Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość natie75
Bella no u mnie własnie jak zaczełam plamic piersi przestały boleć wogle mnie nie bolały...i to mnie zastanawiało.... Ja czekam na @ powinna sie pojawić we wtorek po niedzieli...po niedzieli mam też wizytę u lekarza-pytałam dzisiaj i są w końcu wyniki dna tej cytomegalii zobaczymy co tam wyszło....

bella branie luteiny nie zaszkodzi jak masz zaczac krwawic i tak zaczniesz... wiem cos o tym bo tak mialam za 1 razem... ale jakos tak mam ciagle nadzieje ze moze jednak lekarz sie u Ciebie pomylil...

Wiem Myszeczko ze jak ma byc krwawienie to bedzie luteina go nie powstrzyma poczekam jeszcze kilka dni i jak nie bedzie oznak poronienia zglosze sie do szptala z Niby i ja mam cien nadzieji ,ale malusienki...piersi bola strasznie wszystko mi smierdzi eh zeby chociaz oznaki bylej ciazy przeszly latwiej by bylo boje sie zostac sama bo wpadam w jakas histerie....ale widze ze za drugim razem jest jakby latwiej moze dlatego ze nie widzialam dzidziusia i nie slyszalam serca,a moze mozna nawet do koszmaru przywyknac?????

Bella- a może zróbb ta Bete i sprawdź czy przyrost jest prawidłowy?'bo może sie okazać ze jest i dzidzius jeszcze nie urosl?

Ewus myslalam o tym ale wole poczekac kilka dni i isc na scan one moor time Kazde kolejne badanie jest dla mnie strasznym stresem a jak dzidzius jest to go zobacze na usg.Ewus milobze sie odzywasz ja mam dola strasznego pisz co u Ciebie jak chcesz to mozesz pisac na moj ang nr tel mam go tutaj i jest doladowany wiec Ci odpisze

Ewus myslalam o tym ale wole poczekac kilka dni i isc na scan one moor time Kazde kolejne badanie jest dla mnie strasznym stresem a jak dzidzius jest to go zobacze na usg.Ewus milobze sie odzywasz ja mam dola strasznego pisz co u Ciebie jak chcesz to mozesz pisac na moj ang nr tel mam go tutaj i jest doladowany wiec Ci odpisze

Wyślij mi może smsem swój polski nr to zadzwonie i pogadamy jak chcesz- R za chwile wychodzi do pracy

Ewus dzieku za nocne rozmowy!!!!pomoglas mi zrozumies m niby on tak samo zawinil jak ja.U mnie kolejny straszny dzien czekanie na poronienie.....tymczasem poranne mdlosci i piersi bola .

Bella ja także na początku obwiniałam tylko siebie i zamknełam się w sobie..Nie chciałam z nikim rozmawiać, ani z rodziną ani z m..Więc rozumiem ciebie..Ale musicie przez to przejść razem..Uwierz mi że on też czuję się źle z tym wszytskim, bo nie umie tobie pomóc.. A cuda się zdarząją i nie o jednym cudzie słyszłam więc głowa do góry i czekamy:-)

Gość stokrotka201
Hej Laski:-D. Jaka ją niewyspana jestem :-D wczoraj miałam randkę z mężem. I co i zabrał swoje kobitki do kina bo dostał zaproszenia na odwet i co i nie mógł biedak oglądać spokojnie filmu bo musiał żony pilnować żeby nie chrapala :-D Film w 3d więc na legalu usnelam sobie :-D. I wróciliśmy do domu po 12 :-D ostatkami sił wdrapalam się na łóżko i chlup o śpię do rana nawet mała była zmęczona bo ani drgnela a tak przeważnie budziła się 5 min przed moim budzikiem :-D

bella myślę cały czas o Tobie... nawet mój mąż wczoraj powiedział, że bardzo mu przykro, bo czasem mu tam coś przebąkuję o forum... jak tylko będziesz po pierwszej @ i nie będzie zabiegu to musisz się postarać o kolejne dzieciątko... wierzę, że teraz się uda... jeśli będziecie mieć czas to poczytajcie, mądry człowiek z tego lekarza mimo okrutnych słów...http://dwatysiace-11.blogspot.com/2011/09/w-swiecie-metafor-nienarodzone-dziecko.html

MARYSIA PODZIEKUJ M I TOBIE DZIEKUJE ZA SLOWA OTUCHY oraz wszystkim ktore mbie tu tak wspieraja,na razie nie mam plamien umawiam sie wlasnie na przyszly tydz na wizyte do szpitala ehhhhhh

