Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

hej, Julka jaktam po imprezie:-) odstresowałaś się troszkę, ja dziś rano zanim wstałam chciałam zrobić test ale spanikowałam. gdyby chociaż mnie coś bolało to może bym się skusiła a tak myślę że nie ma potrzeby:-( tylko dlaczego znowu mi się opóźnia, co się dzieje?

Atina83 oczywiście,że się odstresowałam i to baaaaaaaardzo:))Było na prawdę super!!!Powiem Ci atina,że ja miałam ostatnie pół roku regularnie@,a po bromku 4 dni mi sie spóżniał...nie rozumie...bo przecież bromergon ma regulować cykle ajjjjjjjj i bądż tu mądrym!!!Atina poczekaj do jutra i rano zrób test...może akurat się udało...a nie wszystkie kobiety będące na początku ciązy bolą piersi!Wiem człowiek boi sie rozczarować i tak zwleka z tymi testami...ale przynajmniej będziesz wiedzieć co i jak!pozdrawiam

Wiesz co Julka ja chyba boję sie tego rozczarowania i wolę jeszcze miec nadzieje:-)) poczekam troszkę. Cieszę się ze imprezka ci się udała i choc troche poprawila ci humor, pozdrawiam:-)

Cześć Dzisiaj zaczynam nowy cykl :(. pozdrówka i trzymam kciukaski za testujące!!!

Gość angela244
Hej dziewczyny Ja jeszcze mam trzy dni do okresu, bola mnie strasznie piersi i czasem duł brzucha.Zaczełam miezyc temperature od trzech dni rano mam 39 stopni. Najgorsze jest to oczekiwanie te dni tak się wloką. Chciałam zrobic test ale chyba nie mam sensu bo pewnie okres dostane.....POZDRAWIAM

Gość justyssa
Hej dziewczeta! Ja rowniez romantycznie rozpoczynam dzisiaj nowy cykl... Angela - masz 39 stopni?! To jest przeciez goraczka!!!

Gość kasiaczek0301
Zrobilam test i dupa..... jedna gruba kreska;/ juz nie mam siły...

kasiaczek0301 nie poddawaj się...wiem denerwuje,ale nie jesteś sama!Ja też mam małego doła bo widziałam się dzisiaj z koleżanką która jest w 6 miesiącu ciązy(będzie miała bliżniaki)i ma taki śliczny brzuch!A co najlepsze,że to jej druga ciąża...i po raz drugi jak podjeła decyzje o ciąży to po raz drugi zaszła w pierwszym cyklu starań!Czemu to takie niesprawiedliwe,że jedni chcą i mają szybko a inni muszą tak długo się starać...chodzić po lekarzach,robić badania,mierzyć temperature ,odliczać dni płodne i co miesiąc łapać takie doły!!!!!!!!!!

Kasiaczek nie daj się temu strasznemu dołowi... w koncu kiedyś musi się udać!!! ja pewnie niedlugo tez zalapię doła zresztą powiem szczere ze juz go mam... dzis tez widzialam sie z kolezanka ktora jest w ciązy i tez ma taki fajny brzuszek opowiada jak jej się dzidzia rusza a ja sie zastanawiam kiedy w koncu ja to poczuję;-( dziewczyny dobrze ze jestescie bo chyba nikt nas nie rozumie tak jak my siebie same.

hej dziewczyny myślałam że w tym cyklu się uda a od soboty dopadło mnie zapalenie dróg moczowych wszystko mnie bolało i piekło jeszcze czuje dziś idę do lekarza rodzinnego dziś mam 15 dzień cyklu i od trzech dni nie przytulałam się z mężem pewnie nic już nam nie wyjdzie w tym miesiącu a takie miałam nadzieje że będą walentynki a ja akurat będę miała 14 dzień cyklu. do końca to sama nigdy nie wiem kiedy jest ta owulacja niby trochę jakby mnie bolały jajniki, rano jak się obudziłam to strasznie miałam obolałe piersi i napięte Myślicie że jeszcze mogę próbować w 15 dniu cyklu

