Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaa5

Rozdwajające sie paznokcie po raz kolejny.

Polecane posty

Gość mońka
SALLY HANSEN, SALLY HANSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO SALLY HANSEN!!!! FAKT,FAKTEM DROGI.... ALE NAKLADAJAC 2 WARSTWY DZIENNIE .... NAPEWNO COS POMOGA....A COS TAŃSZEGO...POLECAM CYTRYNĘĘĘ...A RACZEJ SKÓRKĘ Z CYRYNY I SOBIE NIĄ POLEROWAĆ PAZURECZKI :) POZDRAWIAM :)

Gość emu-83
a mi się jeden paznokieć rozdwaja i do porządku z nim dojść nie mogę. Ja stosuję odzywkę z herba studio taki balsam w małym pudełeczku wsmarowywuje,używam olejku do panozkci z Killys,wsmarowywuje krem do rąk i paznokci.Mam też odzywkę do paznokci z sally hansen taką niebieską.Piję wapno.Cynk w tabletkach jest ponoć dobry,mozna też stosować olejek rycynowy,brać witaminy.na pewno nie radzę polerować ani malować paznokci jakimiś lakierami.

Gość emu-83
a mi się jeden paznokieć rozdwaja i do porządku z nim dojść nie mogę. Ja stosuję odzywkę z herba studio taki balsam w małym pudełeczku wsmarowywuje,używam olejku do panozkci z Killys,wsmarowywuje krem do rąk i paznokci.Mam też odzywkę do paznokci z sally hansen taką niebieską.Piję wapno.Cynk w tabletkach jest ponoć dobry,mozna też stosować olejek rycynowy,brać witaminy.na pewno nie radzę polerować ani malować paznokci jakimiś lakierami.

Gość emu-83
no i polecam szklany pilnik.

Gość ewa413
Również miałam ten problem i polecam Skrzyp do paznocki 9ml firmy Paramedica. Nie tylko koniec z rozdwajaniem, ale w dodatku moje paznokcie są mocne i zdrowo wyglądają. Nanosi się go łatwo bo podobnie jak lakier do paznokci. Pozdrawiam

Gość tala117
Wiele z Was pisało, że od malowania paznokci zaczęły sie one Wam rozdwajać. Myślę, że to mało prawdopodobne... Kosmetyczka radziła mi, aby malować je jak najczęściej, ponieważ dzięki temu staną się twardsze ;) Owszem.. zauwazyłam, że pomimo malowania rozdwajają się, ale, w moim przypadku, to raczej dlatego, że zdrapywałam lakier na nudnych lekcjach xP Póki co nie stosowałam jakiś wyszukanych metod ;) Smaruje ręce i paznokcie grubo kremem do rąk.. no i nie maluję ich, bo po kremie lakier się nie trzyma... :/ Jak to nie pomoże to zacznę stosować jakieś preparaty i wtedy dam znać ;)

Gość malutka 85
Przeczytałąm tu- na forum, że problemy ginekologiczne mają związek z rozdwajającymi się paznokciami. Jak to możliwe i jakie choroby mają na to wpływ i czy to prawda?

Gość evie........
ja stosuje humavit (od 10 zł ale zależy od apteki lub sklepu), stosuje jakieś 2 tyg. i musze przyznać że powoli widać efekty mimo że często mam styczność z detergentami, paznokcie już się tak nie rozdwajają i poza tym nie wypadają mi tak bardzo włosy- w sumie to z tego powodu zaczęłam je brać. w opakowaniu jest 250 tabletek- 2-4 tabletki w trakcie lub po posiłku- czyli starczają na jakiś miesiąc. myślę że warto

Gość agusia484
woda i sok z cytryny - no i należy moczy pazurki

Gość jola0333
Kwestia zadbanych paznokci nie jest taka prosta, zawsze chciałam miec ładne zdrowe zadbane paznokcie przyjmowałam rożne preparaty, kupowałam drogie odrzywki do pazkonci i nie bardzo to skutkowało, paznokcie były słabe, rozdwajały się usiane były białymi plamkami. Teraz już wiem ze nie tedy droga o paznokcie trzeba dbać od środka. Od 4 mcy przyjmuje kwas foliowy z racji tego ze staramy sie o malą kicię i musze powiedziec ze wyglad paznokci bardzo sie poprawił po okolo 2 miesiącach wiec postanowiłam się nimi bardziej zająć. Obecnie zażywam kwas foliowy z witaminą B6 firmy Humawit 120 tabl ok 18 PLN, jem codziennie jedną galaretkę, rozpuszczam łyżeczkę żelatyny wstawiam do lodówki i wcinam zastygniętą, codziennie piję napar ze skrzypu polnego 2 szklanki (30 szasz. ok 4PLN0 oraz ok 2 szkl. naparu z pokrzywy ok 3 PLN - 30 szaszetek, ponadto wieczorem nacieram paznokcie plasterkiem z cytryny i mocze chwilę w podgrzanej oliwie. Wiewrzcie lub nie ale efekty są zaskakujące, moje paznokcie wyglądają rewelacyjnie, spróbujcie warto chociaż na efekty trzeba trochę poczekać

Gość emu-80
Ja stosuje maść w takim małym opakowaniu z firmy Herba Studio (dostępna w aptekach szczególnie w Super Pharma)I uważam ,że jest bardzo dobra i naprawdę skuteczna,a koszt to jakieś 8 zł. Oprócz tego stosuję olejek ze skrzypem i witaminami E i A. A wszelkie prace domowe wykonuję w rękawiczkach.