Dziewczyny jestem załamana !!!!!!!!! Mąż odebrał wyniki wczorajszych badań i OB mam znowu 23 :( czyli to nie bylo od zęba :( ja już nie mam sił ... chyba sobie daruje te hsg! mam to gdzieś czy znowu będzie pozamaciczna :( jedyne dla pocieszenia TSH 0,4 nigdy tak dobrego wyniku nie miałam, prolaktyna 26 a więc za dużo, wolny testosteron 0,6 a norma do 4 więc tu też jest ok! A mój gin. upiera się że prolaktyna mi się podnosi jak tsh się podnosi no i jego teoria padła! Lekarze gówno wiedzą !! Jestem taka zła bo nic nie wychodzi ;( jak ja bym chciała żeby ktoś znalazł mi przyczynę OB !!!!!! może do znachora pójdę :(

Gość gocha-04
Bella na innym forum dziewczyna pisała, że też lekarz zrobił jej usg i stwierdził, że płód nie ma pulsu i już leżała w szpitalu i czekała na łyżeczkowanie. Tylko całe szczęście było jakieś zamieszanie i kilku lekarzy do niej przychodziło i ona prosiła o usg. Któryś z lekarzy mówił, że było robione i nie trzeba ponownie, bo nic nie ma, a inny zrobił jej przed zabiegiem ponowne usg i okazało się, że jest puls! A teraz jest już prawie w 30tc i na dodatek twoja imienniczka z nicku forumowego. :) Bella sprawdź to jeszcze u innego lekarza i na innym sprzęcie usg, tylko o to cię proszę! Trzymam cały czas kciuki i

Gość gocha-04
Endi, ale d**a z tym OB. PRL faktycznie ciut przy wysokie, ale to akurat da się szybko zbić. A dlaczego mówisz, że ciąża pozamaciczna? Marysia bardzo fajnie ten lekarz się obronił. W sumie to trochę się z nim zgadzam, że oni mówią tak jak ich nauczyli, a też trudno, żeby nad każdym pacjentem się rozczulali, bo to też ludzie i psycha może nie wytrzymać. Szczególnie jak się te najgorsze wiadomości przekazuje, dlatego też wolą tak troszkę oschle mówić o przyszłym dziecku, bo do porodu to nic nie jest na 100% i wszystko się może zdarzyć. Ale z drugiej strony też rozumiem kobiety. Normalnie błędne koło.

Gosiu nie dam sie dotknac bez ponownego usg spokojnie !!!!!mam we wtorek wizyte i Po prostu Endi nie zalamuj sie tylko odczekaj jeszcze i skonsultuj z lekarzem

Gość antoninka27
Endi ja mialam robione hsg i wymagali jedynie dobrej biocenozy, odpowiedniego dnia cyklu i tyle. Poszlam pamietam wtedy lekko przeziebiona. tez by mi moze nie zrobili, gdyby robili ob... to tylko strata czasu dla Ciebie, a przeciez po hsg i tak dostajesz antybiotyki, zeby nie doszlo do powiklan. Nie myslalas o zrobieniu hsg u innego lekarza? Na hsg przeciez mozna sie zapisac do jakiegos szpitala..

Endi ale rozumiem zniechecenie ja teraz nie zamiezam nic robic n!!!nie bede brala antykoncepcyjnych ale tez mam gdzies wszystkie badania,ostatnio spedzilam rok na badaniach ..... i co!!!

Endi ale rozumiem zniechecenie ja teraz nie zamiezam nic robic n!!!nie bede brala antykoncepcyjnych ale tez mam gdzies wszystkie badania,ostatnio spedzilam rok na badaniach ..... i co!!!

Antoninka no właśnie miałam to miec robione w szpitalu państwowym !! Wymagane jest ob > 15 ! Bez tego dupa ! Po co pójdę do lekarza, zleci morfologię, wymaz, mocz i nic nie wyniknie jak zawsze, strata czasu ! Oczy mam tak zapuchnięte od płaczu że ledwo widzę, nienawidzę tej bezsilności!!!!!!!! Gocha tak napisałam bo od następnego cyklu się staram i mam to w dupie czy znowu zajdę w pozamaciczną, najwyżej wytną któryś jajowód, może wtedy zaczną coś ze mną robic !!!!! Ja już naprawdę psychicznie wysiadam jak nie urok to sraczka, jak ob spadło to grzybica i torbiel, same widzicie jak mam pod górę :( może nie mam miec dzieci i tyle !!!! A Mąż mnie wkurzył, powiedział że dopiero pół roku leczymy się u nowego lekarza, inni leczą się latami, mam się przestac tak denerwowac, a ja mu wykrzyczałam że póki co to robimy mnóstwo bezsensownych badań i to wcale nie znaczy że się leczymy !!! :( Bella masz rację po h.. te badania !!!!! Nic z tego nie wynika I co lekarze sie upierają że prl mam podwyższoną przez tarczycę a gówno prawda, bez bromergonu napewno nie zajdę :( Jeszcze teśc przyszedł i sie pyta "a czemu ona płacze" noż k**** !! h** go to obchodzi !!!!!

