Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baska23

cesarskie ciecie

Polecane posty

Gość Baska23

Czy planowe cesarskie cięcie wykonuje sie, jesli oczywiscie wczesniej nic sie nie dzieje dopiero w 40 tygodniu czy wczesniej? Dodam ze cc ze wzgledu na polozenie posladkowe.

Tak lege artis powinno sie robic cesarke w momencie rozpoczecia porodu - czyli albo po odejsciu wod plodowych, albo po rozpoczeciu regularnych skurczy - bo to jedyny pewny znak,ze dziecko jest gotowe do przyjscia na swiat. A w planowych zawsze mozna sie w terminie ciazy pomylic. Ale w wiekszosci szpitali robi sie cesarki planowe czyli z gory ustala sie termin operacji - wszystko zalezy od lekarza prowadzacego - w niektorych robi sie po 38tygodniu, w innych czeka sie do 40 - najlepiej zapytaj Swojego lekarza jak jest w szpitalu w ktorym bedziesz miec cc.

A ja mialam planowana cesarke w 38 tygodniu-nie chcialam dluzej czekac,bo nie chcialam przezywac ani odejscia wod plodowych ani skurczy.Dochodzilam do siebie tylko 6 dni-do momentu zdjecia\"gwozdzikow\"(nie mialam szwow tylko metoda chirurgii plastycznej).

Gość do iwony
duzo placiłaś? w duzym miescie? tez mysle o cc na własne zyczenie :)

Warszawa-prywatna klinika-7500(wliczone 3 noce).Jesli to dla Ciebie zbyt drogo to postaraj sie pogadac z jakims lekarzem chirurgiem ze szpitala panstwowego.z tego co wiem w Warszawie to ok.2000.

Gość też mama
A masz wskazania??? Przeciez nie tylko chirurg bierze za to kasę.Jest też anestezjolog i drugi chirurg do pomocy.I co,wszystkim zapłacisz??? Najlepiej mieć papier od np.okulisty.Albo od innego ginekologa,na którym będzie napisane jakie są wskazania do cc. Wskazaniem może być wielkość płodu,może być ciąża przenoszona.Wada wzroku.Inne też się znajdą. Nie ma czegoś takiego jak cc "na życzenie". Lekarze nie chcą robić cc,ponieważ jest to poważna operacja i boją siępowikłań. Miałam cc,wiem,że to nie przelewki. Ja akurat sobie chwale,ale znam wiele kobiet,które po cc,drugie dziecko chcą za wszelka cenę urodzic naturalnie.

Gość Winogrono31
Wystarczy zaplacic jednemu chirurgowi.Oni w tych szpitalach porozumiewaja sie miedzy soba,tzn.twoj lekarz podzieli sie kasa z drugim chirurgiem i anestezjologiem.A co do cesarki-ja jestem bardzo zadowolona,w zyciu nie chcialabym rodzic naturalnie.

ja miałam planowane cc (dziecko było ułożone pośladkowo) w 41 tyg,ale w szkole rodzenia powiedziano nam że powinno się zrobić w 40

Gość ferka
A jak myslicie,ktore terminy sa wazniejsze, te liczone wg usg czy te wg ostatniej miesiaczki?