Witam kobietki ;) Mam ogromny problem, gdyż od roku czasu mam miesiączki od 15 do 20 paru dni. I rok czasu sie juz lecze i nic. lekarze zrobili ze mnie krolika doswiadczalnego i tyle. Mam za wysoki poziom prolaktyny i do tego jeszcze doszla insulina i glukoza. Obecnie jestem na etapie brania bromergonu, biore go 4 tyg i od tyg mam ogromne mdłości, wogole nie mam ochoty na jedzenie. na dodatek lekarz powiedzial ze mam jakis poczatkowy etap cukrzycy. Niby stwierdzil ze da sie to wszytsko uregulowac ale ja juz nie wierze w nic takiego. Lekarze starali sie uregulowac mi okres tabletkami anty co powodowalo rozregulowanie miesiaczki, nic na mnie nie dzialalo, nawet tabletki na wstrzymanie mi kazali zazywac i nic, bylo jeszcze gorze okres mialam ponad miesiac. zobaczymy co teraz kolejny lekarz wymysli. Jeśli któraś z kobiet miala podobna sytuacje to bardzo prosze o kontakt mailowy asq8@wp.pl, może któraś z was podpowie mi co mam robić. Bardzo prosze o pomoc!!!!

Masziula03no pewnie,ze mozesz jeszcze starać sią,nigdy nie wiadomo kiedy jest owulacja!!!J mam w 17-18 dniu dopiero!Nic straconego ,może akurat nie będzie stracony!!!!!!!

Gość angela244
hej justyssa pomyliłam sie z tego wszystkiego moja temoeratura to 36.9 ale dzis juz miałam 36,6 wiec okres sie zbliża i z kolejnego cyklu nici. A już miała nadzieje że sie udalo jeszcze dwa dni i zaczynam wszystko od poczatku. Niedaje juz rady....................

madziula ja tez mysle ze mozesz jak najbardzije się starac, ja tez mam owu jakos pozno ja na twoim miejscu staralbym sie nawet do 20dc.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi . powiem wam że ja kompletnie nie umiem rozpoznać owulacji

madziula03 a kto potrafi:))ja tez nigdy nie wiem!Takze głowa do góry!

Atina83 no kochana i jak u Ciebie?wiesz już coś?bo bolą mnie już ręce od trzymania kciuków:)))))))

Gość angela244
Cześć dziewczyny Właśnie dostałam okresu jestem załamana,niewiem co dalej.Kolejny cykl przedemną ciekawe co powie mój lekarz wizyta za tydzien. Mam nadziej że wkońcu nam sie uda........................

Gość Karolcia_S
Witam, Jestem tu nowa, chcialabym sie przylaczyc poniewaz podzielam wasz los - miesiac temu minal rok odkad staramy sie o dziecko. Nic nie wychodzilo z naszych prob, poszlam do lekarza, okazalo sie ze mam podwyzszona prolaktyne - 39 (norma jest 25 podobno). Biore bromergon ale po pol tabletki, wiecej nie daje rady bo mam mdlosci, kolatania serca:(((( Juz nie wiem co robic, po woli sie zalamuje... Bede tu od czasu do czasu zagladala. Pozdrawiam was goroco. Karola.

Witamy Cię Karola;-) zagladaj zaglądaj nikt inny Cię nie zrozumie tak jak my... ja tez mialam prolaktynę 30 norma 25 zaczelma brac bromergon od 18.11 pozniej jak mialam prblemy w oddychaniu zamienialm bormergon na norprolac kosztuje ok 120zl w dawce 75mg ale skutkow ubocznych nie ma. Po miesiacu prl spadla do 5,7. ostatnio jestem na pol tabletki na noc i rowniez jest niska 5,3. NIestety czekam na okres nie mam zadnych objawow wiec sie nie ludze a minelo juz 10 mcy naszych staran.

Gość malutka_0503
witajcie dziewczyny, również mam problem z prolaktyna u mnie jest 134 przy normie 25 :( na rezonansie wyszedł mi gruczolak 5mm na początku brałam bromka ale tragicznie po nim się czułam i lekarz zmienił mi na Dostinex i po nim rewelacja żadnych mdłości itd... tylko martwi mnie jedno.... jak to z ciążą bo słyszałam że cieżko przy tak wysokiej prolaktynie.... pozdrawiam :)

Gość Karolcia_S
Ponad 100 to kurcze bardzo wysoka ale sa odpowiednie leki, trzeba sie leczyc i zaufac lekarzowi. Byc moze potrwa to wszystko dluzej. Ja po woli zaczynam tracic wiare bo wlasnie to wszystko strasznie sie przeciaga w czasie... Teraz biore ten bromergon, zobaczymy jakie beda efekty. To dopiero poczatek. Tez kiepsko go toleruje, tzn teraz jest lepiej niz na poczatku, ale poczatki byly okropne. Za tydzien dostane @, a dostane napewno bo przeciez bralam w tym miesiacu niepełne dawki leku, ale zalamie sie jesli znow beda mijaly miesiace a nie bedzie efektu... No ale pozyjemy, zobaczymy. Moze bedzie ok:)

