Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eRka.

pigułki odstawione a okresu nie ma/HELP

Polecane posty

Gość eRka.

Cześć. Mam problem. Przez dwa lata brałam Diane-35, 3 miesiące temu przestałam brać. Przez dwa miesiące miesiączkowałam regularnie, a w tym miesiącu okres się nie pojawił i jakoś nie czuję żeby miał się pojawić. Dodam, że współżyłam w tym miesiącu tylko raz i żadnej wpadki nie było (tzn. gumka nie pękła ani nic z tych rzeczy). Ciężko mi jest podejrzewać w tym momencie że jestem w ciąży ale mimo to się stresuję. A co Wy o tym myślicie? Może któraś z Was miała podobny problem? Proszę o odpowiedz.

Gość //**//**
Po pierwsze dziewię się że lekarz pozwolił Ci brac Diane aż przez dwa lata. Stres powinien rozwać test ciążowy. One naprawdę dają pewność. Wiem z doświadczenia.

Gość //**//**
Po pierwsze dziewię się że lekarz pozwolił Ci brac Diane aż przez dwa lata. Stres powinien rozwać test ciążowy. One naprawdę dają pewność. Wiem z doświadczenia.

Gość eRka.
Brałam Dianę bo miałam okropną cerę. Ale wszystko było pod kontrolą dermatologa i ginekologa więc nie sądzę że 2 lata to za dużo. Dodam że bolą mnie teraz jajniki (od jakichś 3 dni) i mam uczucie bólu w podbrzuszu jakby zaraz miał przyjść ten okres ale jakoś nie przychodzi...

Gość antyfanka janasa
takie zjawisko jest normalne po odstawieniu :) tzn 2, 3 okresy regularnie a potem cykl 40 dniowy lub dłuższy :) będzie dobrze zobaczysz i nie kupuj testow ciążowych bo wyrzucisz pieniadze w bloto :)

Gość //**//**
Antyfanka janasa nie sądzę żeby kupowanie testów ciążowych było wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Ja też miałam bóle brzucha takie jak przed okresem o on nie przychodził, zrobiłam test - wyszedł pozytywnie, a ginekolog powiedział że takie bóle to normalne na początku ciąży. No i mam ślicznego dwuletniego synka.

Gość antyfanka janasa
jednak w jej przypadku test nie jest konieczny bo po pierwsze takie zjawisko po odstawieniu jest bardzo czeste a po drugie sama napisala ze tylko raz uprawiala seks wiec ryzyko ciąży w tym przypadku jest minimalne

Gość //**//**
Raz wystarczy

Gość antyfanka janasa
tak zwlaszcza ze gumka nie pekla ani nic z tych rzeczy :O i na bank jest w ciazy :O wez sobie poczytaj topik dziewczyn, ktore odstawily tabletki i sama zobacz ze kazda miala takie cyrki z okresem jak zalozycielka topiku

Gość eRka.
No właśnie, żebym chociaż wpadkę miała to bym się martwiła... W sumie ze strachu to i ból palca można sobie wmówić jako symptom ciąży :-o antyfanka janasa - trochę mnie uspokoiłaś, w sumie tak myślałam że to może od tych pigułek. Tylko ile mam czekać, a po ilu dniach iść do ginekologa? Przecież to niezdrowe jak kobieta nie wydali tej zbędnej wydzieliny z siebie raz na miesiąc... Dziękuję za wypowiedzi i proszę o kolejne.

Gość //**//**
Poczekaj jeszcze trochę....organizm jest w szoku hormonalnym. A co do tej wydzieliny...w trakcie karmienia brałm Cerazette...są to pigułki które bierze się nie robiąc siedmiodniowej przerwy no i nie ma miesiączki. Też się tym martwiłam ale lekarz mnie uspokoił.