Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzannka

czy ktos wie???????????

Polecane posty

Gość zuzannka

ja jestem za granica gdzie aborcja jest legalna mialam ja ok 7 miesiecy temu wszystko bylo ok to znaczy zadnych komplikacji czy jest mozliwe byc w ciazy po przeprowadzonej aborcji czy wogole kobieta moze miec dzeci po aborcji

życzę ci żebyś już nigdy nie mogła mieć dzieci za tą aborcje małpo....zgiń przepadnij szujo nieczysta

Gość możliwe
Jest możliwe zajście w ciążę po przeprowadzonej aborcji, ale po pewnym czasie, na pewno nie od razu. Czasami bywa tak, że po aborcji kobiety już nie zachodzą w ciążę.

Gość *dooot*
A ile Ty dziecko masz lat , pytanie jakieś takie z półki idiotycznych

Gość zuzannka
ja nie prosilam o osadzanie tylko o odp a jak ktos nie zna odp albo tylko chce sobie poklikac to sie prosze udac na inny topik ja prosze o odp i dziekuje za zeczliwe

Gość Żona Olinka Okrąglinka
oczywiście , że jest możliwe!

To zależy, jak była przerprowadzona aborcja i od predyspozycji kobiety. Na szczęscie usunięcie rzadko kończy się bepłodnością. tabletka>>:O

Jeśli aborcja została przeprowadzona prawidłowo zapewne będziesz mogła zajść w ciąże. Z aborcją często jest jak z poronieniem kilka m-cy musi minąć zanim kobieta znowu zajdzie w ciąże. Mogę zadać Ci pytanie?? Skoro planujesz teraz dziecko czemu nie dawno usunęłaś ciąże?? Bo nie rozumiem.

Gość kikaaaaa
przecież dokonanie aborcji nie jest jednoznaczne z późniejszą bezpłodnością!

Gość kikaaaaa
pewnie kolejna wpadka? A nie planowanie!

Gość zuzannka
nie nie wpadka w tamtym czasie dzieka nie moglam miec sytuacja finansowa mieszkaniowa brak ubezpieczenia w czasie ciazy i wogole urodzenie dziecka wogole nie bylo mozliwe tak mi sie wydawalo ale byla to najwieksza glupota i najwiekszy blad jaki popelnilam w zyciu to aborcja a dzis to nie w padka bardzo chce dziecka moze dla tego ze chc odlacic za swoje grzech albo cos jeszcze innego ale bardzo tego pragne aborcje mialam w 6tyg ciazy jak pisalam 7 mies temu i nie wiem czy juz moj organizm sie zregenerowal zaczelis my starania od tego okresu mam nadzieje ze bede w ciazy ale mam obawy ach tamta aborcja byla przprowadzona metada operacyjna bez zadnych komplikacji tak jak pisalo nic zelego sie nie stalo zadnego zakarzenia.dziekuje za odp i za zeczliwosc i powiem wam zrobilam to ale teraz bardzo zaluje nie jestem za osadzaniem ludzi ale jesli kos chcalby usuna dziecko to bede odradzac bo tak jak sam myslalam ze to bedzie koniec swiata ale tak by nie bylo i nigdy nie jest tak zle aby nie moglo byc gorzej jeszcze raz dziekuje.

Gość moja koleżanka

Gość moja koleżanka
Moja koleżanka urodziła pierwsze dziecko mając 18 lat.Drugie usunęła.Nie chciała,ponieważ było "z wpadki"-jak to tu nazywacie:O:O:O:O Trzecie urodziła,czwarte również i piąte także:) Teraz ma 30 lat i czworo dzieci.Ale chyba jest zadowolona.

Gość zuzannka
dzieki troche mnie pocieszylas a wiesz moze po jakim czasie po aborcji miala to nastepne

Gość zosia ===samosia
Moja koleżanka kilka lat temu tez usunęła pierwsza ciaze, a w grudniu ur urodziła syna. Głowa do góry!

Gość zuzannka
straszne dzieki dziewczynki nie wiecie jak tego bardzi chce moze ktos pomysli ze warjatka ale ja juz nie moge sie doczekac

Gość pani aniaaaa===
Wiele kobiet dotyka problem obumarłej ciązy - w takich przypadkach dokonuje sie tez zabiegu usunięcia martwego płodu. Jeżeli zabieg był wykonany dobrze to z cialem będzie wszystko ok , problemem pozostaje DUSZA.

Gość zuzannka
no wlasnie dusza bardzo boli ale tak sobie mysle ze nowa ciaza nowe zycie dla ktorego zrobie wszystko chociaz troszke odplaci moje straszne postepowanie i moze odplace w jakis sposob za swoje bledy moze kiedys bedzie dobrze bo teraz jest tragicznie

Gość moja koleżanka
Nie pamiętam ile lat minęło,ale oewnie ze 3lata.

