Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Bella ja jestem i czytam na bieżąco, muszę przecież wiedziec co u Was :) ja odpuszczam, dzisiaj idę do endokrynologa, mój piesio będzie miał dzisiaj operację (wycięcie guza na sutku), tak tylko się zastanawiam co teraz endo zaleci bo mi tsh spadło do 0,46 nie chcę popaśc w nadczynnośc. Nawet nie chce mi się sprawdzac tego OB bo po co, nic mnie nie cieszy w jakąs mega apatię wpadłam. Teściowa się pytała i co dalej będziecie robic ... a ja ze spokojem N I C ;) Zapytam dzisiaj lekarza czy może zna jakiś szpital gdzie mim zrobią hsg bez sprawdzania OB bo już innego pomysła nie mam ;) Belluś ty teraz czekasz na usg ??? Zuzu ja po bromergonie zaszłam w 3 cyklu brania, jedną tabl. na noc żeby nie odczuwać skutków.

No szlag mnie trafi zaraz kolejka byla taka bo ultrasonograf sie popsul i raz pokazywal dobrze a raz ciemnosc ja tez widzialam po twarzach wychodzacych ze sa wkur.... zanim do mnie doszlo wyszedl lekarz i przeprosil,nastepna wizyta w poniedzialek o 10 rano, zrobili mi za to bete w nagrode za czekanie chyba owiedzieli ze to wyglada jak 6tydz ciazy wiec poniewaz u mnie powinien byc juz 9tydz prawdopodobienstwo pustego jaja ktore puste sie powieksza nieznacznie jest prawie 100% ale musza potwierdzic to usg

Gość stokrotka201
Bella ale u mnie też było różnicy 2 tyg więc jeśli beta jest że 6 tc to może jeszcze nic straconego ....trzeba czekać

Gość gocha-04
Bella to jest jakiś znak. To nie może się tak beznadziejnie skończyć. Do poniedziałku jeszcze kilka dni to mam nadzieję, że na usg coś jednak będzie pulsowało. Boszeee tak bardzo bym tego dla ciebie chciała. aha i czy to znaczy, że miałaś od razu wynik bety? i wskazuje on na 6tc?

bella a moze idz do innego lekarza .... wykonczysz sie psychicznie przez ten tydzien no i chyba lepiej w razie co miec usunieta mniejsza "ciaze" i w razie co lepiej miec wszystko juz za soba ... wspolczuje Ci . Trzymaj sie mocno kochana ...

Gość stokrotka201
W sumie ją bym poszła do pierwszego lepszego szpitala powiedziała że źle się czuje że test wyszedł pozytywnie i muszą cię zbadać i zrobić usg i jak coś to na poniedziałek będziesz miała już opinię do porównania.

U mnie nie ma blisko drugiego szpitala i nie wiem co robic to czekanie mnie konczy,lekarz powiedzial ze jak nie mam krwawienia to mam czekac bo nie dojdzie do zakarzenia.Za to mam sraczke z nerwow ...przepraszam za wyrazenia

Gość stokrotka201
To ja poszlabym do ginekologa prywatnie aby tylko zrobił usg i wyrazi swoje zdanie. Po co masz stresowac się......a jak wszystko jest ok i tylko dzidzi nerwy zaszkodza tonie warto czekać.

Ja tez- szukaj bella jakiegoś lekarza z usg- po co masz jeszcze tydzień umierać z nerwów- lepiej wiedzieć nawet najgorsze

Gość gocha-04
ja wiem, że biegunka czasem zdarza się na początku ciąży i ostatnio nawet dziewczyna z innego forum się z nią zmagała.

Gość gocha-04
ale, żebyś się nie denerwowała i jak masz siły to można do jakiegoś gin zapisać się na badanie.

Szczerze Gosienko nie mam sil juz,najchetniej bym sie polozyla i zasnela na dlugo na 3miesiace..... Nie wiem czy mam ochote jeszcze na jakis lekarzy,ale moze jutro zmienie zdanie a razie nie moge wyjsc nawet z toalety hahahahahha

Gość gocha-04
hehe Bella, ale to najlepsze miejsce na wyciszenie się. ;) Najważniejsze jest to, żebyś psychicznie się czuła w miarę ok, bo wszystko siedzi w głowie. I najlepiej jak już zdołasz wyswobodzić się od toalety to walnij się na łóżko i odpoczywaj. :)

bellus az nie wiem co mam Ci powiedziec bo wiem ze zadne slowa nie pomoga... strasznie wspolczuje tego czekania... jak sie dowiedzialam o obumarciu mojej ciazy to tylko marzylam by juz bylo po wszystkim... martwi mnie tylko Twoje podejscie do meza... i mam nadzieje ze sie to wkrotce zmieni...