Gość atina083
hej dziewczyny, dzis robilam test mam 41 dc i nic w ciazy nie jestem @ tez nie ma, wlasnie wrocilam od ginekologa, zmienil mi leki z norprolacu na duphaston i jezeli za 3 mce się nie uda to laparoskopia Boże mam nadzieje ze juz moze w koncu się uda. Tak sie boję:-(( A dzis po wizycie u gina zaszlam do mamy ktora pracuje na oddziale ginekologicznym i widzialam malutkiego slicznego noworodka, az mi się lezka zakręciła w oczku:-(( teraz czekam na @ jesli przyjdzie to od 16 dc mam zaczac brac ten duphaston.

hej dziewczynki u mnie nadal sie nic nie zmienilo kazali mi odstawic orgametril i juz od 13 dc. mam plamienie jutro ide do zupelnie nowego lekarza bo mam juz dosc jak lekarz traktuje mnie jak krolika doswiadczalnego ile mozna zmieniac leki bez robienia zadnych badan przeciez prolaktyne mialam wysoką po obciazeniu ( 347) jak zapytalam lekarza czy moze zrobic kontrolne badanie po kilku miesiacach brania bromergonu to mi powiedzial ze nie trzeba bo to napewno nie od tego.Ja juz glupia jestem kazdy lekarz gada zupelnie co innego nie rozumiem co kazdy studiował jakąś inna tą medycyne czy jak???!!!

Gość Karolcia_S
Dziewczyny ja tez juz nic nie rozumiem. Biore bromergon, przedtem mialam w miare regularne cykle, tzn co 27-29 dni a teraz po 1 miesiacu brania juz w 22 dniu cyklu czyli wczoraj zaczal mnie bolec brzuch jak na @ i na bieliznie zauwazylam rozowo-czerwona wydzieline:(((((( Dzis narazie jej nie ma ale sadze ze to poczatek @. Czy ten bromergon tak dziala???????? Boje sie ze mi sie wszystko poprzestawia w zyklu:( Załamka.

Karolcia_S wiesz mi lekarz mowil ze ten bromergon to moze nawet przyspieszyc @, lub tez opoznic, a moze ty masz plamienie implantacyjne ktore nastepuje do 12 dni od owu? czy juz sie okres rozruszal?

Gość Karolcia_S
Atina nie wiem co jest:( @ brak, plamienie ustało. Ale brzuch mnie strasznie boli właśnie jak na @:((((

Karolcia_S nie nastawiaj się na ciążę aczkolwiek to mozliwe, mpoja kolezanka wlasnie po bromerognie zaszla w ciaze i nawet sie nie spodziewala ze tak szybko bo jakos sie jej przez ten lek wszystko poprzestawialo, takze czekaj spokojnie jescze pare dni i rob test jak jestes niecierpliwa. a przy ciazy tez bruszek boli jak na @ a masz jakies inne objawy? uplawy np?

Atina83 co u ciebie,nic nie piszesz,robiłaś już test?a ile dni Ci się już spóżnia?Kobietko napisz co i jak!

Hej Julka26, pisalam ale jkaos mi loginy pomylily i pisalam pod nikciem atina083:-) test robilam w środę w 41 dc i nic w ciazy nie jestem @ tez nie ma, w srodę bylam u ginekologa, zmienil mi leki z norprolacu na duphaston i jezeli za 3 mce się nie uda to laparoskopia Boże mam nadzieje ze juz moze w koncu się uda. Ta prl z 30 spadal do 5 więc stanowczo za malo teraz jest (norma jest od 5:-( Tak sie boję A po wizycie u gina zaszlam do mamy ktora pracuje na oddziale ginekologicznym i widzialam malutkiego slicznego noworodka, az mi się lezka zakręciła w oczku teraz czekam na @ jesli przyjdzie to od 16 dc mam zaczac brac ten duphaston. @ nadal nie ma i nie zanosi sie mam wziąc luteinę na jego wywolanie. W ogole dziwne rzeczy się dzieją np dzis rano mialam taki sluz mokry rozciagliwy jak plody ostro w 43dc:-)) szczerze to nie wiem co jest grane