Gość zuzannka
ale dzieki moze mi sie uda wczesniej bardzo tego pragne

Gość *dooot*
Jakie osadzanie ? Jesli to było do mnie nie osadzam Twojego postepowania . Chciałas usunać ze względów takich czy innych , to usunełas . Twoja decyzja . A co mnie podniosło , to to , ze poddałas się takiemu zabiegowi , nie mając o nim zielonego pojecia - o konsekwencjach itd. Pytasz , czy jest możliwe zajscie w ciąże owszem jest , ale jednym z powikłań tego zabiegu jest to ,że takiej mozliwości już nie ma . I podejmujac taką decyzje liczysz sie z konsekwencjami . Jesli mimo to zadajesz takie pytania - no cóz dziecinne to.

Gość pani aniaaaa===
W przypadku obumarłej ciązy - tez dokonuje sie czyszczenia macicy, w podobny sposób jak przy aborcji. Więc czasami los za nas podejmuje decyzje;

Gość *dooot*
Owaszem pani aniaaau=== , jednak o ile losu sie nie wybiera , o tyle aborcja jest raczej przemyslana decyzja ? Czy moze sie myle ?

Gość zuzannka
ale dlaczego powiklan ja nie mialam zadnych powiklan okres mam normalnie owulacje tez wiec o jaki powiklaniach mowisz bylam na kontroli po i bylo wszystko ok itrraz przed staraniam i tez jest ok a po za tym to tu gdzie jestem na 6 milionow kobiet zachodzacych w ciaze 3 mil ja usowa bo wiesz nikt tu nikogo nie osadza a ty zamias osadzac idz na topik zwazany z kosciolem albo rzadowy bo tu sie chyba nie nadajesz.i co lepiej jest byc bezdomnym bez srodkow do zycia dla matki i dziecka albo zapelniac domy dziecka tak to jest twoje poejscie do sprawy.ja nie mam rodziny jestem sama ma faceta ktory tak jak ja nie jest milionerem ma juz 2 dziec z pierwszego zwiazku w tamtym czasie nie mielismy wogole kasy na nic kontrakt na miesz nam sie konczyl trzeba bylo szukac nowego i co mialam dziecko przyniesc ze szpitala gdzie na ulice i mieszkac w kartonie bo jak bym byla w ciazy to nie mogla bym pracowac a z jedniej pesji nie da sie wyzyc i wszystko poplacic majac juz 4 osobowa rodzine wiec zastanow sie zanim cos napiszesz

Gość pani aniaaaa===
Ja nikogo nie osądzam , widocznie tak musiała postąpic - każdy sam podejmuje decyzje i sam ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Można sie tylko domyslec co ta dziewczyna teraz przezywa.........

Gość zuzannka
teraz wszystko sie ulozylo moj facet ma dodatkowa robote na kilka godz dziennie mamy miszkanie ja w mojej pracy moge dostac wolne na czas przed i po porodzie i wszystko sie ulozylo a wiec teraz jesli bedzie mi dane to bardzo chce dzidzi i nie uwazam sie za nikogo gorszego a wiem jaka cene trzeba zaplacic za zrobieie tego co zrobilam i nikt nie musi mi juz dolewac oliwy do ognia pytam tylko o dorade bo w polsce mimo zakazu to to tez kobiety robia i tylko chce zapyta c czy sa takie ktore po bezkomplikowej aborcji zaszyly w ciaze bo z artykolow ktore czytalam na necie to juz nawet po 2 tyg po aborcji mozna zajsc w ciaze i ze podobno aborcjia nie ma skotkow co do zachodzenia w ciaze w przyszlosci

Gość *dooot*
Zuzanka - nie wkurzaj mnie dziewczyno . Kręgi koscielne są ostatnimi z którymi jestem za pan brat . I o ile mi zarzucasz jakies głupawe moralizatorstwo o tyle sama nie odpowiedziałaś na pytanie - jak podejmując tak poważna decyjze można nie mieć pojecia o konsekwencjach zabiegu ? Ewentualnie o tym ,że bez powikłań po - bez problemu mozna zajść w kolejną ciąże ? Szczeka mi opadła , jak kobieta z taka lekkością mówi o tym ,ze usunęła ciaże 7 m-cy temu , a teraz bardzo pragnie dziecka . Twój status w materialny w tak krótkim czasie diametralnie się zmienił ? Nagle mozesz zafundować sobie dziecko ?

Gość kutinka23
zycze bys szybciutko miala dzidzie :), stało sie trudno, trzeba zyc dalej, nie potepiam cie ale podziwiam odwage, bo pewnie teraz to przezywasz.. ale wyciagnelas wnioski pozytywne i to jest dobre zycze powodzenia

Gość pani aniaaaa===
Tak jak pisałam wczesniej - jezeli zabieg był dobrze wykonany i lekarz gin. nie stwierdził zmian- to nie powinno być problemów. Inny problem to - czy Bozia pozwoli teraz zajść w ciąze ale to juz odrebny temat - na forum obumarła ciąża, trudna ciąża mozan poczytac wypowiedzi dziewczyn.

Gość zuzannka
*doot*bardzo dziekuje czy mozesz sie przeniesc na inny topik reaszcie bardzo dziekuje jestescie super tak wnioski wycagnelam dziewczyny w calej polscejesli jestescie w ciazy to przemyscie zanim powiecie ze na 100%nie chcecie czy nie mozecie tego dziecka bo boli i to bardzo jak zdecydujecie sie na aborcje a za wszystki zeczliwe posty bardzo dziekuje ja tez mam nadzieje ze mi sie uda