Gość jola0333
Rzeczywiście emu-80 zapomoałam o tym napisać ja również nie kwinę w domu palcem bez nałożenia rękawiczek, a swoją drogą kupię ten żel jestem ciekawa jak działa

Gość izulkaa
Droga autorko, tylko nie polerki do paznokci ! przecież nimi tylko ścierasz płytkę i paznokcie robią się cieńsze, owszem ładnie wyglądają, ale nie używaj ich, gdy masz zamiar wzmocnić paznokcie :) pozdrawiam

Gość jadwinias
moje paznokcie mają pełno brózd podłużnych a bokach są prawie kanciate, no i ta rozdwajająca sie płytka, nie piłuje prawie nie podaję ręki ,poobcinane do samego ciała aż boli.To trwa od dwóch miecięcy. Choć nigdy nie były za mocne to teraz są okropne.A nawiasem mówiąc to boję się, że to obraz zewnętrzny dolegliwości wewnętrznych.Co robuić????????????????

Witam, juz do dłuższego czasu mam problem z rozdwajającymi sie paznokciami. Znalazłam w internecie artykuł na ten temat który mi wiele wyjaśnił jakie zaburzenia wewnętrzne organizmu towarzysza zmianą w wyglądzie paznokcia.Tu jest link to tego artykułu: http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/paznokcie/czytaj-z-paznokci,1604_1468.htm Mam bardzo twarde paznokcie bez śladów przebarwień, czy zniekształceń, a pomimo to się rozdwajają. Preparaty witaminowe ani odzywki nie pomagają. Natomiast mam problemy ginekologiczne.

Witam, juz do dłuższego czasu mam problem z rozdwajającymi sie paznokciami. Znalazłam w internecie artykuł na ten temat który mi wiele wyjaśnił jakie zaburzenia wewnętrzne organizmu towarzysza zmianą w wyglądzie paznokcia.Tu jest link to tego artykułu: http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/paznokcie/czytaj-z-paznokci,1604_1468.htm Mam bardzo twarde paznokcie bez śladów przebarwień, czy zniekształceń, a pomimo to się rozdwajają. Preparaty witaminowe ani odzywki nie pomagają. Natomiast mam problemy ginekologiczne.

Gość abibun
Zażyłam 3 kuracje SkrzypoVITY. Smarowałam paznokcie dwoma warstwami odżywki WIBO na rozdwajające się paznokcie + lakier - nic nie dało. Obcinam paznokcie na krótko. Jem produkty z białkiem. Może faktycznie odstawię jakiekolwiek lakiery. :/

Gość lionella
Na moje rozdwajające się paznokcie, które były naprawdę w makabrycznym stanie bardzo pomógł cynk, ale efekty widziałam dopiero po ok. 2 miesiącach regularnego zayżywania.

Gość bazylowa
Nail Tek II Intensive Therapy ! bardzo polecam , moje pazokcie były w beznadziejnym stanie , każdy jeden był rozdwojony albo w ogóle połowa już odpadła. Po 3 tyg regularnego stosowania odzywki Nail Tek paznokcie są nie do poznania , długie, może nie tyle twarde co elastyczne i żaden się nie złamał ani nie rozdwoił.

Gość OLICENTA
A JA MIALAM SALLY HANSEN, TĄ ZŁOTĄ BALSAM Z HERBA STUDIO ODZYWKI Z jOKO I NIC NIC MI NIE POMAGA. JUZ PONAD 200 ZL WYDALAM NA TE CUDA I NICC

Gość Martyyyna.xd.
do czarownica_agata ja mam taką okdzywkę w pisaku z basica. w wakacje po odklejeniu tipsów jej używałam i pomogła ; )

Gość Pazury
Zdecydowanie polecam odżywkę Nail Tek. Za każdym razem mi pomagała! Nigdy podczas jej stosowania nie sięgałam po dodatkowe preparaty, a efekty były już widoczne po pierwszym tygodniu stosowania. Odżywkę można kupić na allegro w bardzo rozsądnej cenie!

Gość Lena15
Nie wecie gdzie można kupi "serum wzmacniające z wapniem i witaminą c"??? Słyszałam że pomaga na rozdwajające się paznokcie...

Gość Jujusan
Odkryłam przypadkiem, że bardzo dobre efekty w takim przypadku daje... smarowanie paznokci pomadką do ust! Nie byle jaką, i nie błyszczykiem, ale dobrą, ochronną pomadką. Przede wszystkim nie wolno używać od takich paznokci pilnika innego niż szklany, czy szafirowy, bo to się kończy masakrą *_* odzywek też nie polecam na rozdwojone. Ale jeśli paznokieć złamie się wam bardzo głęboko, weźcie odżywkę lub bezbarwny lakier, posmarujcie nim płytkę, szybko połóżcie jedną warstewkę chusteczki higienicznej, i pomalujcie znowu. Ładnie skleja, nie widać pęknięcia, i pozwala poczekać aż pęknięcie wyjdzie poza "głębię" palca, z której trudno go wyciąć.

Gość ciężarna mamuśka
kobietki domowy i bardzo dobry sposob i wcale nie drogi to trzy luzeczki cieplego oleju obojetnie jaki do tego sok z cytryny zamaczamy pazurki na kilka minut efekt gwarantowany juz po kilku dniach:)

Gość mateuniu
pij mleko

Gość gasia
nail tek. nic innego mi nie pomaga. tj. widzę że lakierowanie i zmywanie lakieru im szkodzi, ale nawet jak zostawię pazury luzem i nic im nie robię, to też się rozdwajają ... więc zostaje tylko nail tek.