Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potówki straszne

jakaś maść na plecy.. potówki, krostki.. mam od niedawna, co robić?

Polecane posty

Gość potówki straszne

czego używać?? takie krostki male, taka TARKA a ostatnio nawet pryszcze 2 byly a fujjjjj jestem dziewczyna, mam 19 lat i nigdy nie mialam takich problemów teraz sie wstydze strasznie wyjsc na plaze :( aha.. te krostki sa od stanika w gore

Gość potówki straszne
a moze ktos cos sprawdzil na wlasnej skorze ? :)

Gość weronika_1985
też mam ten problem i też nie wiem co robić :( mam wprawdzie zineryt- to jest antybiotyk ale nakłada się go tylko punktowo a ja chciałabym jakiś krem,maść lub cokolwiek innego ale do smarowania na dekolcie,ramionach niedługo pojde na plaże a tu takie okropne wypryski :( pomozcie

wiem ze moze cos zdzialac bo sama uzywam na przebarwienia i nogi po depilacji, jest swietny :)

Gość masc cynkowa
Spróbuj na początek masci cynkowej w tubce za 1.85zł (ja mam firmy Aflofarm). Kupiłam sobie 3 dni temu i jest rewelacyjna. Zawsze miałam jakies krosty na plecach, a teraz juz prawie mi znikły!!!! Nic ci nie zaszkodzi kupic bo jest tania :-) Serio ja nigdy w zyciu nie miałam takich ładnych pleców :-)

Gość maść cynkowa
Ja nie stosuje jej punktowo, a po prostu rozsmarowuje jak krem :-)

Gość weronika_1985
okej w takim razie jutro ją kupię i się wypróbuję :) dzieki za rady

Gość weronika_1985
sama sie kobietko umyj a w przyszłości życze Ci zebys miała kropka na kropku :) no i nie zapomnij wtedy się umyć :) pozdrawiam wszystkich normalnych a mojemu poprzednikowi życzę żeby sobie oczyścil mózg :)

Gość Słowiczek
Kurcze, widze, ze nie jestem sama z tym problemem, spisałam sobie wszystkie leki, które tu wypisujecie i bede je wypróbowywac, bo juz mam dość tych obrzydliwych krostek:P :D rzadzimy dziewczynki i niech sie od nas odczepi jakas wesz, która poleca mycie... a ciekawe co robila w tym temacie, szukala inspiracji czy podwyzszenia swojej wartosci, na pewno tez ma krostki, bo inaczej by nie znalazła tego tematu! bleeeeeeeeeeeee

Gość Ciacholetka
Słuchajcie przeczytałam ze na krosty i trądzik na plecach dobre jestmydełko siarkowe, i preparaty zawierające nadtlenen benzoilu np: brevoxyl, benzacne lub akneroxid. Najlepiej jednak najpierw udać sie do kosmetyczki na ovzyszczanie. I codziennie prysznic:)

Gość Ciacholetka
Aha a dermatolog powiedziała ze od nadmiaru nabiału mogą sie pojawiać. Od tych serków topionych!!! Stosowałam sudocrem i nadal stosuje i troche znika ale nie wiele. I jeszcze co do opalania to troche pomaga ale krostki wracają;/ Znalazłam też metranidazol i chyba sobie kupie. Wszystkie preparaty na nadtlenku benzoilu są na recepte. Ale jak sie ładnie poprosi to sprzedadzą bez:D

Gość co na plecy
No wiec ja mam ten sam problem i musze powiewdziec ze fakt mydlo siarkowe to dobry pomysl, ciezko sie przyznac ale mialam tez takie krostki na pupie ale pozbylam sie ich raz na zawsze wlasnie mydelkiem siarkowym:D tyle ze zabieg baardzo dlugotrwaly no i na poczatku stosowaniu mydla smarowalam po myciu afrodyte nie droga w aptece kupicie za ok 5zl mydlo siarkowe dostaniecie bez recepty ok 3zl teraz podczas zimy wyskoczyly mi krostki na plecach i stosuje to samo niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwos ale efekty powoli zaczyna byc widac:) powodzenia

Gość fuuuuuuuuu
To trzeba sie myc to nie gedzie krostek.