Bella myślami jestem z Toba!! Bardzo Ci współczuję, w ogóle lekarze nie licza się z naszymi uczuciami co tu dożo mówić.. Zuza ja bromka biorę od 2m-cy na noc,. W ogóle lekarz mi zlecił branie na noc przed snem. . U mnie nie było żadnych skutków ubocznych, zaczęłam brać od ćwiartki przez tydzień a teraz biorę po pól tabletki

Ja dalej w toalecie ,to chyba stres tak na mnie dziala wszystkie jestescie kochane!!!!! Pomagacie i myslicie o mnie ,TAK BARDZO WAM DZIEKUJE JAK CHCIALABYM USLYSZEC BICIE SERDUSZKA NA SKANIE!!!! jak mnie odpusci to ude spac

Gość Interesantka25
hej dziewczyny.... bella...trzymaj sie,głowa do góry!!!!!słonko zaświeci...zobaczysz..... dziewczęta moje drogie tak was obserwuje...i sie zastanawiam..... wyczytałam z waszych postów ze wy bierzecie od połówki co całej tabletki bromka...i sie zastanawiem.....czemu ja mam taką końską dawke..... 1,5 tabletki.....teraz juz 2gi cykl z nim.... kurde...czy lekarz nie przesadził troche....z tą dawką dla mnie.....?zwiększając ja nie kazał robić kontrolnie prolaktyny tylko sama dawke wtedy z całej tabletki na 1,5 zwiększył. zrobiłam sobie progesteron na własną rękę......wynik 10,43 a norma do 15coś tam....dla fazy lutealnej owulka chyba była...na to wygląda.....tylko dziwnie bo zaraz po @ i od tego momentu cyce tak strasznie mnie bolą..... dziś jakieś nerwy mnie wzieły na wszystko i na nic...... tak sobie myslałam o swojej sytuacji w pracy i łzy mi w oczach stanęły..... pms sie juz odzywa...często przed @ mam takie wachania nastroju. ubzduram coś sobie a potem płacze. cykl mi sie chyba skraca.....mysle ze max 30 dni bd miał.....bo czuje sie strasznie okresowo.....juz 2 tydzień....grrr.....chce zeby juz ta @ przyszła,ale jeszcze minimum 5 dni oczekiwania....na nią.... bromek tak wszystko namieszał ze nie wiem czy sie cieszyć czy martwić..... owulka zaraz po @ a była kiedyś około 21go dc cyce jak mnie zaczynały boleć tydzień przed @ to teraz od owulki juz bolą.... non-stop skurcze,dziś cały dzień....juz momentami wytrzymać nie mogłam.... jajniki tez dają znać o cobie od owulacji...masakra jakaś......pomocyyy!!!!juz nie daje rady....

Gość natie75
ak bBella kochana jak TY wytrzymasz tyle dni .... a mozwe to faktycznie jakis znak i okaze sie ze jednak wszystko jest ok...cuda sie zdazaja!...bardzo bym chciala zeby bilo dobrze....Trzymaj sie kochana i nie poddawaj badz silna jestem z Toba pamietaj A tak na marginesie to porazka z tymi lekarzami skoro taki przypadek to powinni skierowac gdziekolwiek aby jak najszybciej to wyjasnic a nie trzymac w niepewnosci ttyle dni jeszcze i niby zakazenia nie bedzie a co bedzie jak jednak cos nie tak bedzie?!pozniej oni nie winni -ostatnio ogladalam TomaszaLisa na zywo i bylo malzenstwo gdzie kobieta z objawami zatr ciazowego znalazla sie w szpitalu i odeslali ja do domu ze niby wszystko ok w nocy dostala biegunki wymiotow i odeszly jej wody w szpitalu okazalo sie ze dziecko nie zyje juz a jak byla wczesniej to wszystko bylo ok i mogla juz urodzic bo synek byl w pelni rozwiniety a tak odwiedzaja teraz go na cmentarzu przeciez to jest absurd i paranoja z tymi lekarzami na kase chorych-brak slow.... Interesantka ja bralam jeszcze wieksza dawke bo 1 rano i 1 n noc i pomoglo odrazu bo w 1 cyklu zaszlam w ciaze...choc poronilam.... A u mnie 4 dc @ sie konczy ale w sumie nic nie mierze nic niwe robie w przyszlym msc chce zaczac brac bromek i moze w czerwcu cos sie uda....pozyjemy zobaczymy...

Bella może idź do innego lekarza bo to czekanie Cię wykończy:(Ja się stresuje myśląc o Tobie to nawet nie jestem w stanie wyobraźić sobie co ty czujesz:( Interesantka ilość brom. zależy ile miałaś podwyszszoną prolaktyne-jak norma jest chyba 15 to ja miałam 18 więc niewiele więcej dlatego mam pół tabl. jak zaczełam brać to plakałam na każdym kroku...wiec to chyba normalne no i czułam moje jajniki jak nigdy:)więc to chyba normalne:))chyba hehe:)

Gość Interesantka25
zuzu ja miałam podstawową prawidłową...tylko po obciążeniu skoczyła 14X...wiec sama nie wiem...a naczytałam się ze po obciążeniu sie nie zbija prolaktyny....choć widze ze chyba to w moim wypadku coś pomaga....niedługo po @ było juz po owulce...a kiedyś czekałam na nią nawet do 21dc.....wiec może jednak dobze ze lekarz mi ta po obciązeniu zbija.a podstawy były...bo miałam bardzo długie i nieregularne cykle.....no i ciązy ciągle też barak....mam nadzieje ze ten bromek coś da.....mam nadzieje.