Postawcie się na moim miejscu ................. tak szczerze co Wy byście zrobiły skoro nie da się ustalic przyczyny ..........

Endi no i co mi przyszlo z ustalenia ku.... przyczyny haha nic piste jajo mam w prezencie nie wiem czy to byla ta przyczyna a moze jest wiecej....

Gość celinka85
Endi jak pamiętasz, pisałam tu wcześnie, że też jestem po ciąży pozamacicznej...Po ciąży pozamacicznej jeszcze przed hsg konsultowałam się z wieloma lekarzami i każdy mi powtarzał, że jakbym miała zrosty w jajowodzie to bym w ogóle nie zaszła w ciążę, więc staraj się kochana i czasu nie marnuj...ja też miała problem przed hsg z wysokim OB, a później z wysoką prolaktyną, która wynosiła około 160 ml/u i przez pół roku brałam bromergon, a teraz jestem w 10 tc....

Celinko wiem, pamietam Cię :) pisałyśmy też na forum o insemce :) Zastanawialam się co u Ciebie i cieszę się że z Wami wszystko w porządku :) Ja tak w środku czuje że źle robię nie starając się ... w końcu lekarz nie jest Bogiem ... wszystkiego nie wie !! Miesiąc temu OB mialam 8! i myslałam że będzie to badanie ale niestety pojawiła się u mnie grzybica i torbiel i wszystko poszło .... a teraz powtórzyłam żeby wiedziec czy robic biocenoze i widzę ze sensu nie ma , biocenoza tylko miesiąc ważna

Bella im człowiek więcej wie o swoim stanie zdrowia tym gorzej na tym wychodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Patologie (alkoholiczki, brudasy) rodzą zdrowe dzieci !!!!!!!!!! To się pytam jak to jest ??????? Gdzie jest k**** na tym pieprzonym świecie sprawiedliwość ?????????????? A te babsko co w lodówce trzymała troje noworodków ???????????? Dlaczego Bóg daje takim ludziom dzieci i pozwala na zabójstwo ?????? Nic na tym świeci nie jest w porządku !!!!!!!!!!!! Ja to wszystko pier**** mam dośc, nie chce mi się żyć, nie wiem po co żyję ?? Jaką ja mam misję na tym świecie ?? No bo jak matką byc nie mogę to ja nie widzę semsu takiego życia.

Powodzenia dziewczyny, ja mam dość, mam deprechę, nic mi w życiu nie wychodzi, mój małżonek powinien mieć lepszą żonę.

endi u mnie w szpitalu nie wymagali zadnego badania przed hsg, wiec moze zmien szpital albo pokaz ten dobry wynik ktory mialas poprzednio .

Endi jestesmy wyjatkowo jednomyslne ,zarabiam dobrze ale na co mi ta kasa skoro nie mam na kogo wydac poza soba,moge jechac na Karaiby Las Vegas gdzie chce ale przestalo mnie to cieszyc bo to sie znudzi w koncu .Chce miec dziecko bo tylko dla tego warto zyc, to daje sens zyciu ale po raz kolejny zycie przekreslilo jakikolwiek sens ...i teraz nic mi sie nie chce i nic nie cieszy

Gość antoninka27
mi tez sie zyc nie chce, wszystko na nic, tez juz jestem w stanie depresyjnym... popijam wodeczke smakowa z m, no trzeba sie jakos rozluznic, wszystko mi jedno, stronilam od winka, imprez przez 1,5 roku....... ten swiat to jedna wielka niesprawiedliwosc, wlasnie sie dowiedzialam ze kuzynka spodziewa sie trzeciego dziecka, a niektorzy nie moga miec nawet jednego :( to racja z niedroznymi jajowodami nie mozna miec nawet jedengo dziecka!! Zadnej ciazy pozamacicznej, w ogole sie nie da zajsc :( Ja czekam na ta laparo jeszcze ponad 3 tygodnie... nie widze sensu niczego :( Endi dobrze Cie rozumiem, ale zrob hsg albo prywatnie albo w innym szpitalu tak jak mowi Justa, zrob hsg to wazne, moze cos powie, oby jednak bylo wszystko drozne, nie zycze nikomu tego co przechodze... choc ciazy nie race tak jak biedna Bella, trzymaj sie cieplo Sloneczko :*