Gość kupiłam mieszkanko
Zastanawiam się czy to nie nowy wirus:) Przyznam że nawet jako nastolatka nie miałam pryszczy, a aostatnio wyskoczyły mi na dekolcie, szyi i karku. Ne zmieniałąm kosmetyków ani chemii, pościel czysta, temperatura w sypilani 18,5, nie przegrzewam się. Niczym, nawet peeligiem nie mogę zwalczyc tego cholerstwa. Dobrze że zima i można założyc golf. Ale to już ponad tydzień i szału mozna dostać. A wygląda jak najzwyklejsze potówki.

Gość aguusiak
Dzięki dziewczyny za rady! ale z tym myciem się to ktoś przesadził!..ja też mam krostki na plecach i ramionach! nie wiem jak mam się tego pozbyć!.. próbowałam spirytusem salicylowym! po kąpieli na wacik spirytuś i wcierać,ale nie mocno! powinno trochę popiec! ale to dobrze! wysusza! potem się posmarowac balsamem do ciała! ja osobiście używam oliwki!

Gość julka9996
A ja mam na twarzy, całą twarz w tym... Byłam u kosmetyczki i niewiele pomogło:/ pomóżcie...

Gość muszka23626
polecam alantan.

Gość Jula13
Hej:)Dzien przed moimi urodzinami(26grudnia)Dostalam takiej wysypki,mam to na plecach,brzuchu i piersiach.Nie wiem co robic.To tak swendzi.

Gość rude to wredne
ja ciągle piszę na tym forum, że maśc Tromentiol jest super! 5 zł kosztuje w aptece bez recepty. a aguusiak to bzdury pisze! nie smarujcie sie spirytusem bo wysuszacie, sebum zaczyna byc silniej produkowane. to zamkniete koło. jesli juz chcecie odkazic to woda utlenioną. a oliwka na wypryski to juz w ogóle katastrofa!oliwke sie stosuje jesli ktos ma sucha skórę i na mokro sie ją rozsmarowuje jeśli juz i potem delikatnie wyciera. żadnych oliwek!

Gość Jula13
Hej to znowu ja:)Bylam z tym u lekarza i on powiedział że to świerzb.Ale jak czytałam na necie,świerzb sie ma głównie na rękach i pod fałdami pachów.I cos potem jest czarnego...Wiec ja nie moge go miec ani nikt z was.A co do ciebie,przejdz sie lepiej do dermatologa i to jak najszybciej...To moze byc uczulenie na cos...Pozdrawiam was goraco:)Buziaki:**

Gość Jula13
A i niby sie kompac przez 3dni nie mozna...

Gość _Judi
tez to mam i do tej pory najlepszym sposobem bylo pojscie na solarium :) no ale jezeli ktos na solarium nie lubi chodzic to polecam prawdziwe sloneczko :) wysusza wszystkie 'wypryski' albo tez potowki i wszystko znika w mgnieniu oka :) Pozdrawiam :)

Gość wariakaaaa
Na wszystkie schorzenia skórne u moich dzieci jak i męża (pracuje fizycznie) a dzieci jak dzieci biegają i poca się i wychodzi im trądzik stosuję od niedawna ZŁOTO! w postaci nano - koloidów i jak ręką odjoł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=982483569 Polecam każdemu - w swoim domu także używam srebra

Gość Bac
A ja polecam sposub nie zawodny na wszystko pomaga 50 wudki z rana po poludniu i na sen oczyszcza skure dziala pobudzajaco rozgzewajaco i leczy wszystko:))

Gość Maść cynkowa Aflofarm-uzywaliscie?
Używaliście preparatu o nazwie Maść cynkowa Aflofarm? No bo szukałam danych na temat tego leku i nie wiem co myśleć. Może możecie cokolwiek opowiedzieć mi o tym prepearacie? Jest sens go kupować, znacie jakieś zamienniki? Na tej stronie przeczytałam trochę danych o Maść cynkowa Aflofarm: http://www.listalekow.pl/masc-cynkowa-aflofarm/ - uważacie, że można się tym sugerować? Nie chciałabym się rozczarować i zmarnować bezsensownie kasę, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
witam moja żona też miała te krostki,bylem z nią u dermatologa i nie uwierzyłem pani dermatolog muwiła że mam smarować spermą swoją te krostki przez 4dni i żonie pomogło drogie panie radze to nasmarowac spermą polecam