą utlenioną. i tak po każdym myciu. odczekam troszke i dopiero później krem. w sumie z cytryną długo nie próbowałam, więc może zaryzykuje

Gość hejj hej
kurcze dziewczyny w pewnuym momencie, po jednej stronie mialam przez rok okropne paskudzwtwo m. in. ropny "pryszcz" o średnicy ok cm a wokól niego pełno innych - miałam to tak dlugo !! Wszyscy pytali co mi sie tam stalo. Poszlam do kosmetyczki, robila mi to takim czymś co mialo zamykać pory po oczyszczaniu cery - to był taki jakby prądzik.. takie urzadzenie. po za tym zaczęlam to smarowac non stop żelem szałwiowym w kulce. Nawet po kilkanaście razy dziennie. ten zel mi pomógł. Bylam zaskoczona jego skutecznoscią. Polecam pójście do kosmetyczki.

Gość bubuljica
sama sie zmagalam z tym paskudztwem 10 lat!teraz od czasu do czasu wyskoczy cos przed okresem ale takto spokoj (odpukac) po sprobowaniu masy specyfikow i zabiegow i po wydaniu masy kasy zdalam sie tylko i wylacznie na slonce i wode mineralna. ph na mojej skorze bylo tak wyniszczone przez te wszystkie kremy mascie zele i plyny ze nic juz nie dzialalo. kranowa odpada zupelnie tylko mineralka i krem nawilzajaco- matujacy!!!jak to nie pomoze to tabletki antykoncepcyjne diana kolezanka sie wyleczyla w ciagu 2 miesiecy.

Wspolczuje wam bardzo dziewczyny i rozumiem wasz problem chociaz sama nie poznalam na wlasnej skorze jak to jest i mam ladna cere! Ale pamietajcie, nie jesytescie same z tym problemem, przy odpowiedniej pielegnacji i leczeniu mozna sie tego calkowicie pozbyc! Polecam wizyte u lekarza dermatologa, zapisze specjalne antybiotyki, ktore zabijaja bakterie odpowiedzialne za to paskudztwo! Zycze powodzenia w walce o piekna cere!

Gość smutna bo brzydka
no to odswierze.. :( :)

Gość wciaz_taka_sama
Ja też miałam ten sam problem i za późno dowiedziałam się co dziala. Nie ma co chodzić do kosmetyczki i dermatologa, bo to nic nie da. Nie czekaj tylko jak najszybciej idź do endokrynologa lub ginekologa. Na to świństwo pomagają tylko tabletki hormonalne.

Gość wyciskarka pryszczy
DZIEWCZYNO! ten trądzik nie zniknie sam. Musisz pójść do dobrego dermatologa, najlepiej w klinice dermatologicznej, bo oni znają sie najlepiej. Sama nie papraj skóry żadnymi świństwami bo to nic nie da. Ja mam 23 lata i łojotokowe zapalenie skóry, czyli gródki, zaskórniki i bolesne guzki. Walcze z tym od 8 lat i do tej pory leczyłam się bezskutecznie. Niedawno znalazłam świetnego dermatologa i on mi powiedzial, że tego nie da się wyleczyć zewnętrznie, skuteczne może być tylko leczenie lekami doustnymi. Ty pewne tez masz łojotokowe zapalenie skóry albo jakąś postać trądziku np. bliznowy albo ropowiczy. Nie wiem, czy badanie hormonów da u Ciebie wiarygodny wynik, bo bardzo młoda jeszcze jesteś i hormony Ci jeszcze szaleją. W twoim wieku chyba nie powinnaś brać leków hormonalnych. Ale idź do lekarza i zapytaj. Do kosmetyczki na oczyszczanie bron Boże nie idź! Oczyszczać twarz u kosmetyczki można dopiero wtedy jak wyleczy się stan zapalny, w przeciwnym razie będzie jeszcze gorzej! Co do podkładu, to ja używam już od 8 lat i nie zauważyłam różnicy w stanie mojej skóry jak używam podkładu i jak go nie używam. Nieużywanie podkładu w moim wypadku nie poprawia wyglądu mojej skóry. A jesli Ci to poprawia samopoczucie, to dlaczego mialabyś tego nie używać. Głowa do góry! Wszystko będzie dobrze, tylko musisz znaleźć dobrego dermatologa i zacząć to fachowo leczyć.:)

Gość takaasia
smutna brzydka twarz: napis co używasz, może za bardzo przesuszasz twarz, albo stosujesz nie odpowiednie kosmetyki (wiele z tych reklamowanych tylko pogarsza stan cery). Do dermatologa to faktycznie warto pójść, ale to nie wszystko, większość z nich zapisuje tylko jakieś antybiotyki i nie radzi jak pielęgnować skórę. Ja tez przez wiele lat męczyłam się z trądzkiem, teraz już mi prawie przeszedł, zostały tylko blizny, ale z tym też walczę.

