Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pidżamka

2 lata studium plus 1 rok studia = licencjat. Jak to wygląda w praktyce

Polecane posty

Gość pidżamka

Skończył ktos w ten sposób licencjata?? Wiem, że jest studium turystyczne i administracyjne dwu letnie a później idzie sie na rok na licencjata, jakby w zakresie tej szkoły. Dobre to jest?

Gość xiziam
podnoszę temat - chciałabym sie wybrać na ten "sposób" nauki :D

W życiu o czymś takim nie słyszałam! Wiem,że do studium można iść bez matury , ale na studia już nie . Więc jak to pogodzić?

Gość biedroneczka w trojkaty
ja jestem po takiej szkole, polecam, jest dosyc fajnie, lecz po tym masz tylko licencjat. Serdecznie polecam, bo nawet jak nie chcesz licencjata to zostajesz technikem.

Gość czy to oznacza ze
jak ja skonczyła studium administracyjne to moge isc gdzies na rok i bede miała licencjat? gdzie jest taka roczna szkoła?

Gość co to za bzdury
??????????? nie ma takiej możliwości ukończenia studiów wyższych

to sie robi jednym ciagiem, tak jak mowisz, to nie mozna

Gość upppp
Co Wy za przeproszeniem PIERDOLICIE?????????? Jaki licencjat po studium????????????? Skonczylam dwie szkoly policealne i jakos nie dali licencjatu ha ha ha ha:) Teraz jestem na 3 letnich LICENCJACKICH STUDIACH, ale po studium??????????????????

Gość pidżamka
Zachowujecie się śmiesznie!!! NIe macie o czymś pojęcia a się głupio wydurniacie....To są tylko WYBRANE szkoły policealne i nie w każdym zawodzie (studium) u mnie jest w dwóch zawodach admiistracja i turystyka. Po ukończeniu 2 - letniego studium mogę iść na "uzupełniające" do licencjata studia roczne. Ale to jest również wybrana uczelnia z którą studium ma podpisaną umowę. Nie wiem co w tym dziwnego i jak można się tak wydurniać i naskakiwać 'co to za bzdury ' 'biedroneczka w trojkaty ' 'upppp ' 'Loża_Szyderców ' - Wasza wiedza widze jest mizerna więc żal mi takich jak Wy...

ja konczylam hotelarstwo i obsluge turystyki we Wroclawiu wlasnie w ten sposob. Przepraszam,ze sie to komus nie podoba...

Gość pidżamka
Biedroneczko przepraszam, pomyliłam się Napisz proszę więcej jak to wyglądało i wogóle. Jaki poziom był na studium i na studiach :)

zajecia wyglądają dokladnie tak samo jak na studiach, to są poprostu studia . po dwoch latach czesc ludzi odchodzi a ci co studiują dalej piszą prace lic. itd. Ja teraz studiuje kosmetologie, i jest tak samo wycisk jak na hotelarstwie. Tak samo co dwa tyg. zjazd. praktyki, potem sesja..... Poprostu chodzi o to, ze ta uczelnia ma podpisaną jakąś umowe, i ja robilam to we Wroclawiu, a lic. w Krakowie. Polecam i zycze powodzenia.

Gość cóż
co dwa tygodnie zjazd i to ma być WYCISK!!!

Gość do biedroneczki
Hej :) skończyłaś tak turystykę cz yinny kierunek? a jak z poziomem nauki w takim studium - jest łatwiej?

Gość zostan
czy Wy wogole wiecie do czego sluzą studia? Ale tak to jest jak pospólstwo studiuje...... chyba po to aby sie dowartosciowac, bo jak ktos sie głąbem urodzil, to i głąbem zdechnie, i studia nie pomogą A Tobie kolezanko proponuję zrobić te studia- licencjat, tylko czy bedziesz umiala to potem spożytkowac, bo wcale nie znaczy, ze po studiach jest sie mądrzejszym. A tak a pro pos to szkoda ze na wyzszych uczelniach nie uczą kultury osobistej ....

Gość kurs na spawacza
jestem na licencjacie, mam zajecia srednio od 8 do 20 co drugi piatek wolny, to jest dopiero wycisk a nie weekendowe zjazdy!!

Gość hardbabe
ZOSTAN - jak do czego służą studia?? Do nieczego do wydania kasy a potem robienia w markecie!!! Moje studia to ciągłe łapówy o które sami prosili tekstami typu "ale bym sobie wyjechał gdzieś z żoną..." Wybacz ale czego oni Cie tam nauczyli?? Kucia na pałe regułek i wyklepywania ich?! Jakie masz doświadczenie, czy cokolwiek co pomoże w znalezieniu pracy - NIC Masz papierek że wyryłaś tone książek - to wszystko u nas na studiach. Dodam, że studiuję w znanej dobrej uczelni...

Gość zostan
do hardbabe-----> niestety, ale ja nie jestem zwolenniczką studiowania. Proponowałabym bardziej jakies pozyteczne kursy, a jesli po nich dostaniesz prace to wtedy mozesz studiowac. Przykro mi ze nie masz pracy, ale proponuje ci wyjechac zagranice natroch, potem wrocisz zalozysz cos swojego, a jesli nie swoj biznes, to wrocisz z kasą, a wtedy zaczniesz szukac pracy i zawyzac sobie stawki, a nie brac to co popadnie. Pracodawcy to lubią , bo widzą ze pracownik sie ceni. Zycze powodzenia. Ps. To co Ci napisalam, to sprawdzone i skuteczne.

Gość hardbabe
dzięki zostań - myślałam o wyjeździe ale sie boje... a tu wszyscy tylko wyższe już chcą :(

Gość Achaja23
tak ja bylam w studium rocznym a pozniej poszłam na studia na jednen rok (licencjat)

Dwuletnie studium bibliotekarskie i roczne, zintensyfikowane studia licencjackie. Właśnie je kończę na UW. Informacja naukowa, jeśliby ktoś pytał. Wykształcenie jakie uzyskam - wyższe zawodowe. Zjazdy co 2 tygodnie, ale nie mogę powiedzieć, żeby było jakoś szczególnie ciężko.

Gość hardbabe
Nianiu wyższe zawodowe ???????? eeee a nie poprostu licencjat a potem ewentualnie magister? :/

Tytuł oczywiście licencjusza, ale kwalifikacje zawodowe na poziomie wyższym. Sprawdziłam to, w moim zawodzie tak jest.

Gość hardbabe
Ale fajnie - musze sie poorientować w tej szkole ehhh 3 lata nauki brrr P.S. te rekalmy mnie dzis doprowadzają do nerwicy...

Gość do góryyyyyyy

Gość lolek94
Witajcie. Chcialbym sie zapytac gdzie mozna uzyskac informacje o takich szkolach w swoim miescie?? Lub ktore szkoly wyzsze maja podpisana ową umowe. Z gory dziekuje za odpowiedz :) Pozdrawiam :)

Gość do góryyy temacik

Gość PODNOSICIEL_

Gość lolek94
Widze ze nie dostane odpowiedz :( Do gory temacik.