Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzest . ...

To nie żart. Moja siostra chce skrzywdzić dziecko dając mu na chrzcie...

Polecane posty

Gość chrzest . ...

imie Kwadrat od św. Kwadrata biskupa :-o wszyscy ja prosimy by tego nie robila, ale ona twierdzi ze to wyjatkowe imie i ladne! Nawet ksiadz sie zdziwil gdy dowiedzial sie o tym imieniu, ale powiedzial, że nie ma problemu gdyz jest taki święty itd. Jak ja przekonac by tego nie robila? To nie prowokacja :( Przecież ten szkarb bedzie skrzywdzony :(

Gość ganddi
nie przejmuj się, dobrze że nie Równoległobok

Gość jestem córką - Pana Kleksa
będą mówili mu - kwadrat do potegi z niego. Powiedz to jego mamie.I odmów bycia chcrzestnym moze wtedy ją to oswieci.

Gość 222222222222222222222222222
kwadracik na obiad!!!!!!!!!!jak to ladnie brzmi;)

Gość chrzest . ...
Jest to moja siostra cioteczna i faktycznie ja mam być chrzestną, zgodziłam się, i nie chce odmawiać, tylko chce jej przetłumaczyć, że jest tyle pieknych imion.. jak sobie pomyślę, co to dziecko będzie przezywało nie tylko w szkole ale i później to zaczynam sie wkurzać :(:(:(

Gość to imie dla chłopca
a dziewczynka to Kwadratura?

to chyba musi sobie ta twoja siostra jajka robic. niesądzę by kwadrat dała dziecku. lepiej juz Bonifacy..Pankracy, Polikarp, Placyd Ryszard ale nie kwadrat. a moze rąb?

Gość 1114
albo Kwadratowa

Gość Asta Lavista
A co na to babcie? One zawsze mają autorytet, podaj siostrze kilka powodów że je krzywdzi własnie między innymi że jak będzie w szkole to beda się z niego smiali..a to doprowadza dziecko do izolacji..musisz jej przetłumaczyć a własciwie co na to jej mąż?

Gość 1114
a czy w urzędzie go tak zarejestrowali?

Gość częstogniew jest gorsze
ciesz sie ze nie trójkąt:P

a moze poprostu nie mówic nic tylko ja zachęcac i wtedy ona sama zrezygnuje? np tak: Super piekne imię, marzyłam by moje ziecko kiedys tez takie miało no ale jak ty dasz to ja juz nie dam, sliczny kwadraciczek, kwadratunio, a moze będzie mozna do niego wołac rąbek co ty nato? mozemy wołac na twoje dziecko rabek? albo nie, moze kółeczko? tez ładnie prawda? i tak sobie wiecie drwijcie z niej:D moze zrozumie.

Gość chrzest . ...
Nie ma męża, a jej facet (ojciec ... kawadrata ? :( ) praktycznie wcale się tym nie interesuje. Ma to za przeproszeniem w d...! Dla mnie to szok, przedwczoraj się tego dowiedziałam i nie wiem co mam robić. Wszyscy jej mówimy, że to brzydkie imie i tylko narobi dziecku w zyciu problemow, ale ona się z tym naszym zdaniem nie liczy. Babcie oczywiscie protestują. Na początku myślałam że to żart i nieomal obraziłam śmiechem swoim moją siostre... :(:(:( no nie moge ;(

Gość defx
skonczcie z tymi durnymi prowokacjami, bo tego sie juz czytac nie da:o

ojciec nie znay a babcia znana? cos nie tak tu jest. Skoro wiadomo kto jest ojcem to i babcia znana jest - a druga babcia to wiadomo matka twojej siostry. Moze dała imie kwadrat na czesc swojego życia? poprosty puścila sie z jakims bucem kwadratem i z tego związku wyszły jaja kwadratowe z czego powstał jeden wielki Kwadrat.:d