Gość takaasia
smutna brzydka twarz: napis co używasz, może za bardzo przesuszasz twarz, albo stosujesz nie odpowiednie kosmetyki (wiele z tych reklamowanych tylko pogarsza stan cery). Do dermatologa to faktycznie warto pójść, ale to nie wszystko, większość z nich zapisuje tylko jakieś antybiotyki i nie radzi jak pielęgnować skórę. Ja tez przez wiele lat męczyłam się z trądzkiem, teraz już mi prawie przeszedł, zostały tylko blizny, ale z tym też walczę.

Gość wyciskarka pryszczy
Mi lekarz powiedział, żebym myła twarz łagodnym żelem i wodą a później nasmarowala twarz kremem z wysokim filtrem przeciwsłonecznym bo skórę z trądzikiem trzeba chronić przed słońcem.

Gość ella 22
Ja mam 22 lata i 9 lat walki z trądzikiem.. I co ja mam powiedzieć?? Jestem na studiach, ciągle mysle tylko o tym czy kolejnego dnia zroobi mi się5 czy 10 nowych syfów. Medycyna jest do kitu bo nie potrafi wynaleźć nic na to cholerstwo. Trzymam dietę, minimum kosmetyków, hormony ok i co? mam to dzidostwo jużtyle lat. Jak jadę gdzieś z facetem to kryję twarz po umyciu... Wycieczki, dyskoteki-to był koszmar... I jak ja mam sobie ułożyćżycie, zamieszkaćz facetem, założyćrodzinę, pracować, skoro całą mojąenergie pochłania walka z trądzikiem???

Gość wyciskarka pryszczy
W internecie jest dużo informacji o trądziku. Warto przeczytać. To jest portal o trądziku: www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm Albo to: www.niszczpryszcz.pl

Gość kocham wielu a oni śpią
smutna bo brzydka: też mam 15 lat, mi tradzik zaczal sie w 1klasie gim i mam go juz dosc...masz gg? dobrze jest sie komuś wyżalić ze swojego problemu :P a koleżankom sie nie wyżale bo maja o niebo lepsza skóre i bedzie mi wstyd :o

tak to jest. ja też sie nie moge wyżalić nikomu, bo i tak nikt tego nie zrozumie..

Gość smutna bo brzydka
Fajnie ze jest tyle wypowiedzi. dzieki. :) co do mojej sytuacji to bylam u dermatologa .. juz nie raz. I co? nic. przepisala mi jakies leki (robione na początku), bralam tez tetrystal chyba.. ale to wszytsko nic nie daje!!!! :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((::(:(:((:(:(:(:(:(:(:(:( Ktos napisal zebym podala co uzywam , no to napisze: TERAZ: Brevoxyl(ale nie zawsze), mydło protex, (ale mam tez taki zel-maseczke z avonu, tego za bardzo nie uzywam ale jest), masc cynkowa, jak bardzo mi sie przesusa skora albo jest taka... naciągnięta smaruje sobie kremem. Teraz mam bambino, ale mialam tez dove. napewno o czyms zapomniałam. gdyby poskładac w jedno miejsce to wszytsko co uzywalam i uzywam to ... byloby tego z 6 pudeł. I CO Z TEGO? skoro nic wlasciwie nie pomaga...:(:(:(:(:( kocham wielu a oni śpią---> mam gg, i chetnie zagadam, tylko moze Ty podaj swoj nr?? co do kolezanek to one tez mają lepsza skore.. jak ja im zazdroszcze!! wyskoczy im moze jedna krosta i zalą sie. A co ja czuje??

Ja ze swojej strony tylko mogę poradzić to,żeby nie wyciskać pryszczy (bo po wyciskaniu się robią blizny) i pić regularnie 3xdziennie zioła bratka,minimum trzy miesiące. No i koniecznie do dermatologa i kosmetyczki.

jeśli ten dermatolog Ci nie pomógł poszukaj innego i tak aż do skutku,wiem co to pryszcze bo sama miałam w liceum ,teraz po studiach mam nawrót tego gówna,ale dzięki Bogu nie aż tak bardzo no i ten bratek mi zawsze pomagał

jeśli ten dermatolog Ci nie pomógł poszukaj innego i tak aż do skutku,wiem co to pryszcze bo sama miałam w liceum ,teraz po studiach mam nawrót tego gówna,ale dzięki Bogu nie aż tak bardzo no i ten bratek mi zawsze pomagał