Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykla dziewczyna odpicowana

zycie w Polsce ciaza buuuuu

Polecane posty

mam24 lata i bardzo pragne dziecka lecz wiele rzeczy nie pozwala mi na ciaze nie mam mieszkania mieszkam z rodzicami na dwoch pokojach jest mi ciezko bo bardzo tego pragne.Jeszcze jedno z dzieckiem trudniej mi bedzie znalezc prace.Zycie w Polsce jest bardzo ciezkie czekam na lepsze czasy ale czy takie nadejda?

Gość czyli obecnie
nie masz pracy i mieszkasz z rodzicami???? A jak Twój facet- pracuje, jest Was w stanie utrzymać? A co do lepszych czasów- przestałam na nie liczyć . :P

wiesz jak bede w ciazya bym nie miala pracy to u chlopaka w firmie sie zatrudnie fikcyjnie zeby miec macierzynski w wychowawczy.Jestesmy bardzo odpowiedzialni i czasem mysle ze zbyt logicznie mysli ze poki nie bedzie mieszkania nie bedzie dziecka a jesli nigdy nie bedziemy miec mieszkania? mowiac krotko to mlodym ludzia ciezko sie zyje teraz w Polsce

Gość mam instynkt
Ja też bardzo pragnę dziecka, jestem po prostu do szaleństwa zakochana i też właśnie to wpływa na moją chęć, chciałabym mieć z ukochanym facetem dzidziusia, ale to niestety niemożliwe. Ja mieszkam poza miastem, więc mieszkanie u mnie odpada. Mój chłopak mieszka w dużym domu z rodzicami i siostrą, po ślubie pewnie bym się tam przeprowadziła, ale dziecko i tak odpada bo nie mam najlepszych stosunków z jego mamą, a delikatnie mówiąc nie przepadamy za sobą. Więc nigdy nie zgodziłabym się na urodzenie dziecka w tym domu i wtrącanie się teściowej. Mój partner pracuje w firmie ojca, więc wszystko mu zawdzięcza. Mieszkamy w małej miejscowości, perspektyw na mieszkanie nie mamy żadnych, a tak chciałabym dziecko. Mój chłopak pracę ma, ale wynajęcie mieszkanie kosztuję kupę kasy:(

Gość czyli obecnie
wiem coś na ten temat. Dlatego, my czekaliśmy z tą decyzją 5 lat. ale czy nie lepiej najpierw znależc pracę, usamodzielnić się, niż siedzieć na karku u rodziców. A wogle szukasz pracy?? a jesli już tak bardzo OBOJE chcecie mieć dziecko, to chyba lepiej zatrudnić się teraz u tego chłopaka, a później "ciągnąc" i chorobowe i macierzyński? ;)

ja o kupnie mieszkania nie mysle nawet mieszkam w Poznaniu tutaj mieszkanie (2 pokoje) koszt 160,000 wiec marzenie nie do zrealizowania.Jestem z moim chlopakiem 5 lata .Nigdy nie przypuszczalam ze tak trudno bedzie mi sie zylo

Gość Precision
Nie ma co liczyc na to,ze jakos to bedzie.Sama urodzilam niedawno po 7 latach malzenstwa.Decyzje o dziecku odlkadalismy z powodow finansowych.Wydatkow jest tak duzo:mleko,pieluchy,ubranka,ze jesli nie ma sie stalych dochodow-nie ma co kombinowac.Dziecko musi dostac jesc,a i nie bedziecie go przeciez trzymac w jednym pampersie przez caly dzien.To powazna decyzja i trzeba naprawde odpowiedziec sobie na pytanie:czy mnie na to staC?

Gość czyli obecnie
ja też najpierw bym pomyslała o zapewnieniu bytu maleństwu a nie liczyła, że jakoś to będzie. Co do mieszkania, my pomimo, że sa związane z tym niedogodności, wzięlismy kredyt hipoteczny na chałupę 50km od miasta, bo tam jest duuużo taniej, a dojeżdzamy do pracy. Po prostu na wsi odpada czynsz + kredyt: zostaje kredyt i podatek od nieruchomości ( w naszym przypadku 300zl rocznie). Tak wiec zastanówcie się nad róznymi mozliwościami , może trochę mniej wygodnymi , ale które Wam zapewnią własny kąt. A szukasz wogle pracy?

najbardziej dolinuje mnie ten brak mieszkania chlopak zarabia 2000zl ja bym dostala ok550zl wychowawczy ale co dalej nie chce cale zycie mieszkac u rodzicow

praca to nie problem bo moge pracowac za 1000zl miesiecznie pakowac sie w kredyt i placic 30lat to troche chore bo jak bysmy oboje zostali bez pracy np za 10lat to co wtedy a druga sprawa pracowac po to bau kredyt splacac?

Gość czyli obecnie
no skoro masz takie podejscie, to faktycznie lepiej siedzieć w domu u rodziców , nie iśc do pracy , bo za 1000zł się nie opłaca, brać kredytu się nie opłaca bo 30 lat go trzeba spłacać ( niewazne, że kiedys będzie Twoją własnoscią) . Sory ale dla mnie to dziecinne- lepiej siedziec i narzekać jak to w Polsce jest źle? :P

kredyt bym placilam ok 850zl miesiecznie + czynsz ok350zl +gaz prad ok 200zl(co dwa miesiace)+internet ok100zl +2 tel komorkowe ok 130zl+paliwo do auta ok200zl to daje ok 1700zl miesiecznie kosztow.Wiecie o czym jeszcze mysle zeby wyjechac znalezc prace legalna i tam urodzic wiele moich kolezanek tak zrobilo i bardzo dobrze na tym wyszlo