Gość chrzest . ...
Chyba nie do końa się zrozumieliśmy. Moja siostra cioteczna to moja kuzynka. (Obrazowo wyglada to tak -> moja mama ma siostre, a ta siostra Magde - matke dziecka które niedawno przyszło na świat) Z ojcem swojego dziecka Magda była 3 lata po czym rozstali się z hukiem, ale ona była już w ciąży. Ja chce z nim o tym dziś pogadać. Nie interesuje się Magdą, uznał dziecko, ale nie chce się mieszać w jego wychowanie. Za to matka Radka (byłego chłopaka Magdy) jest tym wszystkim bardzo przejęta. Moja ciocia (matka Magdy) utrzymuje dobre kontakty z matką Radka. Chyba dostateczenie dobrze to wyjaśniłam. U unas po prostu na kuzynki mówi się "siostry cioteczne"

tak rozumiem - wiem ze siostry cioteczne się mówi - chodzi mi ze nie zrozumiałam ze ma babcie a nie wie kto jest ojcem bo tam dałas przypuszczalny znak zapytania czyli niepewnośc co do tego czy oby faktycznie ten facet jest ojcem kwadrata.:) fajnie brzmi to imię. a niech bedzie. bedzie polewka potem:albo bedzie przedstawiał z drugiego sie imienia. a drugie jakie? kółko?

Gość zapytaj jej czy się nie boi
że mały będzie miał później przykrości - a na pewno tak będzie w szkole, dzieci będą dokuczliwe, na matematyce będą sie śmiały.. itd itp. to niestety jest nieuniknione u dzieciaków. Chyba ważniejsze jest doobro dziecka a nei własniej dla własnej przyjemności bo jej sie podoba! P.S. nie wiedzialam, że jest takie imię ;)

Gość chrzest . ...
dałam "?" po imieniu Kwadrat, bo ciągle mam nadzieje, że nie będzie miał tak na imie. ? pojawił się po tym brzykim imieniu a nie po wyrazie ojciec dziecka :(:(:( dzis pojade porozmawiać z Radkiem moze jakos zareaguje :(:(:(

rzeczywiście jest taki święty. Szkoda że Ksiądz także nie próbował przemówić do rozumu matce dziecka. No właśnie, a co na to Urząd stanu cywilnego. Przecież nie ma tego imienia w normalnym kalendarzu. Rozumiem gdyby takie imię przyjąć przy bierzmowaniu ale jako pierwsze? Totalny odlot.

rzeczywiście jest taki święty. Szkoda że Ksiądz także nie próbował przemówić do rozumu matce dziecka. No właśnie, a co na to Urząd stanu cywilnego. Przecież nie ma tego imienia w normalnym kalendarzu. Rozumiem gdyby takie imię przyjąć przy bierzmowaniu ale jako pierwsze? Totalny odlot.

Gość a to
pierwsze czy drugie imie ja chcialam miec izaaka i tez mi mowili ze będą lizak na niego wolac a dla mbnie to piekne imie potem chcialam feliksa no i juz wszyscy ze feliks dzierżyński bla bla bla urodziła sie córeczka dalam jej na imie zuzia ( jeszcze jak nie bylo tak popularne jak teraz) to moja teściowa znala kiedyś taką strasznie grubą zuzie zawsze sie znajdzie ktos komu sie imie nie spodoba ale to przywilej matki i jej prawo do nazwania dziecka nie mozesz w to ingerowac

Przynajmniej jego żona nie będzie żyła w trójkącie.

Gość a kysz
zaproponuj, żeby dała tak na drugie imię :o żeby choć pierwsze było w miare do przyjęcia.

Gość Roman G minister edukacji
Cenzura topika

Gość wyobraź sobie
ze chcesz dac twojemu dziecku na imie np kasia czy magda a twoja siostra robi wszystko zeby twoje dziecko tak nie mialo na imie bo ona lubi oryginalne przecież byś sie wkurzyła

Gość tak se pisze
powinno się jej sądownie zabronić nazwać tak dziecko, a co na ten chory pomysł z imieniem mówi ojciec dziecka, no przecież też ma wpływ na ważne sprawy?

Gość a na drugie Trójkąt
a na bierzmowanie Prostokąt. No i mamy: Kwardrat Trójąt Prostokąt Kowalski

Gość mollli
a córeczce da póżniej Elipsa

Gość o rany........
dobrze,że nie pustak....ale to dziecko będzie miało przesrane przez to imie