Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oasia25

Waga 3-miesięcznego bobasa

Polecane posty

Gość oasia25

Witam! Mam pytanie ile ważą Wasze trzymiesięczne maluszki?? Mój synek urodził się 10 lutego i ważył 3800g. Teraz po 12 tygodniach waży już 7200g. Niezły z niego kluseczek. A jak Wasze pociechy?? Jak zmieniła się ich waga??

Moja corka urodzila sie z waga 2950, jak wychodzilysmy ze szpitala wazyla 2770. 3 m - 4840 6 m - 6870 - nadal mniej niz twoj dzieciaczek 9 m - 8290 :) Pozdrawiam!

mój syn urodził sie z wagą 3600 w 3mc-5700 w 6 mc-6770 a teraz 10 mc-9000

Gość lui123
Hehe. moja corcia urodzila się 3510 teraz 20 maja skonczy 5 miesiecy i waży 9 kilo:( ech, ale długa jest na 70 cm, mi sie wydaje taka szczuplutka:) szyję jej jeszcze widac;)

Gość lui123
Dodam jeszcze ze ja mam 180 cm, moj mąż ponad 190 cm:) a jak wasz wzrost czy wysocy rodzice maja duże dzieci?

Gość natalia20
mój synek miał po urodzeniu 3120 i 54cm teraz ma 3miesiące i 6100 i 63cm

hmm moj jak sie urodzil wazyl 4,050 i jak wychodzilismy to wazyl 4,100 ,karmiony pierisa, miseczka B haha(10miechow) jak mial 2 miechy wazyl 7,200 tej liczby nigdy nie zapomne, on to byl klusekkk, zaznaczam byl bo teraz to chlopina z niegoo i apetyt to maa od zawsze:)

Gość hsgfsfs
na pierwszych stronach jest już topik z tym samym zapytaniem:/ szukajcie tematów a nie zakładajcie wciąz takich samych topików tym bardziej że są na tapecie

Gość Kacha S
Mój synek po urodzeniu ważył 2950 54cm, a po 2,5mcu ważył 7400 i 64cm. karmię piersią, a czasem wieczorem gdy zje z obu piersi i jeszcze mu mało dostanie 90ml mleka NAN1 z łyżeczką kaszki Bobowita kleik ryżowy.

Gość elektria
Hejka mój synek urodził się 3800 i 57 cm. spore maleństwo karmie go samą piersią i teraz gdy ma już 3 miesiące nie mogłam sama w to uwierzyć ale waga nie kłamała 7590 kg. i 64 cm jest po prostu dużym dzieckiem bo tak na oko to nie wygląda na tyle :) pozdrawiam wszystkie mamuśki

Gość pola130
witam moja mala ma dokladnie 14 tyg czyli ponad 3 miesiace wazy zaledwie 5,100 lekarze mowia ze misci sie w siatkach centylowych w na 10 centylu.dodam ze waga ur 3,520.karmie piersia co 2 godziny w nocy budzi sie raz czasami dwa razy jest drobna ale ruchliwa i zdrowa a to chyba najwazniejsze !!!!

Gość ekjsm
moja mała ważyla 4350 po urodzeniu. :) teraz ma 3 miesiace i wazy 5.380

Gość pola130
Witam ponownie moja mala nadal nie przybiera za duzo obecnie ma dokladnie dzisiaj 4 miesiace i wazy zaledwie 5,300 od paru dni ma slaby apetyt mysle ze jest to zwiazanie z zabkowaniem strasznie sie slini i gryzie wszystko zo popadnie:)

Gość kolnik
Nasza Lenka waży 6000g. i ma 3 miesiące. To chyba odpowiednia waga dla bobasa????? Pozdrawiam serdecznie :)

Gość pola130
Uwazam ze odpowiednia,moja aktualnie ma 4 miesiace i tydzien i wazy 5,380:)

Gość amisuu
a moja córcia urodziła się 4050 kg i 60 cm teraz ma 3 msc i tydzien i wazy ok 7300 i widac ze jest dluga na oko 65 cm... szczerze mowiac wcale nie wydaje mi sie jakas wielka, co prawda jest tylko troszke mniejsza od swojej 5 miesiecznej kolezanki:) ale z tego co wiem to ma to po mnie genetycznie bo tez bylam duzym dzieckiem i mialam nadwage jak bylam mala, a pozniej bylam baaardzo szczupla zawsze... wiec waga urodzeniowa i jak dziecko przybiera to chyba o niczym nie swiedczy bo kazde dziecko przybiera we wlasnym tempie;) pozniej moze przestac rosnac przez jakis czas i zrowna sie z innymi dziecmi:)

moja córka urodziła się z wagą 4250g i 57 cm długa,jakiś czas byla na piersi,później troche mieszane karmienie i miałą wtedy jakieś 3,5 miesiąca jak ją tak karmilam to ważyła 6540g i mierzyła prawie 70cm ;) teraz jest na samym sztucznym,za 3 tyg mam szczepienie to ja też zważą i zobaczymy ile waży :) będzie miała nieco ponad 5 miesięcy wtedy :)

Gość Blanka ...
Ciekawe ile będzie wazył mój synek jak bedzie mial 3 mies. Wczoraj skonczyl miesiac i wazy 5200 !!!

Gość AQnia
Mój synuś urodził się w 8 miesiącu z wagą 3270, spadł do 2900, ze szpitala wypisali go z 2980 podkarmiony butelką. Teraz wyłacznie na piersi i w trzy miesiące ma 5620, przybiera około 250-340 gram na tydzień, wczesniaki tak mają że rozwijają się nierównomiernie, dodam że pierwszy miesiąc był okropny dla mnie bo mało przybierał ale mój wspaniały lekarz powiedział że trzeba poczekać a waga ruszy nie karmić sztucznie i teraz jestem wdzieczna że sie nie poddałam i karmie nadal piersią, pozdrawiam wszystkie mamusie:)

moja córa urodizła sie z wagą 2500 ze szpitala jak wychodziliśmy miała 2430 a teraz ma 14 mieisęcy i waż niecałe 10 kg :)

Gość kwiatuszek290183
Moja skończyła wczoraj 3 miesiące i też wczoraj była mierzona i ważona. Urodziła się z wagą 3130 i 54cm a wczoraj było 5350 i 63cm. W pierwszych miesiącach życia dziecko powinno prawidłowo przybierać na wadze ok 700-1000 g i rosnąć ok 2-3 cm natomiast ok 5 miesiąca powinno podwoić swoją wagę urodzeniową

No to mój Bruno skoro ważył przy urodzeniu 3430 to w wieku 5 miesięcy powinien mieć 6860, a on ma 3 miesiące i 7500! Nie ma reguły - każde dziecko rośnie w swoim tempie. Mój starszy synek też bardzo szybko rósł i przybierał na wadze, był dużym dzieckiem i tak było do około 6 roku życia teraz ma 9 lat i nie powiem w klasie są sporo niższe dzieci ale jest też kilkoro sporo wyższych. Tak więc drogie mamusie każde z naszych maluszków jest cudne i śliczne! Buziaki dla dzieciątek!

Gość Meima
Mój synek skończył 3 miesiące, waży 8000 g, mierzy ok. 71 cm. Ale zważywszy na wzrost rodziców - ja 180 cm, mąż 199 cm, to maluch nie może być drobny :) Pozdrawiam!

Moja na 3 miesiące ważyła 6100 i mierzyła 60,5 cm. Waga wyjściowa 3800 a wzrost 55cm:)

Gość dodod
moja niunia waga ur 2600, 49 cm teraz 3 miesiące 5150 i 63cm:)