Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homarzyca

spuchnięte palce - bardzo proszę o pomoc!!!!!

Polecane posty

Gość homarzyca

Dosłownie błagam o pomoc!!!! Mam bardzo grube palce, a do tego różnica w ich obwodzie pomiędzy rankiem i wieczorem jest kolosalna!!! Są takie dni, że wieczorem nie wcisnę się w żaden pierścionek, który rano zakładam bez problemu. Nie mam żadnych innych objawów, tzn. nie czuję żadnego bólu i oprócz tego, że palce przypominają parówki (od nasady do połowy, tzn. od paznokci do połowy jest ok). Zrobiło się to dla mnie ważne, ponieważ od kilku dni powinnam nosić pierścionek zaręczynowy a on jest za mały!!!!

Witam. Rece puchną, gdy są zmany w szyjnym odcinku kregosłupa. Najlepiej przebadaj się u lekarza!

Gość homarzyca
Witam i dziękuję, ale czy są jakieś inne objawy zmian w kręgosłupie, to znaczy mam też nadwagę:(( i siedzącą pracę (komp),ale przesadnie nigdy nie narzekałam na kręgosłup. Chyba że ... non stop mam spięte mięśnie karku?? Szczerze mówiąc myślałam, że to nadmiar wody w organiźmie i że ktoś da mi radę jak sobie z tym poradzić (oprócz ograniczenia soli, bo to robię od dawna).

Gość unikająca soli
to że nie solisz nie znaczy, że nie jesz jej za dużo. Jeżeli często jesz żywność przetworzoną, to... sprawdź na opakowaniu - prawie we wszystkich jest sól (oczywście nie mam na myśli soku albo wody:)))

na zatrzymywanie wody w organizmie to zdaje się pomaga sok z brzozy,kupuje sie w butelkach takich jak syrop i chyba rozciencza z wodą,tylko,ze mojej mamie puchły nogi nie mam pojęcia o spuchniętych palcach,czasem mi puchną-wiem po pierscionkach,ale nie aż tak...

Przede wszystkim gimnstyka, zwłaszcza obręczy barkowej( wymachy ramion, \"mlynek\" każdą reką, plywanie zabką, krowlem itp.

Gość może masz chore nerki
i to jest przyczyna zatrzymywania wody w organizmie

Gość homarzyca
dzięki wszystkim za pomoc, a co do nerek to działają one bez zarzutu (a może nawet aż za dobrze) :))) ile w siebie wleję - tyle samo wyleję, a może jeszcze więcej:)))

Gość grubopalczasta
może taka Twoja uroda poprostu:))