Już po wizycie mam znowu brac bromek ale pół tabletki na noc, co do OB poradzil zeby zrobic proteinogram ... nie wiem co to takiego może któraś z Was słyszała o czymś takim ? stwierdził że tarczyca ładnie wyregulowana i zostaję na dawce n 88, aaaa i dostałam zwiększoną dawkę witaminy B i biotynę na moje wypadające włosy, niby powinny już nie wypadac jak tarczyca uregulowana ... i to tyle u mnie Bella myślę o Tobie, dziwne że w szpitalu kazali Ci przyjśc dopiero w poniedziałek ....... to co mają 1 ultrasonograf ??

aaa to ja jednak się nie znam:( tez mam nadzieję że brom. pomoże:) szczerze bardzo na to liczę-dziś 7 dzień cyklu czekam do dni płodnych i do dzieła:)Ale widzę że na jedne dziewczyny działa odrazu a na inne wcale-nie mam pojęcia od czego to zależy...

Endi nie slyszalam nigdy o tym???? U mnie maja jeden ultrasonograf chyba .....w ogole kasa chorych jest chora w samej nazwie. Dzwonilam do mojego gina tego prywatnego.....powiedzial zebym piczekala do poniedzialku bo moze te kilka dni pomoze zobaczyc zarodek bywa ze u niektorych kobiet pokazuje sie w 9tc.i naprawde warto poczekac bo kazdy dzien w ktorym nie na krwawienia sie liczy. Zmartwil mnie jednak wynikiem bety bo powiedzial ze raczej powinno pokazac co najmniej7-8tc i powiedzial ze biegunka w mojej sytuacji moze zwiastowac nadchodzace poronienie

Gość Peaska87
Witam dziewczyny....ja juz walcze o dzidzie 30 cykl. Od poczatku nie bylo zadnej przyczyny. Bylam stymulowana 4 cykle....ale nic nie dalo. Kolejne badania i kolejne...wsxystko ok...az w koncu lekarz skierowal na badanie prolaktyny z mtc. Pierwsza wyszla w normie a druga skoczyla x15. Przepisany zostal mi norprolac 1/2 cidziennie i duphaston. Wlasnie dzis zakonczyl sie 3 cykl bez rezultatu...nie wuem ci dalej. Gin zaleca kontynuacje...przez kolejne cykle dwa, a potem sproboeac inseminacji z kontynuacja leczenia. Zastanawiam sie czy rzeczywidcie ta prolaktyna mogla wplynac na moja plodnosc...podobno odchodzi sie od badania prl z mtc. Nie wiem co mam myslec...juz tak dlugo czekam. Ile dziewczyny czekalyscie na efekty?

Przecież usg miałas chyba tydzień temu- więc od tego czasu powinno już coś urosnac

Gość gocha-04
Bella a może ciąża jest trochę młodsza niz nam wszystkim łącznie z lekarzem się wydaje. Ja bym próbowała czekać na pon, choć nie wiem jak by mi to wychodziło. Endi pojecia nie mam co to ten proteinogram znaczy, ale widzę jakieś nowe światełka w tunelu. To dobrze, bardzo dobrze. Peaska pół roku temu bromka odstawiłam, ale jak go brałam to sie nie doczekałam efektów i nadal czekam.

Interesantka mi po obciążeniu skoczyła 26x. A biorę po ćwiartce bromka . Peaska ja sama nie wiem jak to z ta PRL po obciążeniu. Widzisz ja miałam normalna 12,6 a po obciążeniu 330 a zaszłam z ciąże w pierwszym cyklu starań. Niestety poroniłam:( A teraz już 3 cykl z bromkiem. Wydaje mi się że największy problem jest w naszych głowach. Ktoś kiedyś powiedział że najlepszą metodą jest chęć posiadania dziecka i to święta prawda. Bella nie wiem sama co bym robiła na Twoim miejscu. Ja cały czas wierzę w cud

Dziewczynki ide do pracy ,biegunka dotknela takze i m wiec latamy oboje i wesolo jest bo wczoraj byly wojny o toalete;) U mnie brak krwawienia a wszystkie objawy ciazy wrocily no moze nie wszystkie ale piersi bola i jestem potwornie glodna i latam sikac jak wczesniej.Nic juz z tego nie rozumiem i mam dosc ciazy wiecej sie w to chyba nie laduje.Mam metlik w glowie ale czekam do piniedzialku chyba ze wczesniej zwarjuje i mnie gdzies zamkna ;) Stokrotka Justa jak sie czujecie mamusie????? Madziusiek halooooo,Endi cieszysz sie wynikami;);) gosia jak humorek? Natie kiedy m wraca????