Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorio

Szczeliny odbytu,hemoroidy itd..Pomocy

Polecane posty

Gość dorio

Od kilku dni przy wypróżnianiu sie czuje ogromny ból odbytu i kilka cm w głąb;/ Po kilku minutach ból mija.Czuje tak jakbym miala zyletka przecięty odbyt z jednej strony.:(Nie wiem czy to hemoroidy czy szczeliny odbytu czy jeszcze co.Raz tylko na papierze zauwazylam krew.Biore czopki i masc ale do lekarza dopiero pojde za 2 dni.Miał ktoś podobne dolegliwości?Nie sa to zadne guzki itp...Tyle juz przeczytalam na necie o tych objawach ze az sie boje:(

Gość ollllllllllllla
To może być szczelina odbytu, lepiej szybko idż z tym do proktologa lub chirurga.

Gość czaka
hej Dorio, może tu jeszcze zaglądasz, mam podobne dolegliwosci jak ty i chciałabym z toba o tym pogadac.

Chyba mam ten sam problem.Od 2 tygodni swędzi mnie odbyt, nie odczuwam żadnego bólu przy wypróżnianiu a dzisiaj na papierze toaletowym zauważyłam kropelkę krwi.W przyszłym tygodniu idę do lekarza pierwszego kontaktu.Boję się że to mog być hemoroidy.

Gość karolinaa
skopiuj link

Gość wolf2006
Do wszystkichktorzy cierpia na szczeline. Powtarzam mialem taka dolegliwośc, ale pokonalem to i juz od roku jestem zdrowy. Ale to wymaga od nas poznania tej choroby i działania. JA w ogloe mam koncepcje, ze szczelina ejst efektem działania jakis bakterii. JA czułem kiedys jak ja mialem ogromny bol czulem parcie i nie moglem zrobic kupy. Oczywiscie krew. Teraz juz nic takiegonie ma. Stosuje do wycierania tylka chust3eczki nawilżane dla dzieci.Są super. Aler trzeba kupic dobrej firmy. PApier totaletowy to nasz wróg. NIc nie jest lepsze od tych chusteczek. POnadto pije raz dziennie wieczorem herbatke na rozlużnienie stolca. Moja rada dla osób które zachorowały. NAjpeirw czopkami zlikwidować objawy. Pozniej stosowac to co mowie. Zobaczycie ze bedzie ok. A i najlepsze jest zjadac dwa pomarancze dziwnnie. Zobaczycie ze kupa bedzie luzna i bedzie lepiej.

Gość basiaa221
Wiesz, niby tak, ale to nie jest zbyt dobry sposób. To raczej jako wspomagacz dla innych działań mających wyeliminowac hemoroidy. Ja w tej chwili jestem na takiej diecie i stosuję przy tym Anurex - naturalny lek do wymrażania hemoroidów. Poczytaj o nim w internecie, pisze duzo. Pozdrawiam